ASUS ROG STRIX RX 5700 XT OC ısınma ve oyunda takılmalar

• Konuyu başlatan west
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 4.555
Power'la alakalı degıl dıyorsun peki oyun modunda 1995'de duruyor saat 6'da baslıyor yukselıse gecıyor o da 1750'lerde duruyor, farklı bır ayar mı yapmak lazım onun ıcın? Bır de ilk attıgım resimde sıcaklık 71 mi 92 mi? 92 normalmı ki? Ya da anladıgımı soyleyeyim. 71 ana sıcaklık ama en sıcak noktası 92 oyle mi oluyor yani? Ben hangisini baz alayım?
CTRL+alt+o yapın. Baz alacağınız sıcaklık değerleri orada yazıyor. Bu mimarideki kartlar dinamik ölçek kullanıyor, sabit bir saat hızı yok. Sabitlemeye de uğraşmayın, işlemcinizin durumuda doğrudan etkiliyor ekran kartınızı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oncekı kartım GTX 1080'di hiç bole durumla karsılasmadım bu sekıl sıcaklık degerlerı hıc gormedım.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA bu kadar sensör kullansaydı görürdün.
=) Evet FurMark'ta 90 yaklastıgı gordugum sıcaklık degeri dedıgınızı yaptıgım da o dedıgınız gostergelerde ise 60-65'ler kalıyor. Bılgılendırdıgınız ıcın teşekkür ederım.

Bır de CTRL alt degıl de CTRL Shift yani bu kartın ASUS ROG o gosterge programında.
Anormal bir şey yok. Hot Spot bölümüne aklınız takılmasın, kartın en sıcak bloğu orası, normal yani. 5700 serisinde en başarılı soğutma performansı PowerColor ile Sapphire'dir.
Tek gözüme çarpan sıkıntı, kartın saat hızı. 1700 değil de, 1900 ila 2000 arasında olması gerekiyor. Base (ana) clock da çalışıyor da olabilir. Kartın (varsa) BIOS'u nu değiştirip deneyin.
Bunları yapmadan önce, Radeon - sistem üzerinden saat hızına bir bakın. Bende 1905 yazıyor ama 1950+ genelde. Soğutma olarak Nitro+'dan bir tık daha başarısız duruyor. Şaşırtmadı.

Bu forumda genelde Sapphire düşmanlığı varda, neyse. Şimdi çirkefleşmek istemiyorum.
Kısaca, PSU ile alakası yok.
Evet Radeon'da bende de 1905 saat hızı sanırsam performansa gore artıyor.
tekrardan merhabalar bu takılmayla ılgılı durumlar ekran kartının islemciyi 100 de 100 kulmanmasından dolayı oluyorolabılırmı en son bunu fark ettım oyuna gırınce islemci en yuksek yukte calısıyo yani 100 de 100 kullanıyo.. simdiden tskler cvp larınız ıcn..
tekrardan merhabalar bu takılmayla ılgılı durumlar ekran kartının islemciyi 100 de 100 kulmanmasından dolayı oluyorolabılırmı en son bunu fark ettım oyuna gırınce islemci en yuksek yukte calısıyo yani 100 de 100 kullanıyo.. simdiden tskler cvp larınız ıcn..

Son düzenleme:
Fanları 70 sabitle yaslan arkana devam et oyuna girmeden 70 çek bende çok araştırdım 70 te fanlar iyi soğutuyor ses yapar tek sorun orda ops 4 oynuyorum apex

ilk önce o psuyu değiş o işlemci için ve ekran kartı için ben olsam yük altında garanti olsun 750 ya da 700w rahat alırdım bütçen düşükse 650w al ama bütçe ortaysa 700w al bütçen çok iyiyse git 750w al kafan rahat oyna oyununu fazla yazmayın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı