ASUS sitesinden BIOS güncelleştirmesi indirilmeli mi?

Çalıkuşu

Hectopat
Yer
Paradis Island
Yeni format attım sürücüleri yükleyeceğim. Laptopun marka modelini yazıp bulmuştum zamanında yine öyle yapacağım. ASUS X542ur kullanıyorum. Siteye girdiğimde yan tarafta BIOS-Firmware yeri çıktı. Buraları da indirmeli miyim?

Son düzenleme:
İşletim sistemiyle beraber sürücülerin büyük bir çoğunluğu kurulur zaten. BIOS güncel değilse güncelleyebilirsiniz. Aygıt yöneticisinde tanınmayan veya ünlem işareti gösteren bir aygıt yoksa başka bir şey indirmenize gerek yok.

BIOS gücel olup olmadığını nereden anlarım?

Ek olarak indirdiğim sürücülerden 4 tanesi exe veya setupa tıklamama rağmen çalışmıyor. İçlerinde metin belgesi vardı yapılışı ama anlayamadım.

Hangileri onlar? INF uzantılılardır muhtemelen. Onları şu şekilde kurabilirsiniz fakat dediğim gibi muhtemelen gerekli değildir.

BIOS sürümünü Windows arama çubuğuna dxdiag yazıp çalıştırarak öğrenebilirsiniz.

Bende böyle gözüküyor

Tamamdır teşekkür ederim. Ek olarak benim aygıt yöneticisinde diğer sürücüler, bir ünlem vs. yok. Exe dosyası çalışmayanlarla bir şey yapmama gerek yok herhalde değil mi?

Inf. dosyasına sağ tıklayıp yükle deyip sürücüler yüklenebilir. Size kalmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…