ASUS ROG Swift Pro PG248qp vs BenQ Zowie XL2586X

Bütçe
48000

serhat9695

Kilopat
Monitör
-
İyi sosyaller,

Valorant, CS:GO gibi FPS oyunları oynuyorum. Hikayeli vs tarzda oyun oynamıyorum. İki üründe kararsız kaldım. İlk monitörüm 240 Hz. Valorant'ta 600 ve üzeri FPS alıyorum. Yayına başlayacağım. Yardımcı olursanız ve görüşlerinizi paylaşır iseniz, çok müteşekkir olurum.

Sistem özellikleri.

Ryzen 9950x3D.
RTX 4090.

Saygılarımla.

Alabileceğin en iyi FPS monitörü BenQ Zowie XL2586X'dir hocam üstüne monitör tanımam. 2 senedir BenQ kullanıcısıyım. XL2546 46k 66k ve en son XL2586X kullanıyorum. Adamlar bluru yok etmiş ghosting yok denilecek kadar az. ASUS tavsiye etmiyorum. Etmem de. Alınabilecek bir marka değil. Panelleri kalitesiz. ASUS RPG 360Hz qn kullandım memnun kalmadım. Sorabileceğin soruları cevaplarım.

Merhaba hocam alabileceğin en iyi FPS monitör şu anda BenQ Zowie XL2586X modelidir ASUS BenQ'nun yanına yaklaşabilecek kapasitede bir monitör üreticisi değil 2 senedir aktif olarak BenQ Zowie kullanıyorum XL2546 46k 66k şu anda elimde mevcut XL2586X var ASUS'a bulaşmayın zaten BenQ blur bitirdi ghosting belki de yoktur diyebilirim ghosting testine bakmadım DyAc2 panelleriyle çok güzel bir seri yaratmışlar oyunlarda rakibinizin önünde olmak istiyorsanız BenQ alın geçin.

Stoklar tükendiği için maalesef, alamıyorum. Stok konusunda net bilgi veremiyorlar. BenQ Zowie XL2566X Plus mı alsam yoksa ASUS ROG Swift Pro PG248qp mı? Birisi 400 Hz diğeri 540 Hz sizin kanaatiniz nedir? Değerli görüşlerinizi paylaşabilir iseniz, çok müteşekkir olurum.

Hocam XL2566X monitörlerde bobin sesi mevcut sanırım Reddit'te ve TR sınırları içerisinde bazı kişilerden duydum Reddit'te araştırma yapıp öyle karar verin derim bobin sesi sorun olmazsa sizin için alın sonuçta BenQ üretiyor sorun çıkaracağınızı düşünmüyorum çıkarsa bile karşınızda bir muhatap bulursunuz sıfır fiyatlarını bence vermenize gerek yok ikinci el tercih edin derim bir de bu işlemci ve ekran kartıyla farklı farklı maplarda 540 altına düştüğünüz oluyor mu FPS aralığınız nedir?

540 altına hiç düşmedim. Sizin dediğiniz gibi bobin yani cızırtı sesi gibi sorunların olduğunu okudum. Önceden 7800x3D kullanıyordum. RTX 4080 ile 500 FPS altına düşmedim yüksek ayarlarda bile. Açıkçası desteğiniz için teşekkür ediyorum. 240 Hz monitörüm mevcut. Onu yayın için kullanacağım. Valorant oyununda immortal, Radiant rankı arasında dolaşıyorum. Amacım zevkine yayında açmak olsa iş içinde kullanıyorum bazen. Siz olsaydınız tercihinizi hangi monitörden yana kullanırdınız? Sizlerde farklı öneride bulunabilirsiniz.

ASUS ROG Swift Pro PG248qp - TN panel - 540 Hz.
BenQ Zowie XL2566X Plus - TN panel - 400 Hz.
ASUS ROG STRIX OLED XG27ACDNg - OLED panel 2K 360 Hz - OLED ekranlarda yanma sorunundan ötürü biraz çekiniyorum.

Saygılarımla,

Hocam şöyle seyleyeyim eğer ikinci el takıntınız yoksa BenQ 540Hz'yi ikinci el alın ben öyle yaptım çünkü sıfır fiyatlarına o paraları vermeyi göze alamadım eğer ikinci el almak istemiyorsanız XL2566X alın benim gibi sabit FPS oyuncusu iseniz BenQ'yu tercih etmek en mantıklı tercih olacaktır OLED'de yanma durumları mevcut bende çok araştırdım normalde 2K 360Hz OLED alacaktım buna güvenemeyip almadım
XL2566X monitörde bobin sesisinin monitöre bir zarar vereceğini zannetmiyorum onun dışında dediğim gibi ASUS kesinlikle tercih etmenizi önermiyorum önermem çünkü kaliteli bir panel üretici değil
Eğer hâlâ aklınızda bir olumsuzluk olursa bu iki monitörü tercih edin
MSI 2K 360HZ OLED
Alienware 2K 360Hz OLED
Bunlar teknik servis ve garantide en iyi firmalar ve OLED yanığında değişim garantisi veriyorlar 3 sene diğer hiçbir marka OLED panelde bu hakkı tanımıyor diye biliyorum
Ben sabit FPS oyuncusu olduğum için hiçbir monitörü tercih edemem BenQ karşısında ki BenQ dediğim gibi yeni DyAc2 panellerinde renk ve birçok olayı düzelttiler şu anda önerebilecegim sizin 3 seçeneğiniz arasından BenQ olur alın bakın bobin sesi çıkarsa iade etme hakkınız mevcut zaten grupta bir arkadaş bana bu konuda danışmıştı onun dışında eğer tercih etmek istemiyorsanız yukarıda önerdiğim 2 OLED panelden birisini alın tekrardan sorulmanızı cevaplarım yardımcı olurum verdiğiniz para az bir para değil.

Ne yazık ki 2.el bulamadım. Bulmuş olsa idim, alırdım. Beyan ettiğiniz iki monitörde sanırım, VRR titremesi mevcut. Görüntü açısından da "MSI MPG 271qrx" güzel görünüyor. TN panellere 40 bin vermektense sıfırına, beyan ettiğiniz ürünü almak daha mantıklı. Sadece FPS oyunları oynadığım için pek görüntüye takılmıyorum diğer monitörüm 240 hz olan ıps panel. BenQ DyAc kalitesi diye bir şeyde var. 47-48 bin biraz fazla. 40 bine düşmüş olsa alınabilir. 2.el de bulamıyorum ne yapacağımı şaşırdım inanın.

VRR titremesinin ne olduğunu araştırmam lazım hocam ilk defa sizden duydum konuyu araştırmam lazım ama dediğim gibi OLED yanıdıgında bu iki marka 3 sene garanti veriyor 240Hz IPS'den BenQ serisine geçtiğinizde çok fark göreceksiniz özellikle blur ghosting ve panel hızında eğer karar veremiyorsan XL2566X al geç TN panel deyip geçme FPS oyununda çok büyük farklar yaratıyor elimde kendi monitörüm xl2586x düşünüp almak istersen konuşalım benim işlemcim 7800x3D 7800XT ekran kartım olduğu için bazı maplerde 350 400 FPS kadar düşüyorum bu yüzden XL2566X düşmek istiyorum senin gibi ekran kartı ve işlemci olsaydı değiştirmeyi düşünmezdim @Musaatturan burada Instagram adresim mevcut düşünürsen dönüş yaparsın hocam.

Şu anda telefonum tamirde. Salı günü muhakkak sizlere dönüş sağlayacağım. Vakit ayırıp dönüş sağladığınız için çok teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…