Asus ROG Strix RX 570 ısınma sorunu

uğur yılmaz

Hectopat
Ekran kartımin modeli Asus ROG Strix RX 570 4 GB OC. Google'da gezerken bile ekran kartı sıcaklığım 80 dereceyi bulabiliyor. Ekran kartimda bulunan ROG simgesi sürekli kırmızı renkte yanıp sönüyor. Ayrıca BIOS'u açamıyorum. Tuş kombinasyonu ve UEFI çalışmadı. Bununla ilgisi olabilir mi? Anakart Asus Prime A320M-E.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımin modeli Asus ROG Strix RX 570 4 GB OC. Google'da gezerken bile ekran kartı sıcaklığım 80 dereceyi bulabiliyor. Ekran kartimda bulunan ROG simgesi sürekli kırmızı renkte yanıp sönüyor. Ayrıca BIOS'u açamıyorum. Tuş kombinasyonu ve UEFI çalışmadı. Bununla ilgisi olabilir mi? Anakart Asus Prime A320M-E.
Aynı sorun benim rx470 rog strix de vardı.Msi afterburnera girdim fan 0 a sabitlenmiş uğraş uğraş manuele alabildim.Gpu tweakten fan ayarlayamadım 0 a sabitleniyor o yüzden sürekli gözüm msi afterburnerda. Şuanlık 5-6 saat fortnite oynuyorum en fazla 68 derece oluyor.

Bir ara mining virüsü vardı. O bulaşmış olmasın size? BİOS'a giremiyorsanız dahi ayarlardan sıfırlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Sistem boşta iken "Görev Yöneticisi"ni açarak GPU kullanımına bakın ne durumda.

Fan ayarlarını mutlaka msi afterburnerdan kontrol et 0 veya çok düşük bir devire sabitlenmiş olabilir.

Isınma sorununu bu kartta ben de yaşıyorum fakat boşta değil. Teknopat'ın youtube daki sistem toplama videosunda Pubg de Isı değeri 45 47 derece iken benim kartım 80 leri aşıyor. Afterburner ile fanı 67 lere çektiğim zaman ısı 70-75 derece de seyir izliyor. Ancak videoyla karşılaştırınca bu ısı bile fazla. Bir terslik olduğunu düşünüyorum. Kart 1 haftalık ve kasa içi hava sirkülasyonunda bir problem yok... Ne olabilir sizce @Recep Baltaş

Sistemim Ryzen 5 1500X + Asus Rog STRX RX570 OC + Hyprx 2666 mhz 8gb

Isınma sorununu bu kartta ben de yaşıyorum fakat boşta değil. Teknopat'ın youtube daki sistem toplama videosunda Pubg de Isı değeri 45 47 derece iken benim kartım 80 leri aşıyor. Afterburner ile fanı 67 lere çektiğim zaman ısı 70-75 derece de seyir izliyor. Ancak videoyla karşılaştırınca bu ısı bile fazla. Bir terslik olduğunu düşünüyorum. Kart 1 haftalık ve kasa içi hava sirkülasyonunda bir problem yok... Ne olabilir sizce @Recep Baltaş

Sistemim Ryzen 5 1500X + Asus Rog STRX RX570 OC + Hyprx 2666 mhz 8gb
Büyük ihtimal ekran kartı arızalı olabilir. Ancak gene de kasa modelinizi yazar mısınız bir çok kişi kasada sorun yok dese de kasadaki hava akışının düzgün olmamasından dolayı ısıyı atamıyor olabilir ben bizzat yaşadım.

Everest Rampage 88, Gaming Kasa Real-600W Peak-650W
Bu kasaya 3 ayrı fan daha ekledim.
Kasanın yan panelinde ızgara var oraya fan taktınız mı? Dışarıya bakacak şekilde fan takın belki direkt ekran kartın ısısını dağıtır. Önden hava almıyor pek kasa onu farkettim. En kötü yan paneli çıkartıp oynayın bir de ben denediğimde 10 derece düşmüştü.

Kasanın yan panelinde ızgara var oraya fan taktınız mı? Dışarıya bakacak şekilde fan takın belki direkt ekran kartın ısısını dağıtır. Önden hava almıyor pek kasa onu farkettim. En kötü yan paneli çıkartıp oynayın bir de ben denediğimde 10 derece düşmüştü.
malesef hepsini denedim yan kapakta hava dışarı çıkarılıyor üstten içeri alıyor egzost fanı da var tabi. Kapak açık ta denedim nafile.. Vram sıcaklık 80'i aşıyor. Kart mı arızalı diyorsunuz. Boşta 30 45 arası

malesef hepsini denedim yan kapakta hava dışarı çıkarılıyor üstten içeri alıyor egzost fanı da var tabi. Kapak açık ta denedim nafile.. Vram sıcaklık 80'i aşıyor. Kart mı arızalı diyorsunuz. Boşta 30 45 arası
Benim kart'da boşta 35-40 derece arası. Galiba bulunduğumuz ortamın sıcaklığı en büyük etken. Fanları %100 açınca oyunlarda ve boşta iken sıcaklık değerleri nedir ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı