ASUS ROG STRIX vs MSI Gaming X Trio

somoncum

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Günaydın öncelikle, ben yazın RTX 3000 serilerinden veya AMD'nin RDNA2 mimarisine sahip bir ekran kartı mı? Alacağım belli değil, tabii performansı ve fiyatı gönlümü çalarsa. Ancak ben bu zamana kadar hep MSI'dan yana seçmekteydim her ürünü. Fakat yazılım sorunlarından bıktım usandım, reddit bakıyorum çoğunlukla ASUS marka görüyorum bunun bir nedeni olduğunu düşünüyorum ama ben keşfedemedim. ROG STRIX ekran kartlarına baktığım da arkadaki back plate yer alan devreler, MSI Gaming X Trio'da yok diye biliyorum ya da iç bölüme alınmış sanırsam veya extradan overclock potansiyeli var gibi duruyor soğutması, MSI'dan iyi olduğunu biliyorum ekran kartlarının ama sizden bir fikir tavsiyesi alıp o ekran kartında bilgi edinmek istedim. Bir de bu ASUS ROG STRIX ekran kartını GPU Tweak II yazılımı yerine armory crate üzerinden fan ayarı, RGB, hız aşırtma yapılıyor mu? Yoksa sadece değerlerini mi görebiliyoruz?

Dosya Ekleri

• ASUS ROG STRIX.jpg
    ASUS ROG STRIX.jpg
    141,4 KB · Görüntüleme: 63
  • MSI GAMING X TRIO.jpg
    MSI GAMING X TRIO.jpg
    206,4 KB · Görüntüleme: 92
İkisi de üst seviye ekran kartları, hatta bunlar ile tam rakip olan Galax WTF serisine de göz atabilirsiniz.
Eğer illa bu 2 firma üzerinden diyor iseniz MSI tercih ederdim gibi, ekran kartları daha güven veriyor.

MSI bu aralar tek sevmediğim konu şu Dragon Center gibi bir yazılım yapmışlar güzel gözüküyor fakat! Sanki beta sürecinde gibi bir sürü sorunu var. ASUS armory crate deneyebilsem en azından aralarında seçim hakkı tanıyacağım ama malum COVID-19'dan dolayı mağazalar kapalı ve gidip deneyebileceğim bir yerde olmadığından eğer sizde anakart ve ekran kartı ASUS marka olan varsa armory crate hakkında bilgiler verebilirseniz sevinirim. Güncelleme yaparken hata alıyor musunuz, RGB aydınlatmasından takılma veya donma gibi sorunları var mı? Ekran kartını ve işlemcinin fan ayarlarını ve hızını ayarlayabiliyor muyuz? ROG daha kaliteli ve daha performanslı olduğunu biliyorum fakat yazılımı daha önemli şahsen benim için. Bu yüzden kampanyalı aldığım anakart 2.el fiyatına satmaya bile razıyım yeter ki sorun yaşatmasın bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı