ASUS STRIX GTX 960 Isınma Sorunu

emrecan08

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
acil tıp teknisyeni
İki yıl önce ASUS STRIX GTX 960 2G modelini aldım. 3-4 ay öncesine kadar hiçbir problemim yoktu fakat "şu termal macunu bi yeniliyeyim kurumuştur" dedim ve kartın soğutucusunu çıkarıp macunu yenileyip taktım.

Kısa bir süre geçmeden fark ettim ki normalde oynadığımda fan %30 ile çalışan oyunlar şimdi fanın %60-70 çalışmasına sebep olmaya başladı.

Misal arma 3 oynarken kart 60 dereceye sabitlenirdi ve fan %30-35 devirle dönerdi ama şimdi 66 derece oluyor fan ise %65 ile dönüyor.

Oyunu alta aldığım an ise saniyeler içinde sıcaklık tekrar 39-40 derecelere düşüyor ve fan duruyor. Her şey düzeliyor.

Bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın termal macunun iletkenliği ve kalitesi yüksek ihtimalle düşüktür. Tavsiyem 8 w/mk iletkenliğe sahip kaliteli bir termal macun al. Arctic mx-4 tavsiyemdir. Soğutucu plakanın ekran kartına tam oturduğundan emin olmalısın. Ayrıca eski termal macunu çok iyi temizlemen gerek. Bakır yada aliminyum plakayı sert bir cisimle kazıdın mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…