ASUS STRİX RX480 VRM1 Isınma Sorunu

holydevil

Hectopat
Daha fazla  
1111111.png

Arkadaşlar değerler şu an çok yüksek gözükmese de fan hızını kendim %50 çektim, otomatikte olunca PC kendini kapatıp açıyor oyun oynarken. Bunun sebebi nedir ?

Öncelikle ekran kartınızda bir problem olabilir.Ama endişede etmeyin amd nin kendi programları var overclock yaptıgınız.Crimson diye geçiyor sürücü olarak indirdiginizde mevcut ordan genel ısıya bakın.Bir
problemle karşılaşmazsanız dert etmeyin.Çünkü ısınacak bir kart değil.Aida64 ile bende test yaptım işlemcim test sırasında maksimum 70 dereceyi gördü fakat orda 128 derece gösteriyordu.

VRM1 sıcaklıgı o düzeyde normalde olabilir, bununla iligli aynı kartı kullanan diğer insanların test sonuçlarına baksanız daha iyi olur. Eğer aşağı yukarı aynı ise sorun yoktur. Yok onlarınki sogukta sizinki sıcaksa bir problem vardır. Ama genel sıcaklıgın normal olması daha etkin olacaktır tahminen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus Strix GTX 950 Ekran kartını kullanıyorum. Strix modellerinde fanlar 60 dereceye kadar çalışmıyor, ilk kullanmaya başladığımda çok iyi demiştim. Ancak zaman geçtikçe oyunda sık sık kasmalar yaşamaya başladım, bu da 60 dereceyi geçmesinden dolayı. Şimdi hız aşırtma yaptım, oyuna girdiğim zaman fan hızını %100 yapıyorum. Her hangi bir sorun olmuyor. Oyun oynamadığım da zaten otomatik.

@Kemalcan Çiftçi İnternette baktım ama göremedim böyle bir sorunu olanı genel gpu diyot sıcaklığından şikayetçi benimkinde bir sorun olduğunu düşündüm.

@Sercan Bor Ekran kartını alalı 2-3 gün oldu zaten fps sorunum yok ama pc kendiliğinden kapanıp açılıyor.Birde bu ekran kartını manuel olarak fanı hızını %50 bıraksam sıkıntı çıkarırmı?

Birde bios sürümünün güncel olmaması sebep olabilirmi?
Daha yeni sürüm güncellemesi yaptım.

asdads.png

Sistemimdeki parçalar bunlardır.

Acaba birde ben ekran kartına bağlıyorum açılıp kapanmaları ama başka bir parçadan dolayı olma şansı varmıdır.

1.5 saat yakın csgo oynarken fan hızları %50 çalışmasına rağmen PC kendini kapatıp açtı.Acaba İşlemci stock fanımı düzgün takamadım.

Son düzenleme:
@Kemalcan Çiftçi İnternette baktım ama göremedim böyle bir sorunu olanı genel gpu diyot sıcaklığından şikayetçi benimkinde bir sorun olduğunu düşündüm.

@Sercan Bor Ekran kartını alalı 2-3 gün oldu zaten fps sorunum yok ama pc kendiliğinden kapanıp açılıyor.Birde bu ekran kartını manuel olarak fanı hızını %50 bıraksam sıkıntı çıkarırmı?

Eki Görüntüle 219435

Acaba birde ben ekran kartına bağlıyorum açılıp kapanmaları ama başka bir parçadan dolayı olma şansı varmıdır.

1.5 saat yakın csgo oynarken fan hızları %50 çalışmasına rağmen PC kendini kapatıp açtı.Acaba İşlemci stock fanımı düzgün takamadım.

Bence çok önemli bir şey yok. Kısa bir örnek ; Oyunlarda 8 çekirdekli bir işlemcinin sadece 2. ve 5. çekirdeklerin en çok kullanılması gibi bir şey şuan senin yaşadığın. Senaryo her zaman aynı olmak zorunda değil.

Eki Görüntüle 219435

Ayrıca %50 de çalıştırma hız aşırtma yapmamışsın. O zaman hız aşırtma modunu kullan derim.

Eki Görüntüle 219435

Son olarak kasa içindeki hava akışının iyi düzeyde olduğundan emin ol.

@Silinen üye Sorunun kaynağını buldum sanırım csgoda cpu ağırlıklı bir oyun olduğundan cpu ısınıp kapatıyor bilgisayarı ama bu kapanma süresi değişiyor ilk 1saat aralığındada kapanabiliyor 4-5 saat sonrada en azından gördüpüm kadarıyla msi afterburner ile gpu 60derecelerde iken cpu 70-75 geziniyor.

Arma 3 , Wot gibi oyunlarda kapanmadı ama cpu sıcaklığına bakmadım daha bunlarda.

Akasa venom picco soğutucu ve iyi bir termal macun ile düzeleceğini düşnüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı