ASUS RTX 4060 Ti vs MSI 4060 Ti

Dostum sen rahatsız oldun ki üç ifadeyi teker teker atmaya çalışıyorsun. burada fanboyluğunu kendin gösteriyorsun NVIDIA'yı da eleştirmişliğim var AMD'yi de.
3 tane ifade gönderdiğim için yargılanacağımı hiç düşünmemiştim. Ani fikir değişikliği olarak düşünün.
Ben nasıl fanboy oldum şimdi?

AMD Zorunlu diye de belirtmemiş. Birisi ekran kartı AMD Veya NVIDIA olarak attığında hemen tersini öneriyorsunuz.

Ya hu hocam, 4060 Ti fiyatına RX 7700 XT alarak %30-%45 daha yüksek FPS'ler almak varken neden 4060 Ti ile yetinilsin ki? Ha eğer 4060 Ti yın RT daha iyi olduğunu söylersen sana şunu söyleyeyim; Cyberpunk 1080p native testte ortalama 15-18 FPS. Ne RT yapabiliyor ne de 7700 XT kadar yüksek FPS'lerde oynatabiliyor ki 7700 XT de RT yapabilir. DLSS 3 FG var dersen RX 7700 XT de FSR 3 FG var. 7700 XT almak varken 4060 Ti almak bence bilgisizliktir.

4060 ti konularında 7700 XT önerilirken, RX 7900,7800 XT konularında NVIDIA öneriliyor bildiğim kadarıyla. Çünkü NVIDIA kartlar 4060 ti sonrasında adam gibi performanslar veriyorlar.

Konu sahibi belki NVIDIA kullanmak istiyor neden hemen AMD diye atlıyorsunuz anlamıyorum.

İlla NVIDIA kart kullanacağım dememiş konu sahibi, arkadaşlar da 4060 Ti fiyatına değmediği için çok daha iyi olan 7700XT'yi önermiş. Sizin sorununuz ne? Hayır öneride de yanlış bir şey yok ve AMD'nin F/P konusunda NVIDIA'dan daha üstün olduğu da bir gerçek. Neyi yediremiyorsunuz anlayamadım.

Konu sahibine sormadan etmeden hemen karşı marka önermek ne kadar mantıklı onu söylüyorum. 7700XT'nin ne kadar performanslı olup olmadığını konuşmuyoruz burada. Birisi AMD üzerinden konuşurken NVIDIA, NVIDIA üzerinden konuşurken AMD önermek bana mantıklı gelmiyor. En azından konu sahibine sorup o şekilde öneri yapmak lazım. Hani burada yediremeyen diğer arkadaş ki yediremediğinden üç ifadeyi bütünleştireceğini sanıyor. :D

Tamam dostum bana yorum kasıyor diyorsun da şu an kendin kasıyorsun. :D

Konu sahibi şu markadan istemiyorum ya da illaki şu markadan olsun demediyse neden ben sorayım ki bu marka olur mu diye? Eğer a markasından istemiyorsa konu başında a markasından ürün istemiyorum yazacak. Yani sizin mantığınıza göre sırf konu sahibinin düşündüğü kart kazıksa başka bir markadan kazık olmayan bir kart önermek yanlış. Mantığınıza hayran kaldım.

Konu sahibi şu markadan istemiyorum ya da illaki şu markadan olsun demediyse neden ben sorayım ki bu marka olur mu diye? Eğer a markasından istemiyorsa konu başında a markasından ürün istemiyorum yazacak. Yani sizin mantığınıza göre sırf konu sahibinin düşündüğü kart kazıksa başka bir markadan kazık olmayan bir kart önermek yanlış. Mantığınıza hayran kaldım.

İşte bazıları yazmıyor onu. Geçenlerde bir konuda aynısı yaşanmıştı adam illa şundan istiyorum veya şu olmasın diye belirtmemiş sonradan aydınlandı konu. Konu Kart'ın kazık olup olmadığı da değil bir yerinizden bir şeyler çıkartmayın bende Türkçenize hayran kalıyorum hani nasıl okuyup anlıyorsunuz şu yazıları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin Türkçe anlaman zayıf dostum yazı hatası ayrıdır anlama ayrıdır. :D Konuyu saptırmaya devam et sen.

Dostum sen niye bu kadar kafana taktın ki? A markası istemiyor ise B markasından öneri var. Veya tam tersi B istemiyorsa A var önerilerde. Bu kadar kafaya takmaya gerek mi var? Böyle boş bir şey için kavgayada gerek yok bence.
Fakat hala 3 ifade demenize gülüyorum. Dalgs geçecek bir şey mi bulamadınız ki

Konunun salata olmasını bir yana bırakarak şu yorumu yapayım.
RX 7700 XT, 4060ti ve 4070 arasında, 4070 e daha yakın bir aralıkta yer alıyor ancak buna rağmen 4060 Ti fiyatlarında bulunabiliyor. VRAM bakımından 12gb ile ne fazla ne de az. Benim tercihim bu olurdu ancak NVİDİA istiyorsan ;
4060 Ti söz konusu olunca 8 ve 16GB VRAM konusu hortluyor.
Yukarıda attığınız 2 kart da 8GB model olduğu için aralarında ASUS DUAL tavsiye ederim. MSI Ventus lar genelde hak etmedikleri fiyatlardan satılıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı