ASUS TUF A15 için RAM vs SSD önerisi

Bütçe
Ram 1800TL , SSD 2400TL

MertAliC

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar linkini verdiğim laptopu sipariş verdim. Laptop 8 GB RAM ve 512 GB SSD ile geliyor ve bunlar haliyle yetersiz.
Bu ürüne 16 GB RAM eklemesi yapmayı düşünüyorum daha ileriye dönük olması sebebiyle.
Şu anda vatan ve Hepsiburada üzerinde 1400TL civarında Crucial 16 GB 5200MHz CL42 RAM'leri var ve fiyatı uygun geldi.
Tek sorun laptopun desteklediği maximum RAM 4800MHz ve takılı olanda aynı şekilde 4800MHz ve CL40 ve CL42 değerlerinde çalışabiliyor. Bu RAM'le Crucial uyumlu olur mu sorun yaşar mıyım 4800MHz'de çalışması dışında?
Yoksa aynı Crucial 16 GB RAM'in 4800MHz versiyonu için fazladan 300TL vermeli miyim?
Vatan:
Hepsiburada:

Ek olarak SSD eklemeyi düşünüyorum. Şu anda 1TB olarak ne önerirsiniz?
Bütçem RAM için olabildiğince az 16 GB tekli modül 1800'ü geçmesin.
SSD için gene olabildiğince az ama değecek bir şey için 2500'e kadar çıkabilirim.

Son düzenleme:
Hocam BIOS'tan RAM frekansını düşürebiliyorsunuz diye biliyorum. SSD olarak da Kioxia G2 DRAM'li model var onu öneririm.

Bende aynı şekilde biliyorum ancak sistem açılsada stabilizasyon konusunda bir sorun olur mu asıl merak ettiğim konu bu. Daha önce eski bir sistemde çok sorun yaşamıştım bu konuda.

G2'yi bende araştırdım aklımda olan bir model, benim için tek eksisi hızlarının düşük olması. Bunun dışında bir eksisi yok gibi görünüyor. Benzer fiyatlarda biraz daha hızlı sorunsuz ve DRAM'li bir model var mı ya da benzer performans sunan bir modelde olabilir bunu merak ediyorum.

Bilgi için teşekkürler.

Bende aynı şekilde biliyorum ancak sistem açılsada stabilizasyon konusunda bir sorun olur mu asıl merak ettiğim konu bu. Daha önce eski bir sistemde çok sorun yaşamıştım bu konuda.

G2'yi bende araştırdım aklımda olan bir model, benim için tek eksisi hızlarının düşük olması. Bunun dışında bir eksisi yok gibi görünüyor. Benzer fiyatlarda biraz daha hızlı sorunsuz ve DRAM'li bir model var mı ya da benzer performans sunan bir modelde olabilir bunu merak ediyorum.

Bilgi için teşekkürler.

Hocam 1 TB olunca maalesef aşıyor bütçeyi ama 512 GB'lik dramliler var.

Buradan bakabilirsiniz hocam.

Buradan bakabilirsiniz hocam.

Hocam linkler ve yardım için tekrardan teşekkürler. SSD için cuma gününü bekleyeceğim olmazsa belki Gaming gecesi için güzel bir indirim yakalarım.
Bir sorum var. Ben bu SSD'yi D diski için kullanacağım yani oyun, depolama ve bazı büyük programlar için olacak. Windows laptopun kendi üstünde gelen SSD'ye kurulacak DRAM bu durumlarda ne kadar önemlidir?

Bilgisayar mühendisliğinde SSD önemli diye biliyorum ancak gerekli program ve projeleri C'de tutacağım zaten. Yani değer mi bu kadar düşük hızlarda olan bir SSD almaya ya da başka bir modele yönelmeye değer mi?
Örneğin ben Epey'den şöyle bir şey yaptım bir kontrol eder misiniz hala arasından en iyisi G2 mi diye?

Cuma'yı beklemeli miyim zam gelir diye hemen alayım mı sizce?

Hocam linkler ve yardım için tekrardan teşekkürler. SSD için cuma gününü bekleyeceğim olmazsa belki Gaming gecesi için güzel bir indirim yakalarım.
Bir sorum var. Ben bu SSD'yi D diski için kullanacağım yani oyun, depolama ve bazı büyük programlar için olacak. Windows laptopun kendi üstünde gelen SSD'ye kurulacak DRAM bu durumlarda ne kadar önemlidir?

Bilgisayar mühendisliğinde SSD önemli diye biliyorum ancak gerekli program ve projeleri C'de tutacağım zaten. Yani değer mi bu kadar düşük hızlarda olan bir SSD almaya ya da başka bir modele yönelmeye değer mi?
Örneğin ben Epey'den şöyle bir şey yaptım bir kontrol eder misiniz hala arasından en iyisi G2 mi diye?

Cuma'yı beklemeli miyim zam gelir diye hemen alayım mı sizce?

Hocam bence cumayı bekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı