ASUS ROG STRIX vs Ideapad Gaming 3

İyi günler. Bu iki bilgisayar arasında kaldım.
ASUS ROG STRIX. 1TB SSD 16 GB RAM RTX3060. AMD Ryzen7 4800H. Webcam ve numpad yok. 144Hz ekran. Tek RAM slotu ve tek SSD slotu.
Lenovo Ideapad Gaming 3. 1TB HDD. 256 GB SSD. i7 11370h. RTX3050. 165Hz ekran. Webcam ve numpad var. Çift RAM slotu ve çift SSD slotu var.
Yazılım mühendisliği okuyorum. Sizce hangisi daha iyi performans sağlar. ASUS'ta numpad olmadığı için tuşlar biraz büyük yazılım yazarken dezavantaj oluşturur mu? Webcam çok önemli mi? Hangi işlemci daha iyi? Tek slot, çift slot.
Aşırı çok fark eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler. Bu iki bilgisayar arasında kaldım.
ASUS ROG STRIX. 1TB SSD 16 GB RAM RTX3060. AMD Ryzen7 4800H. Webcam ve numpad yok. 144Hz ekran. Tek RAM slotu ve tek SSD slotu.
Lenovo Ideapad Gaming 3. 1TB HDD. 256 GB SSD. i7 11370h. RTX3050. 165Hz ekran. Webcam ve numpad var. Çift RAM slotu ve çift SSD slotu var.
Yazılım mühendisliği okuyorum. Sizce hangisi daha iyi performans sağlar. ASUS'ta numpad olmadığı için tuşlar biraz büyük yazılım yazarken dezavantaj oluşturur mu? Webcam çok önemli mi? Hangi işlemci daha iyi? Tek slot, çift slot.
Aşırı çok fark eder mi?

Lenovo'nun RAM kaç GB?
Webcam çok önemli değil görüntülü görüşme vs yapmayacaksan.

Oda 16 GB RAM. Yazmayı unutmuşum.

Her ikisi de yazılım için gayet yeterli.
Numpad olmaması biraz alışkanlığına bağlı. Numpad kullanma alışkanlığın varsa alışana kadar biraz zorlanırsın ama sonrasında hızlı yazmaya devam edersin.
Çift slot RAM olması Dual channel kullanman açısından avantajlı olabilir ama doldurulmamışsa slot bir anlamı yok.
İki bilgisayar arasında çok büyük farklar yok ileride 2. SSD'yi filan takarım diyorsan Lenovo'nun slotu olması bir avantaj sayılabilir. ASUS'un ekran kartı daha güçlü oyun oynayacaksan.
Bütçene de uyan birini seçebilirsin.

Her ikisi de yazılım için gayet yeterli.
Numpad olmaması biraz alışkanlığına bağlı. Numpad kullanma alışkanlığın varsa alışana kadar biraz zorlanırsın ama sonrasında hızlı yazmaya devam edersin.
Çift slot RAM olması Dual channel kullanman açısından avantajlı olabilir ama doldurulmamışsa slot bir anlamı yok.
İki bilgisayar arasında çok büyük farklar yok ileride 2. SSD'yi filan takarım diyorsan Lenovo'nun slotu olması bir avantaj sayılabilir. ASUS'un ekran kartı daha güçlü oyun oynayacaksan.
Bütçene de uyan birini seçebilirsin.
Bu arada asusun ekran kartıda rtx 3050 ya. Farketmemisim. Sağol genede cevapladıgın için. Sen olsan hangisini alırdın fiyatlarda aynı neredeyse. Kasa kalitesi felan asusun daha iyi diyolar.

Bu arada ASUS'un ekran kartıda RTX 3050 ya. Fark etmemisim. Sağ ol gene de cevapladıgın için. Sen olsan hangisini alırdın fiyatlarda aynı neredeyse. Kasa kalitesi falan ASUS'un daha iyi diyorlar.

Evet ASUS'un kasa alüminyum görünüyor. Ama Lenovo plastik. Ben olsam ASUS'u alırdım. Tasarım olarak daha göze hoş gelmesi, kasası alüminyum olması, 1TB SSD ile gelmesi, 3 adet USB portu bulunması iyi .

Evet ASUS'un kasa alüminyum görünüyor. Ama Lenovo plastik. Ben olsam ASUS'u alırdım. Tasarım olarak daha göze hoş gelmesi, kasası alüminyum olması, 1TB SSD ile gelmesi, 3 adet USB portu bulunması iyi.

Ama şunu da söylememde fayda var tavsiyelere baktığımda Dual channeldan dolayı Lenovo daha performanslı diyenler de var test etmediğim için pek bir şey diyemeyeceğim.

Son olarak ASUS'da numpad mousepadın içerisinde dokunmatik olarak var :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı