Asus Rog Tytan mı 3000 TL'lik Toplama Sistem mi?

HACI Toplama Bilgisayarı Sen En Ufak Parçasına Kadar Test ediyormusun Bunu Sorman Bile Hata Asus en küçük parçayı bile binlerce kez test ediyor

@ozan1014
O parçaları üreten insanlar yeterince test ediyor ve müşteriye sunulurken hangi parçalarla uyumlu olacağı kılavuzlarında belirtiliyor. (Bazı yapılan hataları ayrı tutuyorum.) Sende bu kılavuzda belirtilen yönergelere bakarak çokta güzel dayanıklı ve sorunsuz bilgisayar toplayabilirsin. Örneğin anakart aldığında, hangi işlemciyle, hangi ramler ile uyumlu olduğu yazıyor. Kasayı aldığında hangi soğutucunun uyacağını bilirsin ve ona göre alırsın. Böylece Asus'un ürettiği kadar şekli güzel bir bilgisayar olmasa da, verdiğin paranın kat ve kat üstünü alabileceğin bir bilgisayarın olur. Şahsen 4000-5000TL verip, GTX760 gibi 600TL'lik bir kart olması zoruma gider.

Aynen öyle. G30AB-xxxx diye gidiyor. O bölüm değiştikçe özellikte değişiyor.
Genelde seri kodları farklı olsa da modeli aynı olan ürünlerin özellikleri aynı olur da şaşırdım o yüzden. :D

HACI Toplama Bilgisayarı Sen En Ufak Parçasına Kadar Test ediyormusun Bunu Sorman Bile Hata Asus en küçük parçayı bile binlerce kez test ediyor
Test etmene gerek mi var arkadaşım? Bir parça bozuk çıkarsa garantisi var, garantiye yollarsın. Onun dışında PC'yi Vatan Computer'dan toplatırsan onlar test ediyorlar senin yerine. Onu geçtim sırf parçaları test ediliyor diye böyle dandik bir sisteme 4899 TL verilmez!

@ozan1014
O parçaları üreten insanlar yeterince test ediyor ve müşteriye sunulurken hangi parçalarla uyumlu olacağı kılavuzlarında belirtiliyor. (Bazı yapılan hataları ayrı tutuyorum.) Sende bu kılavuzda belirtilen yönergelere bakarak çokta güzel dayanıklı ve sorunsuz bilgisayar toplayabilirsin. Örneğin anakart aldığında, hangi işlemciyle, hangi ramler ile uyumlu olduğu yazıyor. Kasayı aldığında hangi soğutucunun uyacağını bilirsin ve ona göre alırsın. Böylece Asus'un ürettiği kadar şekli güzel bir bilgisayar olmasa da, verdiğin paranın kat ve kat üstünü alabileceğin bir bilgisayarın olur. Şahsen 4000-5000TL verip, GTX760 gibi 600TL'lik bir kart olması zoruma gider.
Hay ağzına sağlık ya. Onun dışında katılmadığım bir şey var. Bu parçalar her ne kadar test edilse de seri üretim şeklinde üretildiğinden hatalı üretilme olasılığı her zaman var ve bazen parçalar sorun çıkarabiliyor. Yani senin de dediğin gibi yeterince test edilmiyor bu parçalar. Öyle çalışıyor mu, bir sorunu var mı yok mu diye üstünkörü test ediliyor. Yoksa adamlar her parçayı 12 saat test etse bu parçaların seri üretimini yapamazlar. Arkadaşın demek istediği bu parçaları hazır olarak toplayıp, ekstra olarak test etmek. Ama ona da gerek yok. Zaten Vatan Computer test ediyor PC'yi sizin yerinize. Onun dışında parçaların sorun çıkarması yalnızca birbiriyle uyuşmamasından kaynaklanmıyor, parçaların üretim hatalarından da kaynaklanabiliyor. Öyle bir sorun çıkarsa ve parçaları tek bir yerden topladıysanız topladığınız yere kasayı gönderirsiniz, onlar halleder. Ya da herhangi bir servise parasını verir yaptırırsınız. Servise para veremem derseniz akıllı telefonunuz veya laptopunuz varsa(laptop daha iyi olur) donanımla ilgili çeşitli forumlara konu açar ve sorununuzu belirtirsiniz, bilgili ve tecrübeli kullanıcılar da size sorunun nereden kaynaklandığını söyler ve o parçayı aldığınız yere eğer mağazadan aldıysanız kendiniz götürür, eğer siteden aldıysanız kargo ile gönderirsiniz ve parçanız tamir edilebiliyorsa edilir, edilemiyorsa yenisiyle değiştirilir, bu kadar basit. Ama kullanıcılar baştan çekiniyor işte bir sorun yaşarsam nasıl çözüme kavuşacağım falan gibisinden. Ben de çekiniyordum baştan. Hatta baştan PC'yi bozarım diye BIOS ekranına girmeye bile korkardım. PS2 emulatörlerinin bile BIOS'u etkileyip PC'yi bozabileceği söyleniyordu ve BIOS'a bir şey olursa PC açılmayacağını duyardık hep eskiden. Ama zamanla BIOS'a girdim, ram frekansını 1333 MHz olarak gören BIOS'tan ram'in frekansını 1600 MHz'e yükseltmek için BIOS'a girmem gerekti ve artık BIOS'a girme fobimi yenmiş bulunmaktayım. O gün bugündür BIOS'a girmeye çekinmem.

Güncel bu sistem 5000-6000 TL arası tutuyor kasayı bulamadım kasa olmadan 4600 TL yapıyor kasada 1400 TL falandır diye düşünüyorum bir de fan desek 6500 TL yapar ve bu PC günümüzde de çok güzel bir şekilde işinizi görür 4 GB ekran kartı 3.4GHz işlemci 8 GB RAM rahat bir şekilde çoğu oyunu açar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı