Merhaba. Yeni topladığım sistem için RAM arayışı içerisindeyim. Anakartım DDR5 ASUS TUF B650 Plus Wi-Fi modeli. Sistemi aldığımda alan kişi "t-Force 2x16 DDR5 5600MHz CL32" önerdi ve onu aldım. Sisteme taktığımızda ilk başta çalıştı ama sonrasında DRAM ışığı yandı ve çalışmadı. Elimizde yedek XPG RAM'leri taktık o şekilde sorunu çözdük. Diğer RAM'leri iadeye gönderdik ama şu anda 2x16, RGB, G.Skill marka, CL gecikme değeri düşük bir RAM arıyorum. Birkaç kişi Corsair önersede daha öncesinde kullandım ve memnun kalmadım. (Gerek yazılımı konusunda gerek de kendisi) daha öncesinde t-Force'a anakartın QVL listesinde bakmamıştım. Sorun çıkardığında baktım ama göremedim. Aşağıya da ekledim, RAM'in kutusunda EXPO desteklediği yazıyordu. Bildiğim kadarıyla QVL listesine takılı kalmak çok da mantıklı değil. Ama yine de G.Skill'in RAM'lerine baktığımda yine aşağıya eklediğim RAM'lerin desteklendiğini görüyorum. Aralarında 6000 MHz var ama CL değeri yüksek. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Aklımda olan ve almak istediğim RAM'ler normalde bunlardan biri. Ama sırf uymayacak korkusu yüzünden almaktan çekiniyorum.