Çözüldü ASUS RTX 4060 kartın üstündeki yapışkan sıvı normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pirvondal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 4060 ekran kartını temizlemek için açtım ve kartın içinde şöyle bir yapışkan sıvı gördüm, bu normal midir? Hiza olarak bu sıvı VRAM'in altına denk geliyor. Bilgilendirebilir misiniz beni? Not: İşlemi yaptığım masa temiz.

Görseli şöyle bırakayım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250117_131518.jpg
    IMG_20250117_131518.jpg
    235,9 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Burda gördüğün şey ısıya maruz kaldığı için termal ped'in yapmış olduğu terleme. Yani bu normal.
Ama diğer kısımda ki şey bununla aynı değil sanırım çünkü orada ped var mıydı yok muydu bilgi vermedin. ilk fotoğrafta ki terlemenin üstünde ped var mıydı ?
Arkadaşlar merhaba 4060 ekran kartını temizlemek için açtım ve kartın içinde şöyle bir yapışkan sıvı gördüm, bu normal midir? Hiza olarak bu sıvı VRAM'in altına denk geliyor. Bilgilendirebilir misiniz beni? Not: İşlemi yaptığım masa temiz.

Görseli şöyle bırakayım.

Konu ile alakasız ama garanti bandı nerede?

Selamlar,

Ekran kartını sıfır mı aldın? Aldıysan da hiç tamir ettirdin mi?

Eğer 2. el aldıysan muhtemelen o gördüğün şey lehimlerin daha hızlı yapışmasını ve erimesi sağlayan flux yani muhtemelen VRAM'lerinden biri onarım görmüş olabilir.

Ya da en basit ihtimalle kola vs. dökmüşsündür.

Selamlar,

Ekran kartını sıfır mı aldın? Aldıysan da hiç tamir ettirdin mi?

Eğer 2. el aldıysan muhtemelen o gördüğün şey lehimlerin daha hızlı yapışmasını ve erimesi sağlayan flux yani muhtemelen VRAM'lerinden biri onarım görmüş olabilir.

Ya da en basit ihtimalle kola vs. dökmüşsündür.
Hocam ekran kartı sıfır, yapacağım işlemi incehesap desteğe yazdım onay verdiler, sonra açtım ekran kartını bunu gördüm şüphelendim bi benden mi kaynaklı vesaire diye. Kola dökülme ihtimali yok kasa benden uzakta.

İki seçenek kalıyor, ya sen onarım yaptırdın ya da ince hesap sana onarım görmüş kart satmış hocam. Anlattıklarına göre bu şekilde oluyor.

ozaman ya fabrikasyon olarak bu şekilde ya da onarım görmüş ve sana satılmış.

O zaman ya fabrikasyon olarak bu şekilde ya da onarım görmüş ve sana satılmış.

Hocam bir gelişme daha var ilgin için teşekkürler bu arada, aynı sıvı bloğun sol tarafında pedimin çevresinde de var ve ayriyeyten dikkat ettim de bu tozlar yapışkanın üstünde. Eğer açarken benim yüzümden o madde oluştuysa tozlar malum altında olması gerekmez mi?

Dosya Ekleri

• IMG_20250117_135505.jpg
    IMG_20250117_135505.jpg
    186,2 KB · Görüntüleme: 39

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı