ASUS TUF A15 Pilde Valorant'ta Ani FPS düşmesi

Barış Turan

Hectopat
ASUS TUF A15 laptop kullanıyorum Valorant oynarken pildeyken FPS 75 iken bir anda 25'lere düşüyor orada takılı kalıyor. Pildeyken FPS düşmesinin normal olduğunu biliyorum fakat arada FPS normale dönüyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı? 260-270 FPS alırken 25'e kadar düşmesi normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS armory create de bir ayar olabilir pilde yüksek performansla çalıştır diye pilde laptoplar genelde güç tasarrufunda oluyor bende pilde ve prize bağlı için performans güç tasarrufu ve dengeli seçenekleri var tasarrufta işlemci 1GHz'ye sabitleniyor armory create i kurcala biraz.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-10-10 223438.png
    Screenshot 2022-10-10 223438.png
    464,5 KB · Görüntüleme: 49
ASUS TUF A15 laptop kullanıyorum Valorant oynarken pildeyken FPS 75 iken bir anda 25'lere düşüyor orada takılı kalıyor. Pildeyken FPS düşmesinin normal olduğunu biliyorum fakat arada FPS normale dönüyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı? 260-270 FPS alırken 25'e kadar düşmesi normal mi?

Oyunda donanımlar tam yükte çalıştığından pil içindeki hücreler o anlık gerekli gücü vermeyebilir.
Sorun sadece pilde ise durum bu şekilde.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerini bilmemiz lazım, MSI Afterburner yükle bir bak oyun içinde.

Bütün değerler aynı bir kısıtlama yok. MHz sıcaklık kullanım hepsi aynı tek değişen şey FPS.

Oyunda donanımlar tam yükte çalıştığından pil içindeki hücreler o anlık gerekli gücü vermeyebilir.
Sorun sadece pilde ise durum bu şekilde.

25 FPS'e düşecek kadar fark olur mu? Bütün değerler aynı dediğim gibi.

İşlemci fanımı oturtamadığım için işlemcim 100 derece oluyordu. Korkmuştum normalde valorantta 120fpsnin altına düşmeyen pc 100 fpsnin üzerine geçmiyordu. Silah sıkınca bilgisayar donuyordu fanı oturttum işlemci maks. 70 derece oluyor sıkıntısız çalışıyor. Senin sıcaklık değerlerin nedir?

Merhaba Barış, aynı sorun benim eski ASUS laptopumda oluyordu. Fişteyken oluyorsa; ben bir yerlerde okumuştum, güç ayarlarından işlemci en yüksek çalışma oranını %100'den %95 civarı bir değere çekmiştim ve sorun çözülmüştü. Bu değeri deneyerek buluyorsun ama %90- %99 arasında bir değerde sorun çözülüyor. Bu şekilde olmasının sebebi de oyun oynarken harici ekran kartından dahili ekran kartına geçiyor ve yaklaşık 10-30 saniye arası o şekilde devam ediyor ardından tekrar harici ekran kartına geçiyor ve yüksek FPS değerleri alıyorsun. Sorunun çözülürse cevap verirsen seviniriz. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı