Asus Strix RX 570 4 GB ve R5 2600 ile yayın yapılabilir mi?

Aslı3343

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben Donanım Arşivi G2 hazır sistemini para biriktirince satın almayı düşünüyorum. Özellikleri:
* Asus Strix RX 570 OC 4 GB
* Ryzen 5 2600 6 çekirdek
* Corsair Vengeance 3000 MHz DDR4 CL16 8GB RAM
* Asus Prime B450M-A Ryzen 2. nesil ve AM4
* Adata 480 GB SSD
* Thermaltake Smart 600W 80 Plus PSU.
Bu sistemle PUBG, CS:GO, BF5, Apex Legends yayını yapacağım ve video çekeceğim. Ayrıca yazılım kodlama, webmaster işleriylede uğraşıyorum. Monitörde ASUS VP228QG 21.5" 1ms 75Hz HDMI,DP,VGA FreeSync. Sistem toplam 5236 TL tutuyor. Sizce bu sistemle 720p60 FPS ve 4500-5000 bitrate yayın yapınca oyunlarda kaç FPS alırım? (CS:GO'yu Çoklu CPU Kullanımı ve sadece evrensel gölge kalitesi orta ayarda oynayacağım. Geriye kalan ayarlar en düşükte olacak ve çözünürlük 1024x768 [Black Bars] olacak. PUBG orta ayarlarda olacak.)

Sistemin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz: DA-G2/R5 2500X/Asus RX570 Strix OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Linkteki sistemde bazı oynamalar yaptım bilginize.

Sistemden önce internet çok önemli . İnternet özellikle(upload) durumunuz nedir ?
Şuanda laptop kullanıyorum ve şöyle diyeyim modeme en uzak noktada odam. 30 GB AKN var.AKN bitmeden 6.6-7 MBPS upload 25-30 MBPS download alıyorum. (Ama şuan bitti AKN :D CS:GO 40 pingden 800 pinge yükseldi. ) Bilgisayarı satın alınca modemi kendi odama çekicem ve ethernet kablosu takıcam. O zaman fazla bir sorun olmaz diye düşünüyorum.

Şuanda laptop kullanıyorum ve şöyle diyeyim modeme en uzak noktada odam. 30 GB AKN var.AKN bitmeden 6.6-7 MBPS upload 25-30 MBPS download alıyorum. (Ama şuan bitti AKN :D CS:GO 40 pingden 800 pinge yükseldi. ) Bilgisayarı satın alınca modemi kendi odama çekicem ve ethernet kablosu takıcam. O zaman fazla bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Dediğin şeylerle çoğu sorunun önüne geçersin . Sistem konusunda yayın yapıcaksan bence RAM ' ı 16 yapmalısın. OBS ayarlarından yük ağırlığı olarak çoğunlukla işlemciyi göstermen gerekir işlemcinin başı derde girecek çünkü belirttiğin oyunlar zaten ekran kartını yeterince meşgul edicek. Yayın yapılır her şekilde ama ince ayarlarla performans yönetimi nasıl olur onu denemeden tahminde bulunmak bizi ancak yanıltır.

Dediğin şeylerle çoğu sorunun önüne geçersin . Sistem konusunda yayın yapıcaksan bence RAM ' ı 16 yapmalısın. OBS ayarlarından yük ağırlığı olarak çoğunlukla işlemciyi göstermen gerekir işlemcinin başı derde girecek çünkü belirttiğin oyunlar zaten ekran kartını yeterince meşgul edicek. Yayın yapılır her şekilde ama ince ayarlarla performans yönetimi nasıl olur onu denemeden tahminde bulunmak bizi ancak yanıltır.
OBS'i bu laptop ile bile çok iyi ayarladım.Hatta yayın bile yapıyorum DLive ve YouTube'da (720p30 fps 1500-2000 bitrate). Kodlayıcıyı senin dediğine göre x264 temi kullanmalıyım? Yani yayını işlemciye mi bindirmeliyim?

Dostum işlemcin buna elverişli bir işlemci olduğu için yaparsın ancak en kısa zamanda RAM'ini 16 ya yükseltmeni öneririm. Sadece oyun oynama konusunda 8 GB RAM gayet yeterli bir miktar ancak aynı zamanda yayın gibi ekstra işler için bazen yetmeyebilir uyarayım.

Birde ben sisteminin kasa ve SSD'sini değiştirerek yanlış hesaplamadıysam 170 TL civarı tasarruflu bir şekilde dizdim.

İstersen bir bak..

Dosya Ekleri

• asdad.png
    asdad.png
    101,6 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Dostum işlemcin buna elverişli bir işlemci olduğu için yaparsın ancak en kısa zamanda RAM'ini 16 ya yükseltmeni öneririm. Sadece oyun oynama konusunda 8 GB RAM gayet yeterli bir miktar ancak aynı zamanda yayın gibi ekstra işler için bazen yetmeyebilir uyarayım.

Birde ben sisteminin kasa ve SSD'sini değiştirerek yanlış hesaplamadıysam 280 TL civarı tasarruflu bir şekilde dizdim.

İstersen bir bak..
Yardımın için sağol fakat SSD'yi değiştirmeyeceğim çünkü zaten bana göre az bir depolama alanı var. Kasayı değiştirmekte istemiyorum çünkü çok hoşuma gitti. RAM sıkıntısını bende farkındayım. Ama para biriktirdiğim için fiyatları yükseltmek benim için zor ama sistemi aldıktan sonra hemen RAM içinde para biriktireceğim. Bir sorum daha olacak. Belirttiğim MicroATX anakarta istediğim ekran kartını takabilirmiyim? Bu MicroATX olayını tam çözemedimde.

Yardımın için sağol fakat SSD'yi değiştirmeyeceğim çünkü zaten bana göre az bir depolama alanı var. Kasayı değiştirmekte istemiyorum çünkü çok hoşuma gitti. RAM sıkıntısını bende farkındayım. Ama para biriktirdiğim için fiyatları yükseltmek benim için zor ama sistemi aldıktan sonra hemen RAM içinde para biriktireceğim. Bir sorum daha olacak. Belirttiğim MicroATX anakarta istediğim ekran kartını takabilirmiyim? Bu MicroATX olayını tam çözemedimde.
Kesinlikle takabilirsin. Anakart modellerinde büyüklük hiçbir zaman performans konusunda önemlilik arz etmez. Aynı anakartın m-ATX olanı da, ATX olanı da sana aynı derecede performans sunar. Sadece ATX modellerinde bazı giriş ve çıkışlar fazladır, bir de anakart soğutucuları, kart büyüdükçe büyür. Ama performans konusunda hiçbir şekilde kayıp yaşamazsın.

Son düzenleme:
Kesinlikle takabilirsin. Anakart modellerinde büyüklük hiçbir zaman performans konusunda kısıtlamalar olmaz. Aynı anakartın m-ATX olanı da, ATX olanı da sana aynı derecede performans sunar. Sadece ATX modellerinde bazı giriş ve çıkışlar fazladır, bir de anakart soğutucuları, kart büyüdükçe büyür. Ama performans konusunda hiçbir şekilde kayıp yaşamazsın.
Yardımın için çok sağol @Foogybugy çok yardım ettin.

OBS'i bu laptop ile bile çok iyi ayarladım.Hatta yayın bile yapıyorum DLive ve YouTube'da (720p30 fps 1500-2000 bitrate). Kodlayıcıyı senin dediğine göre x264 temi kullanmalıyım? Yani yayını işlemciye mi bindirmeliyim?
Yüzde 70 işlemci derecesinde başlatman gerekir . Çünkü zaten ekran kartının sırtında yük nerdeyse tam olucak . Bu arada Leptop ' da 1366x768 çözünürlük kullanıyorsun. Aldığın bilgisayarda artık minimum standart ekran çözünürlüğü olarak 1K kullanıcaksın. Bu da 1.5 kat daha fazla yük ve gereksinim gerektiriyor. Dediğim gibi ram 16 olucak kesin ama istediğin performansı yansıtabilir mi orasına ben garanti veremem denemek lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı