ASUS sitesinden BIOS güncelleştirmesi indirilmeli mi?

İşletim sistemiyle beraber sürücülerin büyük bir çoğunluğu kurulur zaten. BIOS güncel değilse güncelleyebilirsiniz. Aygıt yöneticisinde tanınmayan veya ünlem işareti gösteren bir aygıt yoksa başka bir şey indirmenize gerek yok.

İşletim sistemiyle beraber sürücülerin büyük birçoğunluğu kurulur zaten. BIOS güncel değilse güncelleyebilirsiniz. Aygıt yöneticisinde tanınmayan veya ünlem işareti gösteren bir aygıt yoksa başka bir şey indirmenize gerek yok.

BIOS gücel olup olmadığını nereden anlarım?

Ek olarak indirdiğim sürücülerden 4 tanesi exe veya setupa tıklamama rağmen çalışmıyor. İçlerinde metin belgesi vardı yapılışı ama anlayamadım.

Ekran Alıntısı.PNG

Hangileri onlar? INF uzantılılardır muhtemelen. Onları şu şekilde kurabilirsiniz fakat dediğim gibi muhtemelen gerekli değildir.

BIOS sürümünü Windows arama çubuğuna dxdiag yazıp çalıştırarak öğrenebilirsiniz.

2022-06-20 18_57_56-DirectX Diagnostic Tool.png

Hangileri onlar? INF uzantılılardır muhtemelen. Onları şu şekilde kurabilirsiniz fakat dediğim gibi muhtemelen gerekli değildir.

BIOS sürümünü Windows arama çubuğuna dxdiag yazıp çalıştırarak öğrenebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1425891
h.PNG
Bende böyle gözüküyor

Tamamdır teşekkür ederim. Ek olarak benim aygıt yöneticisinde diğer sürücüler, bir ünlem vs. yok. Exe dosyası çalışmayanlarla bir şey yapmama gerek yok herhalde değil mi?

Inf. dosyasına sağ tıklayıp yükle deyip sürücüler yüklenebilir. Size kalmış.

Son düzenleme:
Aynen öyle. Gerekli değil, isteğe bağlı olarak yapılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı