ASUS ROG STRIX Scar 3 CPU frekansı sabit kalıyor

Foxtrot1

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX Scar 3 laptopum bostayken 2.2 GHz'de, oyundayken de 2.2 GHz calisiyor ve oyunlarda 50 FPS ustune cikamiyorum. Bunu nasıl cozerim?

Dosya Ekleri

• image_2021-06-30_121347.png
    image_2021-06-30_121347.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 59
BIOS'tan herhangi bir ayar yaptınız mı? Ayrıca Armoury Crate'i silip tekrar kurmayı deneyin, bazne sorun olusturabiliyor.

BIOS'u aldimdan beri hiç ellemdim sadece guncellestirme yaptim Armory Create silip yukeldim yine ayni sekilde 4.50 GHz desteklerken cihaz 2.2 yukarisinia cikmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG STRIX Scar 3 laptopum boştayken 2.2 GHz'de, oyundayken de 2.2 GHz çalışıyor ve oyunlarda 50 FPS üstüne çıkamıyorum. Bunu nasıl çözerim?
Herhangi 3.parti bir yazılım ise işlemcinizi sınırlandırdınız mı? 3.parti yazılım olmasına da gerek yok, Windows 10 ayarlardan işlemci kullanımını %100'den %99'a çekerseniz işlemci turbo boost açmaz ve temel frekansında çalışır. Aynı işin biraz daha gelişmişini 3.parti yazılımlar ile de yapabilirsiniz, örneğin Throttlestop gibi yazılımlar ile.

ASUS ROG STRIX Scar 3 laptopum bostayken 2.2 GHz'de, oyundayken de 2.2 GHz calisiyor ve oyunlarda 50 FPS ustune cikamiyorum. Bunu nasıl cozerim?

Intel Extreme Tuning Utility, Throttle stop vb. yazılımlar Armoury Crate ile birlikte çalışırken sıkıntı çıkarabiliyor. İhtiyacınız olmadığı sürece işlemcinizin frekansını düşüreceğiniz veya ekran kartınıza hız aşırtma uygulayacağınız yazılımlar kullanmaktan çekinin.

Sadece Armoury Crate'in oluşturdğu güç planı modlarını kullanın ve Armoury Crate'i MyASUS uygulaması üzerinden UWP dosyası olarak kurun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı