ASUS ROG STRIX Scar 3 CPU frekansı sabit kalıyor

Foxtrot1

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX Scar 3 laptopum bostayken 2.2 GHz'de, oyundayken de 2.2 GHz calisiyor ve oyunlarda 50 FPS ustune cikamiyorum. Bunu nasıl cozerim?

Dosya Ekleri

• image_2021-06-30_121347.png
    image_2021-06-30_121347.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 58
Hiçbir 3.üncü parti yazılım kullanmadım ısınmadan kaynaklı olabilceğini okudum bügün bakıma verdim bilgisayarı yarın alıcam sonuç değişicekmi bakalım
Herhangi 3.parti bir yazılım ise işlemcinizi sınırlandırdınız mı? 3.parti yazılım olmasına da gerek yok, Windows 10 ayarlardan işlemci kullanımını %100'den %99'a çekerseniz işlemci turbo boost açmaz ve temel frekansında çalışır. Aynı işin biraz daha gelişmişini 3.parti yazılımlar ile de yapabilirsiniz, örneğin Throttlestop gibi yazılımlar ile.
Hiçbir 3.üncü parti yazılım kullanmadım ısınmadan kaynaklı olabilceğini okudum bügün bakıma verdim bilgisayarı yarın alıcam sonuç değişicekmi bakalım

Hiçbir 3.üncü parti yazılım kullanmadım ısınmadan kaynaklı olabileceğini okudum. Bugün bakıma verdim bilgisayarı yarın alacağım sonuç değişecek mi bakalım?

Hiçbir 3.üncü parti yazılım kullanmadım ısınmadan kaynaklı olabileceğini okudum. Bugün bakıma verdim bilgisayarı yarın alacağım sonuç değişecek mi bakalım?

Bundan önce en son ne zaman termal macun değişti? Fan temizliği de aynı şekilde en son ne zaman temizlendi? Bunlar için eğer 1 yılı geçtiyse bakımını yaptırın, bundan dolayı olmuş olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı