Çözüldü ASUS ROG Zephyrus G14 cihazı Ugreen gan 100W adaptör ile kullanma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Do Widzenia

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri
Merhaba,

ASUS ROG Zephyrus G14 RTX3050 ve 5800HS model laptop kullanıcısıyım. Cihazdan çok memnunum MacBook kullanmaktansa hem Windows hem de 1.6kg ağırlığı ve 10 saate varan pil ömrü ile gayet iyi gidiyor. Fakat yazılım geliştirme ve network uzmanlığı ile uğraştığımdan firmalarda çalışırken 180W adaptörünü taşımak yorucu olabiliyor. Amazon'da gezerken Ugreen Nexo'de 100W adaptör buldum, bu adaptörü laptop yük altında iken kullanabilir miyim?

İyi sosyaller.

Çözüm
Öncelikle sistem yanmaz, neden yansın? Sisteme ne kadar güc gelirse o güç ile çalışır yük altında, kendini kısarak. Batarya kullanılırken yüke girince düşük watt çekiyor sistem diye yanıyor mu? Type-C ile şarj desteği varsa oradan şarj edip kullanabilirsiniz.
Böyle bir riske girip iç parçaları yakman söz konusu sonuçta 180W önerilen bir adaptörü 100W ile çalıştırıyorsun zaten PC açıldığı zaman siyah ekranken tüm güçte çalışıp sonradan masaüstünde devre dışı bırakıyor.

Öncelikle sistem yanmaz, neden yansın? Sisteme ne kadar güc gelirse o güç ile çalışır yük altında, kendini kısarak. Batarya kullanılırken yüke girince düşük watt çekiyor sistem diye yanıyor mu? Type-C ile şarj desteği varsa oradan şarj edip kullanabilirsiniz.

Çözüm
Böyle bir riske girip iç parçaları yakman söz konusu sonuçta 180W önerilen bir adaptörü 100W ile çalıştırıyorsun zaten PC açıldığı zaman siyah ekranken tüm güçte çalışıp sonradan masaüstünde devre dışı bırakıyor.
Düşük güçte yanan elektronik devreyi ilk defa sizden duydum.

Yanmaz. Ama şarj olmayabilir de. Ideapad Gaming 3 laptopum 180w adaptöre sahip. 65w orijinal adaptör takınca güç yetersiz uyarısı veriyor ve sistem açılmıyor. (açıkken takmayı denemedim :D)Hele hele 100w ile kayıpsız tam performans zaten alamazsın. İşlemci ve ekran kartı için 180w ucu ucuna yetiyor bile denebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı