Asus Strix G16 iyi midir?

ROG da iyi bir sogutma yok, kalite var. Victus da da iyi sogutma yok.
Bir çok kanaldan oyun ve stress testlerine baktım. Maksimum 80 derece görüyordu G16.
Ekran kartı ise 4050 4060 ve 4070 serilerinde 90 watt üstünde performans değişikliği yaratmıyor. 4060 ve 4070 arasında da aman aman fark olmuyor bundan dolayı

Ekran karti isinmiyor zaten islemci sorun. Hatta frekans kisma noktasina bile geliyor. Sicaklik tek basina bir faktor degil. Frekans kisarak 70 derecelere de dusurursun.

Aynı fiyata 4070 cihazlar varken alınmaz.

Redditte okuduğuma göre fazla throttle yaşıyor, aniden kapanıyor, nitrosense düzgün çalışmıyor diyenler çok vardı ondan korktum biraz.
Ryzen işlemci de almak istiyom AI developer'lıkta ryzen intel'e göre daha avantajlı lakin performans olarak intel daha iyi diyorlardı. Ve de undervolt yapabilme imkanım amd'de yok bundan dolayı biraz çekindim.

Aynı fiyata 4070 cihazlar varken alınmaz.

%20 daha fazla performans verecek diye kasa kalitesi ve cihazın ömründen ödün vermek doğru mudur?

Daha fazla performans verecek diye kasa kalitesi ve cihazın ömründen ödün vermek doğru mudur?

Ben ödün vermeyi tercih ederim kaliteli diye 4060 cihaza 45k vermekten daha iyi olur. Ayrıca Nitro 16 alabilirsiniz 40k ya ROG'dan daha az kalite vs. sunuyor olsa da arada 5K farka değecek bir farkta pek yok.

Ekran karti isinmiyor zaten islemci sorun. Hatta frekans kisma noktasina bile geliyor. Sicaklik tek basina bir faktor degil. Frekans kisarak 70 derecelere de dusurursun.
İşlemci 80i geçmiyor demek istemiştim, ekran kartını başka bir arkadaş için diyecektim.
Youtube'da izlediğim test videolarında işlemci herhangi bir kısıtlama yapılmamışken maksimum 80 görüyordu. Başka kişilerden duyduğum kadarıyla da sıcaklık konusunda sıkıntı yaşayan olmamış. Sizin hiç işlemcinin overheat yaşadığına dair bir video veya ss'iniz var mıdır acaba ?

Ben bizzat bu forumda gordum. Konuyu tam hatirlayamiyorum yaklasik 1-2 ay oluyor. Arkadas G16'yi iade edip G18 almis ve aradaki farklari soyluyordu. Keza baska konularda da farkli farkli kisilerle konusmustuk bu durumu.

Bu mesajı bu forumdan bir arkadaştan almıştım, kendisi Nitro AN16-41 kullanıyordu.

Eki Görüntüle 2012032
Bu mesajı bu forumdan bir arkadaştan almıştım, kendisi Nitro AN16-41 kullanıyordu.

Herhangi bir markadanin herhangi bir urununde sorun yasamayan sayisi 0 olamaz zaten. Elektronikte sans isi diye bir sey var. Mutlaka bazi kullanicilar bu tarz urunlerle karsi karsiya kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…