ASUS RTX2080 Super Dual Evo V2 değerleri

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese,
Araştırdığım kadarıyla kartın Memory kısmı 15500 MHz'ye kadar çıkabiliyor. Benim kartımda ise maksimum 7751 MHz'ye kadar çıkıyor. Sizce bir sorun olabilir mi? FPS testlerinde de denedim, oyunlarda da, her iki kısımda da bu değerin üstüne çıkmıyor.

1585402636594.png

1585402719401.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sizce yaşadığım anlık takılma sorunlarının sebebi ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
İşlemci, PSU, RAM ve anakart için OCCT ile testleri yaptım herhangi bir sorun yaşanmadı. Ama gerek furmark testleri gerekse oyunlarda anlık düşüşler ve takılmalar yaşıyorum.

eFootball PES 2020 15.03.2020 22_55_06.png

Son düzenleme:
Oyun içinden FPS sınırlamalarını kaldırın. Bellek hızını hesaplamak için gördüğünüz değeri iki ile çarpın, bellek Hızı doğru.
Sorun yaşadığınız oyun fifa ise sorun belli. Oyun 60 FPS ye kilitli ve sistem bu oyunu 60 kare oynatmak için zorlanmanın yanından bile geçmiyor.

Oyun içinden FPS sınırlamalarını kaldırın. Bellek hızını hesaplamak için gördüğünüz değeri iki ile çarpın, bellek Hızı doğru.
Sorun yaşadığınız oyun fifa ise sorun belli. Oyun 60 FPS ye kilitli ve sistem bu oyunu 60 kare oynatmak için zorlanmanın yanından bile geçmiyor.
Assasin's Creed ile de aynı sorunu yaşıyorum aslında ve hatta fps testinde de bu takılma sorunum var,ekran görüntüsü sadece takılma esnasında değerlerin hangi seviyelere indiği ile ilgili fikir vermesi için örnek bir görüntü idi.

Eğer bellek hızı ile ilgili bir sorun olmadığını belirtiyorsanız benim takılma sorunu ile ilgili farklı noktalara yönelmem gerekecek demektir, çünkü dediğim gibi bu genel kullanımda dahi yaşadığım bir sorun,yani olay pek öyle fps sınırını kaldırmakla çözülecek kadar yüzeysel değil. Yapabilsem fps testimin 5 dakikalık videosunu koymak isterim ama 1,5 GB boyutu bulunuyor ve görseli yüklediğim gibi yüklememe izin vermiyor.

Edit:

Bu arada GPU-Z programı ile baktığımda karta dair değerler normal görünüyor olarak yorumluyorum. Bilmiyorum katılır mısınız? Benim aklıma gelen tek seçenek ekran kartı biosumun güncellemesi ile sorun çözülebilir mi? diye düşünüyorum. Ama o da son kullanıcının yapabileceği bir işlem değil.

1585409076296.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı