ASUS TUF B450 PLUS RAM frekansı problemi

@UnKnown44 2400 üzerine hiç mi çıkamıyor sistem? 2666 MHz gibi. Bellek voltajıyla pek ilgisi yok büyük ihtimal. DOCP açıkken procODT değerini değiştirmeyi dener misin? 40-60 arası herhangi bir değer deneyebilirsin. Başlangıç olarak 40'la başla.
Evet 2400 üzerine çıkaramadım maalesef.
procODT ayarı nerede acaba bulamadım :)

@UnKnown44 ASUS BIOS'unda nerede tam bilmiyorum ancak "Advanced RAM Settings" tarzı kısayolu olabilir ana ekranda.
Hocam öncelikle teşekkür ederim, dediğiniz gibi buldum ve yaptım. Şu anda 40 ile 2866 stabil oldu. Yani stabil derken en azından bilgisayar açıldı. 3000 MHz için ne önerirsiniz?

Hocam öncelikle teşekkür ederim, dediğiniz gibi buldum ve yaptım. Şu anda 40 ile 2866 stabil oldu. Yani stabil derken en azından bilgisayar açıldı. 3000 MHz için ne önerirsiniz?
Büyük ihtimal stabil değil ve mavi ekran alıcaksınız.

@UnKnown44 36.9 dene, açılmazsa 40 üzerinde farklı bir değer dene. Nokta atışı değer söyleyemem maalesef.

@MayCrasH Memtest86 ile anlama yolu da yok maalesef, Memtest86'da hata çıkmayabiliyor bu halde. Benzer sıkıntıyı procODT değerini 60 ohm yapmışken sistemin oyun ortasında crash vermesiyle anlamıştım. Ardından deneyerek 36.9 değerinde stabilite yakaladım.

@UnKnown44 36.9 dene, açılmazsa 40 üzerinde farklı bir değer dene. Nokta atışı değer söyleyemem maalesef.

@MayCrasH Memtest86 ile anlama yolu da yok maalesef, Memtest86'da hata çıkmayabiliyor bu halde. Benzer sıkıntıyı procODT değerini 60 ohm yapmışken sistemin oyun ortasında crash vermesiyle anlamıştım. Ardından deneyerek 36.9 değerinde stabilite yakaladım.
Anlıyorum hocam teşekkür ederim. Bir deneyeyim. Bilgi veririm.
Büyük ihtimal stabil değil ve mavi ekran alıcaksınız.
stabilitesini nasıl deneyebilirim acaba?

Anlıyorum hocam teşekkür ederim. Bir deneyeyim. Bilgi veririm.

stabilitesini nasıl deneyebilirim acaba?
Prime95 ile test edebilirsiniz. Hatırladığıma göre belleklere de yük bindiren bir programdı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı