ASUS ROG STRIX RX 5700 XT test değerleri iyi mi?

HereWeGoAgain

Centipat
Arkadaşlar, ilk önce 20 dk FurMark testi yaptım. Sonrasında OCCT 3D testini yaptım 40 dk. Sonuçlar iyi mi sizce?
AMD ayarını bu şekilde ayarladım.

Sonrasında önce FurMark sonuçları 20 dk.

Sonra 40 dk OCCT 3D.

Lütfen anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Eğer sorun var diyorsanız aklıma gelen sitede de açılmış vida konusu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradan desteğe mesaj atıp kartın seri nosunu vererek tam sonuca ulaşabilirsin. Emin olamadım.

Bir de bu sitede etkilenen kartların model numarası yazıyor:

Normal değil. OCCT testinde 3500RPM fan hızında 80 derece çok çok fazla. Vida sorununu fiziksel olarak elleyerek de anlayabilirsiniz. Şu videodaki değerlerle sizinki benzer;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dipnot: Nitro+ modeline sahibim. Heaven benchmark üzerinden yüke soktuğum zaman 1500-1600RPM hızında maksimum 70 derece görüyor. Undervolt ile 2000 MHz’de maksimum 64 derece 1500-1600RPM hızı. Kasanız nedir bu arada?

Son düzenleme:
Ürtteki arkadaşın bahsettiği videodaki adamın söylediğine göre Rog Strix 5700 serisinde termal sıkıntı var. Asus durumun farkında olduğunu çözeceğini söylemiş çözüm olarak Asus Türkiye ile iletişime geçmeniz gerekli.

Gamepower Horizon RGB kullanıyorum ön panel takılı değil hava akışını iyi alıyor..
Deneyeceğim şimdi bakalım ne cevap gelecek..
Bende başta nitro+ almıştım ama sıkıntı yarattığı için iade yapıp bu modeli aldım..

Bu adamın 2 gün önce yayınladığı bu kartla alakalı şöyle bir videosu da var;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videonun özeti: Asus’un çıkardığı ilk kartlardan sonra revize edilmiş bu kartlar daha iyi soğutma performansı sergiliyor. 72 derece 1800RPM civarı fan hızı. İlk attığım videoda adam bu vida sorununu kendi çözümlüyor. Kendi çözdüğü haliyle 64 derece 1600RPM gibi çok güzel değerlerde çalışıyor. Adamın söylemesi ve videoların da gösterdiği gibi Asus’un revize ettiği kart adamın yaptığı çözüm kadar etkili değil. Adamın ayrıca bu kadar iyi bir soğuma bloğuna sahip, en pahalı RX 5700 XT olan bir kart orta segment RX 5700 XT’ler gibi performans sergiliyor. High end olarak daha iyi değerlere sahip ve bundan ucuz kartlar olduğunu söylüyor. Ki ben de buna katılıyorum. Eğer iade şansınız varsa Msi Gaming X ya da Nitro+ alabilirsiniz. Nitro+’ta yaşadığınız sorun tam olarak neydi bilmiyorum ama fiziksel bir sorun olduğunu sanmıyorum, yazılımsaldır büyük ihtimal. Red Devil ve Nitro+ yabancı kaynaklarda tavsiye edilen modeller. Gaming X’in de sıcaklık değerleri gayet iyi. İade şansınız yoksa da Asus’la görüşün belki vida sorununu servis hallediyordur ya da revize edilmiş bir kart yollarlar.

Görüyorum Recep Baltaş'ın bu tarz cevaplarını ama katılmıyorum. Bir konuda RX 5700 XT ile sorun yaşayan arkada "Kartın Sapphire de değil Asus kullanıyorsun" diyordu. Bunu görünce gülmüştüm baya. Tuf serisinde de Rog Strix'te de sorunlar var. Gaming X'te desen revize edilmemiş halinde termal pad sorunu vardı ilk çıktığında. Kartın ömrünü kısaltıp, garanti süresi dolduktan sonra bozulmasını mı sağlamaya çalışıyorlar acaba diye bir sürü sorular vardı. Diğer MSI modellerinde de aynı şekilde. Ben Sapphire kalitesizdir düşüncesine katılmıyorum. Bundan önce Gigabyte RX 580 Aorus kullanıyordum. Nitro+ kullanan kişilerin sıcaklık değerlerine baktıkça pişman oluyordum. O zamanlar demiştim hatta kendime bir daha AMD kart alırsam Sapphire'den şaşmamalıyım diye. Yabancı kaynaklarda çok tavsiye edildiğini görünce de aldım. İyi de yapmışım. 265W TDP değeri olan bir karta göre serin ve sessiz çalışıyor. Frekans desen sürekli 2GHZ'de. Kesinlikle pişmanlık duymuyorum ve tavsiye ediyorum. Kartı kullanmamış kişilerin de yorum yapmasını doğru bulmuyorum.

Evet videoyu izlemiştim. Asus a mail attım görüntülerle beraber. Bakalım nasıl cevap gelecek bilmiyorum. Vida sorununu halledeceklerse mart ayında ve çözüm olucaksa asus ile devam.. Nitro+ ile ilgili sorunu foruma önceden açmıştım yeşil ekran hatası diye. 2 hafta içerisinde iadem sonuçlanmıştı bende strix aldım ve ardından ısı sorunu.. Bakalım neler bekliyor beni

O yeşil ekran ve benzeri sorunları driver kaynaklı maalesef. Umarım hallederler bir an önce kartınıza kavuşursunuz.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…