Asus TUF A15 RTX 4060 140W FurMark test sonucu nasıl?

G-helper üzerinden 85-90 derece limit koyun
Bunu denedim. CPU ya 85 derece limit koydum. Fan ayarlarını yaptım. CPU ya 30w limiti koydum. Ben black desert online oynuyorum. Oyunda test ettim 1080p düşük ayarlarda 180 FPS i görüyor ama oyun içerisinde içerik yoğunluğuna göre 70 80 lere kadar düşüp çıkabiliyor. Bu sırada gpu kullanımı %60 larda ve gpu 50-60 derece. CPU ise %45-50 kullanımda ve 75-80 derece civarında. Oyun ayarlarını düşükten yükseğe de çeksem FPS yukarıda belirttiğim değerlere yakın kalıyor sadece gpu biraz daha yük altına giriyor. İşlemci de biraz artıyor. Watt limitini kaldırsam FPS artmıyor biraz azalıyor ve CPU ısısı artıyor. FPS de alt ve üst değerlerde makas çok açık stabilite yok ne yapabilirim?

Bunu denedim. CPU ya 85 derece limit koydum. Fan ayarlarını yaptım. CPU ya 30w limiti koydum. Ben black desert online oynuyorum. Oyunda test ettim 1080p düşük ayarlarda 180 FPS i görüyor ama oyun içerisinde içerik yoğunluğuna göre 70 80 lere kadar düşüp çıkabiliyor. Bu sırada gpu kullanımı %60 larda ve gpu 50-60 derece. CPU ise %45-50 kullanımda ve 75-80 derece civarında. Oyun ayarlarını düşükten yükseğe de çeksem FPS yukarıda belirttiğim değerlere yakın kalıyor sadece gpu biraz daha yük altına giriyor. İşlemci de biraz artıyor. Watt limitini kaldırsam FPS artmıyor biraz azalıyor ve CPU ısısı artıyor. FPS de alt ve üst değerlerde makas çok açık stabilite yok ne yapabilirim?
Bu arada oyun ayarlarını en dibe çeksem orda bir optimizasyon modu var ayarları full kısıyor FPS arttırıyor, o zaman bile FPS 10 15 anca artıyor normalde %40 filan artması lazım

Bu arada oyun ayarlarını en dibe çeksem orda bir optimizasyon modu var ayarları full kısıyor FPS arttırıyor, o zaman bile FPS 10 15 anca artıyor normalde %40 filan artması lazım
Normal, limitsiz olunca thermal throttle yaşıyor ve fps düşüyor. Değerleri bu kadar kafanıza takmayın, oyunu oynamaya bakın.

Normal, limitsiz olunca thermal throttle yaşıyor ve fps düşüyor. Değerleri bu kadar kafanıza takmayın, oyunu oynamaya bakın.
Kafaya taktigim şey bir işlemci sıcaklığı 80 civarı olsa da kasa da çok ısınıyor klavye filan baya el yakmıyor ama sıcak zarar görmesin ısıdan dolayı anakart filan. İkinci olarak FPS çok aşağı düşüyor 170 den 80 e düşmesi çok rahatsız edici. Ekran kartını da tam kapasite de kullanamıyorum. Artık fanları 7500 devirde kullanıp yüksek güç modunda Max soğutmayı denicem

ASUS TUF ısınan bir cihaz. ASUS ROG STRIX modeli mesela soğutması bayağı iyi sıvı termal macun kullanıyor bir de.

ASUS TUF ısınan bir cihaz. ASUS ROG STRIX modeli mesela soğutması bayağı iyi sıvı termal macun kullanıyor bir de.
Rog strix bütçemi aşıyor bu da bakır borusu çok çift fan 4 egzoz diye iyi soğutur sandım ne yapcam bilmiyorum

Rog strix bütçemi aşıyor bu da bakır borusu çok çift fan 4 egzoz diye iyi soğutur sandım ne yapcam bilmiyorum

ROG STRIX bütçemi aşıyor bu da bakır borusu çok çift fan 4 egzoz diye iyi soğutur sandım ne yapacağım bilmiyorum.

ROG STRIX bütçemi aşıyor bu da bakır borusu çok çift fan 4 egzoz diye iyi soğutur sandım ne yapacağım bilmiyorum.

Biraz gec olacak ama o arkadasin attığı tesy videosu bile yorumlaraa yazmis G-Helper ile test etsem sonuclar cok farkli olurdu diye G-Helper ciddi sicaklik(10 15 derece) dúsürüp 50% pil ömrünü arttırıyor G-Helper zaten ASUS'lar icin özel gelistirildi ondan dolayi G-Helper kullanmadigin sürece o cihazda normalde olmasi gerekenden 10 15 derece daha sıcak calısacaklar bilginize bunu o test videosu atan kanal bile kendisi yazmıs bulunmakta en büyük kaniti benim ASUS tuff A15 7435 HS 4060 kullanmam ve sıcaklik derecelerim oyunlarda 80'i gecmiyor gene de ne olur ne olmaz diye 85'e sabitlemis bulunmaktayim ASUS iyi bir optimizasyon gelistirsebilse kendisi aslinda sogutmasi iyi ama cogu arkadas G-Helper bilmedigi icin sogutmayi kötülüyor maalesef yani demek istedigim kötü bir cihaz almamissiniz gayet basarili bir cihaz tabii ki bu tufflarda 2023 ve sonrasi modeller icin gecerli önceki modellerin kötü olmasini bende kabul ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı