Asus Rog Tytan mı 3000 TL'lik Toplama Sistem mi?

Piyasadaki neredeyse bütün hazır bilgisayar donanım anlamında kötüdür ve fiyatlarını hak etmezler. Ancak Asus'un Tytan serisi özeldir ve pahalı olmasına karşın bir çok artıyla beraber gelir.
1- Anakart, işlemci ve ekran kartı gibi parçaların özel kontrol/testlerden geçmesi ve en yüksek performanslı parçaların kullanılması.
2- İşlemcinin tek tuş ile stabil bir şekilde OC edilebilmesi.
3- İşlemci için sıvı soğutma.
4- Wi-Fi kartı, Asus'un üst düzey ses kartı olan Xonar Phoebus gibi kartların bulunması.
Bu artıları göz önünde bulundurursak Tytan serisinin aslında o kadarda vasat bir hazır bilgisayar serisi olmadığını görüyoruz. Evet, kabul ediyorum daha iyisi, performanslısı toplanır fakat eğer ki ben toplama ile uğraşamam, toplamaya güvenemiyorum derseniz Asus ROG Tytan G30Ab alınacak güzel bir bilgisayardır. Sizi gerek performansı gerek kalitesi ile memnun eder.
1- Bahsettiğin model kasanın ekran kartı GTX 760"M" Yani laptoplarda kullanılan ekran kartı modeli. Laptoplarda kullanılan mobil işlemci ve ekran kartları fazla ısınmaması için kendisine denk gelen masaüstü işlemci ve ekran kartları modellerinin kırpılmış ve ufaltılmış versiyonlarıdır. Ve bahsettiğin model kasada bu ekran kartına karşılık olarak 4770K gibi bir işlemci koyulmuş. K koyulmuş bir de özellikle, hani ekran kartını besleyemez de darboğaz yaparsa oc yapın diye. Hey Allah'ım. O çok övdüğün Asus'un önerdiğin kasasındaki ekran kartının masaüstü versiyonu(mobil versiyonunun fiyatını bulamadım. Türkiye'de harici olarak bulamazsınız zaten) 661 TL. Ve bu referans tasarım da değil Asus DirectCU II versiyonu:

Asus Gtx760 Directcu 2 O.C. Gddr5 2Gb 256Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Öte yandan 4700K'nın fiyatı ise 872 TL. Sistemdeki dengesizliğe gel.

İntel Core i7 4770K Soket 1150 3.5Ghz 8Mb Cache 22Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar

Bu bütün hazır PC sistemlerinde olan bir şey. Özelleştirilenleri kastetmiyorum. Onlarda parçaları kendiniz seçiyorsunuz fakat üreticinin kendi topladığı PC'de kullandığı işlemci genelde ekran kartından daha pahalı oluyor. Çünkü bilinçsiz kullanıcı işlemcisi iyi olan bilgisayarın oyunlarda iyi performans vereceğini sanıyor. Halbuki yanılıyor. Bir oyun bilgisayarında önemli olan parça ekran kartıdır. İşlemciyi ise ekran kartına darboğaz yapmayacak en ucuz modelden seçmek gerekir. Ekran kartına ve diğer bileşenlere daha fazla para artar böylece ve bütçe de rahatlamış olur. Adamlar gidiyor 872 TL'lik işlemciye 661 TL'lik ekran kartı koyuyor. Ben 2011'de PC'yi dizdiğim zaman GTX 580 Lightning 1.5 GB ekran kartına 1500 TL, i5 2500K işlemciye ise 500 TL civarı para vermiştim ve bu sistemi birkaç kişi önermişti. Yani işlemciye ekran kartına verdiğim paranın 3'te 1'ini verdim ve işlemci ekran kartına darboğaz da yapmadı.

2- Senin o tek tuşla stabil oc dediğin zımbırtılar aşırı voltajdan işlemcinin ömrünü tüketiyor genelde. Aynı özellik MSI'ın P67A-GD65 ekran kartında da var ve 3.30 GHz i5 2500K'mı OC Genie II ile tek tuşla 4.2 GHz'e çıkartabiliyorum. Bazı kişilerden bu tuşu kullanırsam işlemciye çok fazla voltaj gittiği için işlemcinin ömrünün çabuk tükeneceğini duydum. Asus'ta durum nasıldır bilmiyorum ama sırf "stabil" olsun diye Asus da basıyordur voltajı. Önemli olan en az voltaj ile en stabil ve yüksek hızı yakalamaktır. En yüksek voltaj ile en stabil hızı yakalamak değil. Ama adamlar riske girmemek için yüksek voltaj veriyorlardır ki kullanıcı mavi ekranla karşılaşmasın ya da stabilite sorunları yaşamasın. Ama bunun için o oc tuşunu işlemcileri tek tek deneyerek en uygun değeri bulup ona göre voltaj vermeli fakat her işlemcinin de oc olma potansiyeli aynı olmuyor. Aynı model işlemci ve GPUlar'ın bile oc olma potansiyeli farklıdır. Onun için el ile oc yapmak en sağlıklısıdır. Kendiniz işlemcinizin oc potansiyelini görür ve en yüksek hızda en stabil değerleri yakalar(stabil sıcaklık değerleri, yani düşük sıcaklık değerleri, mavi ekran almama vs.) ona göre oc yaparsınız ama bu iş zahmetlidir. Çünkü MHzler'i azar azar arttırıp, işlemciyi test edip, eğer stabilse ve sıcaklık değerleri için daha fazla boşluk varsa(ne bileyim işlemci 10 derecedir, siz 20 dereceye kadar oc yaparsınız falan, sıcaklıklardan pek anlamıyorum) PC'ye reset atar, bios'tan tekrar MHz artırır, tekrar aynı işlemleri yaparsınız. Her MHz artıracağınız zaman PC'ye reset atmanız gerekir. Hele ekran kartında bu daha da zordur. Frekansları 20 MHz 20 MHz artırmanız söylenir. Önceden bir yerde ekran kartına oc yapma rehberinde öyle okumuştum.

3- İşlemci için sıvı soğutmayı kendin de toplarsın.

4- Bunları da kendin alabilirsin. Ayrıca Asus Xonar Phoebus yerine Creative ZxR'yi tercih ederim.

Bu artıları göz önünde bulundurursak Tytan serisinin vasatın da altında bir hazır bilgisayar serisi olduğunu görüyoruz. Asus fanboyluğu yapmaya gerek yok. PC markaları arasında en iyisi Alienware'dir. Özel ışıklandırmasından tut da bir sürü özellik sunar. Ha bunu kendin de yapamaz mısın? Yaparsın tabi. Ama onlarınki kadar güzel yapması zor ve masraflı olur. Onun dışında sırf ışıklandırma için de hazır PC'ye para verilmez. Yani diyorum ki Alienware bile bence parasını haketmiyor. Toplama almak en iyisidir. Sen kalkmış Asus'u övüyorsun. Eğer kendi başına toplamaya güvenemiyorsanız bileşenlerini kendiniz seçebildiğiniz çeşitli markaların bileşenlerini kendiniz seçerek toplayın PC'yi. Hani "PC'mde bir sorun oldu ama PC'mde bir sürü parça var, ben sorunun hangi parçadan kaynaklandığını nereden bileceğim" diye düşünenler böyle yapabilir. Onun dışında ben yine uğraşmak pahasına da olsa bilgisayarı toplama alma taraftarıyım. Etrafınızda hiç mi PC'den anlayan birisi yok? İlla ki vardır. Diyelim ki yok. Facebook'ta çeşitli donanım grupları var, gerçi şu an eskisi kadar aktif değiller ama o tür gruplara girerek o gruplardaki üyelere danışarak donanım bilginizi geliştirebilir ve bir sorun yaşadığınızda sorunun nereden kaynaklandığını çözemeseniz bile ne şekilde kimden yardım alacağınızı anlamış olursunuz en azından. Ne bileyim zamanla kendi bilgisayarınızı toplayacak duruma gelirsiniz. Ben 2011'de PC'yi dizdiğim zaman PC'den hiç anlamazdım. forum.donanimhaber.com'un Sistem Tavsiyeleri bölümüne bütçemi belirttim, öneri aldım. Sistemin parçalarının modellerini kağıda yazması bile zor gelmişti. Fakat şu an kendi sistemimi toplayabilecek düzeye geldim. Hangi anakart hangi işlemciye uygundur(hepsini bilmiyorum tabi ama genel olarak hangi chipsetli anakart hangi işlemciye uyar işlemciyle anakartı karşılaştırarak bulabilirim), hangi ekran kartıyla hangi işlemciyi kullanmam gerekir falan bunları biliyorum şu an. Son olarak adamlar 4899 liralık sisteme GTX 760M koymuşlar ya şaka gibi. Bu PC'ye bu parayı verip de bu PC'yi alan adam kesinlikle bu PC'nin performansından memnun kalmaz. Crysis 3'ü Ultra ayarlarda bile oynayamazsınız muhtemelen.

Piyasadaki neredeyse bütün hazır bilgisayar donanım anlamında kötüdür ve fiyatlarını hak etmezler. Ancak Asus'un Tytan serisi özeldir ve pahalı olmasına karşın bir çok artıyla beraber gelir.
1- Anakart, işlemci ve ekran kartı gibi parçaların özel kontrol/testlerden geçmesi ve en yüksek performanslı parçaların kullanılması.
2- İşlemcinin tek tuş ile stabil bir şekilde OC edilebilmesi.
3- İşlemci için sıvı soğutma.
4- Wi-Fi kartı, Asus'un üst düzey ses kartı olan Xonar Phoebus gibi kartların bulunması.
Bu artıları göz önünde bulundurursak Tytan serisinin aslında o kadarda vasat bir hazır bilgisayar serisi olmadığını görüyoruz. Evet, kabul ediyorum daha iyisi, performanslısı toplanır fakat eğer ki ben toplama ile uğraşamam, toplamaya güvenemiyorum derseniz Asus ROG Tytan G30Ab alınacak güzel bir bilgisayardır. Sizi gerek performansı gerek kalitesi ile memnun eder.
11.000 TL nedir hocam ? O parayı hak etmiyor. O fiyata R9 295X2'li Sıvı soğutmasından 1 TB SSD'sine kadar tüm bileşenler konulabilir.
Ben bir keresinde tam 11.500'e uçuk bir sistem toplamıştım sırf eğlence olsun diye. Sırf bir tuş ile OC yapabiliyor, yanlarından etkileyici fanlar çıkıyor diye 11.000 TL verilmez. Hem tek tuşa OC'u normal pclerde de yapılabilir.

11.000 TL nedir hocam ? O parayı hak etmiyor. O fiyata R9 295X2'li Sıvı soğutmasından 1 TB SSD'sine kadar tüm bileşenler konulabilir.
Ben bir keresinde tam 11.500'e uçuk bir sistem toplamıştım sırf eğlence olsun diye. Sırf bir tuş ile OC yapabiliyor, yanlarından etkileyici fanlar çıkıyor diye 11.000 TL verilmez. Hem tek tuşa OC'u normal pclerde de yapılabilir.
11.000 TL değil arkadaşın bahsettiği model kasanın fiyatı, 4.899 TL. Onun dışında bu kasanın fiyatını haketmediğini ve nedenlerini bir önceki mesajımda sıralamıştım. Dediğin gibi tek tuşla oc olayı anakartla ilgili olduğu için kendi başına da yapabilirsin bunu.
SypeR dedi:
Uğur İskender dedi:
R9 295x2:
R9 295X2 GDDR5 8GB 1024Bit(512x2) AMD Radeon Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Titan Z:
GTX TITAN Z Launch GDDR5 12GB 768Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar
Bunlar en ucuz fiyatları. Daha pahalılarıysa Asus marka. Gerçi Evga nVidia'da Asus'tan daha iyi olmasına rağmen nasıl kartlarını Evga'dan daha pahalıya satmayı başarmış ilginç. Asus modelleri ise R9 295x2 olan 6.038 TL, Titan Z ise 11.418 TL.
Asus R9 295x2:
R9 295X GDDR5 8GB 1024Bit (512Bit*2) AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Asus Titan Z:
GTX TITANZ GDDR5 12GB 768Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar
Çok büyük bir karşılaştırma hatası yapıyorsun. Titan Z oyun ön planda olacak şekilde üretilmedi zaten. Hatta Titan serisinin amacı oyun değil. Quadro ile GeForce serisinin bir karışımını oluşturmaktı asıl amaç. Yani çok yüksek seviyelerde hesaplamalar yapmak için Titan Z. 10 çekirdekli köprüsüz CrossFire da yapıla 295x2 yine Titan Z'nin hesaplama gücüne erişemez. Fiyat farkı işte bu yüzden. Ve bilmeni isterim, AMD kartlarda sadece oyun oynarsın. Adam gibi RENDER alamazsın!

Bu arada Ekim 2013'deki bir konuyu canlandırdığın için de çok teşekkür ederim.

Valla ben hiçbir hata yapmıyorum da sen o çok büyük bir hatayı nVidia fanboyluğu yaparak yapıyorsun. Titan serisinin oyun odaklı üretilmediğini senden iyi biliyorum, buna emin olabilirsin. Titan serisi iş amaçlı üretildi fakat diğer iş amaçlı üretilen profesyonel serilerin aksine sadece iş amaçlı kullanılan programlarda değil oyunlarda da çok yüksek performans sunduğu için üst seviye oyun sistemi kuranlar tarafından da tercih edildi. Ahahaha. 10 çekirdekli köprüsüz CrossFire da yapılsa R9 295x2 Titan Z'nin hesaplama gücüne erişemezmiş. Donanım hakkında bir halt bilmediğini bütün technopat forumuna duyurmuş oldun bu mesajınla. Öncelikle 4 tane GPU ile CrossFire yaparsan buna CrossFire değil, CrossFireX denir. İkinci olarak R9 295x2 Titan Z'den daha az işlemci çekirdeğine sahip olmasına rağmen tek başına geçiyor Titan Z'yi sen neyin kafasındasın? R9 295x2'nin işlemci çekirdeği 5632 iken Titan Z'nin işlemci çekirdeği 5760 ve R9 295x2'nin hesaplama gücü 11.5 TFLOPS iken Titan Z'nin hesaplama gücü ise sadece 8 TeraFLOP. Aralarında 128 işlemci çekirdeği farkı var ama R9 295x2 tek başına geçiyor Titan Z'yi. Yani bu şu demek. Ancak 1.5 Titan Z, R9 295x2'nin hesaplama gücüne erişebiliyor. Öte yandan Titan Z 2 tane GTX 780 Ti'nin SLI yapılmış versiyonu. GTX 780 Ti Classified modeli Vatan Computer'da 2.377 TL. Bunu ikiyle çarparsak karşımıza çıkacak fiyat 4.754 TL. Yani 5.000 TL bile değil. Kaldı ki bu referans GTX 780 Ti modeli değil. GTX 780 Ti'nin EVGA'nın özel üretim olan, Vatan Computer'daki en pahalı modeli. Titan Z'nin her ne kadar EVGA model olsa da referans tasarım olan EVGA modeli ise 10.099 TL. Bu fiyata 780 Ti 4 way SLI yaparsın. Öte yandan Titan Z hava soğutmaya sahipken, R9 295x2'nin referans tasarımı bile hava/sıvı soğutma tasarımını baz alan hibrit bir tasarıma sahiptir. Bu da daha iyi bir soğutma performansı ve daha fazla overclock potansiyeli demektir. Yani Titan Z'nin fiyatının fazla olmasının nedeni işlem gücünün AMD'nin ekran kartlarından fazla olması değil, tamamen nVidia'nın kazıkçı bir firma olmasındandır.

GTX 780 Ti EVGA Classified Vatan Computer linki:
GTX780 Ti Classified ACX GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
GTX Titan Z EVGA Vatan Computer linki:
GTX TITAN Z Launch GDDR5 12GB 768Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kart - Vatan Bilgisayar

R9 295x2'nin Hesaplama Gücü:
AMD Radeon™R9 295X2 Ekran Kartları# (Özellikler sekmesinden 2. sekmede yazıyor.)

GTX Titan Z'nin Hesaplama Gücü:
Nvidia, GeForce GTX Titan Z ekran kartını duyurdu

nVidia'nın kendi sitesinde Titan Z'nin hesaplama gücünü yazmadığı için Titan Z'nin haberinin linkini Donanım Haber'den atmak zorunda kaldım. Adamlar kendi ürettikleri kartın, kendisinden daha ucuza daha fazla işlem gücü sunan kartın karşısında işlem gücünü kendi sitelerinde yazmaya utanıyor resmen. Ama AMD göğsünü gere gere kendi sitesinde yazıyor kendi kartının işlem gücünü. Ha eğer adamlar kendi kartı olduğu için işlem gücünü fazla yazmıştır diye düşünüyorsanız R9 295x2'nin de Donanım Haber linkini atayım:
Asus Radeon R9 295X2 ortaya çıktı: AMD'nin yeni performans liderinin tüm detayları!

Buyur bu da "Titan Z oyun odaklı üretilmedi bıdı bıdı" laflarına karşılık Titan Z vs AMD'nin iş amaçlı ürettiği W9100 videosu:
Nvidia GeForce GTX Titan Z ve AMD FirePro W9100'ü değerlendiriyoruz

Gördüğünüz gibi AMD'nin rakip olarak gösterdiği profesyonellere yönelik üretilen Quadro serisi kartlarda render alınırken kasma durumu söz konusu iken aynı render AMD'de yağ gibi akıyor. Tabi bu sunum AMD tarafından yapıldığı için ne kadar güvenilir olduğu tartışılır fakat bu işle uğraşan kişiler sunumun ne kadar doğru olup olmadığını bir bakışta anlayacaklardır. Bu kartları kullanan Türkler de var sonuçta. O değil de benim en çok şaşırdığım nokta sırf iş için üretilen W9100'ün işlem gücü yalnızca 5.24 TFLOPS. Onun dışında VRam'i ise 16 GB ve işlemci çekirdeği 2.816. Renderda oyundan daha az mı işlem gücü gerekiyor ve oyun oynarken ihtiyaç duyduğumuzdan daha az performanslı bir ekran kartına mı ihtiyaç duyuyoruz acaba merak ettim. Onun dışında bu kartlar iş için özel olarak üretiliyor ve bu kartlarla oyun oynanamaz. İşlem gücünden ziyada ekran kartının desteklediği teknolojiler ön planda sanırım. Bir farkettiğim diğer şey ise W9100'ün Specs ekranında ne kadar işlemci çekirdeği olduğu yazarken W9000'in Specs kısmında bu bilgiye yer verilmemiş. AMD bu bilgiyi koymayı unutmuş mu, yoksa nVidia'nın Titan Z'de işlem gücünü yazmaya utanması gibi AMD de mi W9000'in işlemci çekirdeği sayısını yazmaya utanmış? :D "AMD'ye gelince unutmuştur diyorsun da, nVidia'ya gelince neden direkt 'yazmaya utanıyor' diyorsun" demeyin. AMD R9 295x2'nin işlem gücünü ve W9100'ün işlemci çekirdek sayısını yazmayı unutmamış çünkü. Haa tamam tamam, şimdi farkettim. W9100 tek GPU'lu bir ekran kartıyken R9 295x2 çift GPU'lu bir ekran kartı. Onun farkına da Erdi Özüağ'ın şu sözüyle vardım "Bakıldığı zaman aslında aynı Quadro'da olduğu gibi burda da AMD'nin Radeon serisindeki en yüksek performanslı GPU'sunun özellikle sürücü tarafında optimize edilmiş, belli başlı uygulamalar için lisans süreci, sağ çıkma süreci geçirmiş bir kart olduğunu görüyoruz. Hawaii XT GPU'sunu kullanıyor. Yani AMD Radeon R9 290X'in profesyonel versiyonu olarak değerlendirilebilir." R9 290X'in işlemci çekirdeği 2.816 ve işlem gücü de 5.6 TFLOPS. VRam'i de 4 GB zaten bildiğiniz gibi. W9100 ile R9 290X'in işlemci çekirdeklerinin sayısı aynı fakat W9100'ün işlem gücü R9 290X'ten 0.18 TFLOPS daha fazla. Bunun nedeni de W9100'ün iş odaklı optimize edilmesinden kaynaklanıyor sanırım. Çünkü bütün donanımsal özellikleri aynı. Onun dışında videoda Titan Z profesyonel grupta yer edinmemiş, daha çok oyun tarafında gruplandırılmış.

Son olarak "Titan Z'de 12 GB bellek var yea" muhabbetine girmeyeceğinizi umuyorum. Çünkü CrossFire ve SLI gibi çoklu GPU kurulumlarında yalnız grafik işlemcilerinin çekirdekleri birleşir, bellek miktarları ve bit değerleri birleşmez. Yani Titan Z'nin VRam'i 6 GB, R9 295x2'nin VRam'i ise 4 GB'tır. Onun dışında render almak istiyorsan W9100 gibi kartlara bakacaksın. Sen gidip de oyun amaçlı üretilen R9 295x2 ile render almaya kalkarsan(ki bu kartın işlem gücüne bakacak olursak render'da bile Titan Z'yi performans anlamında geçecektir) şapa oturursun. R9 295x2'yi örnek olarak gösterdim. Belki bu kartla render almaya kalktığında şapa oturmazsın ama oyun için üretilen kartlarla render almaya kalkarsan şapa oturman kaçınılmaz olur. Onun dışında "daha renderın ne olduğunu bilmiyor heuehe" muhabbetine girebilirsin, ki gireceksindir de bundan eminim. Evet, render tam olarak nedir bilmiyorum ama temel bilgim seninkinden çok daha sağlam bundan emin olabilirsin. Ha bir de unutmadan Titan Z vs W9100 videosunda giren Titan Z tanıtım videosunda kartı metalik siyah gibi göstermişler karizma dursun diye ama aslında kart metalik beyaz renginde ve reklamdaki kadar da estetik bir tasarıma sahip değil, GTX Z de aynı şekilde metalik beyaz renginde ve Titan Z'den daha estetik ahuahaha :D

İstediğiniz kadar hesaplarımı banlayın. Chrome'dan yeni üyelik açılmasını engellemişsiniz ama Internet Explorer'dan hala yeni üyelik açılabiliyor. Yedekte bir hesap daha bulunduruyorum, bunu banlarsanız onunla gelirim. Öyle laf sokup konuyu kilitlemekle olmuyor Süper Mod efendi. Benim bildiğim render almak işlemciyle alakalı bir olay, ekran kartıyla bir ilgisi var mı bilmiyorum. Onun dışında köprüsüz CrossFire'ın köprülü CrossFire ile farkını da anlayamadım. Eğer birisi bana cevap vermişse, ben onu 10 yıl sonra görmüş olsam da ona cevap veririm. Konuya atılan son mesajın Ekim 2013'de atılmış olması benim o mesaja cevap veremeyeceğim anlamına gelmez. Bir şey değil.[/QUOTE][/QUOTE]

Son düzenleme:
Arkadaşlar tebrik ederim uzun uzun yazmışsınız fakat okuyamadım. Bir sorum var bu bilgisayarın içinde neden 760"M" var ?
760M yok, modele göre, Gtx760,gtx770,gtx780 var. Asus'un sitesinden bakabilirsin. Masaüstü sisteme niye mobil kart koysunlar.

Resmi siteye bakmadan sadece Gold Bilgisayar'da 760M yazıyor diye 760M var diyorsunuz. Bu kadar mı kolaycısınız. Gold harici hiçbir yerde 760M yazmıyor. 2. bir siteye baksanız 760M var diye yazıp durmazsınız.

Son düzenleme:
760M yok, modele göre, Gtx760,gtx770,gtx780 var. Asus'un sitesinden bakabilirsin. Masaüstü sisteme niye mobil kart koysunlar.

Resmi siteye bakmadan sadece Gold Bilgisayar'da 760M yazıyor diye 760M var diyorsunuz. Bu kadar mı kolaycısınız. Gold harici hiçbir yerde 760M yazmıyor. 2. bir siteye baksanız 760M var diye yazıp durmazsınız.
Valla ürünün özelliklerine bulduğum ilk Türk sitenden baktım ve GTX 760M yazıyordu kasanın özelliklerinde. Ben de masaüstü sisteme neden mobil ekran kartı koyduklarına anlam veremedim. Gold Computer'ın hatasıymış demek ki. :D Ama yine de fiyatını haketmiyor Asus ROG Tytan G30Ab. Asus'un kendi sitesinde GTX 680 yazıyor fakat bu sefer de işlemcinin modeli yazmıyor. Gold Computer'a bakmayacağız da nereye bakacağız? Ürünün sitesine bakınca kasanın içindeki donanım modellerini göremiyoruz bile adam akıllı! Vatan Computer'da da GTX 760 yazıyor bu model kasa için.

Asus'un sitesi:
Desktops - ROG TYTAN G30AB - ASUS

G30AB Vatan Computer linki:
Asus İntel Core i7 4770K 4.1 Ghz 16 Gb Ddr3 128 Ssd + 2Tb Hdd 3 Gb Nvidia Gtx760 Win8 - Vatan Bilgisayar

Al bak digitalstar.com'da da GTX 760 yazıyor ama Asus'un kendi sitesinde GTX 680 yazıyor, ne iş? :D

Digitalstar.com.au - ASUS ROG TYTAN G30AB i7 16GB 3TB 128GB SSD GTX760 Gaming PC for $1,849.00 in - Online Shopping for Computer Deals

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı