ASUS TUF Dash F15 - FX517zr Armoury Crate manuel ayarlama nasıl yapılır?

Deizer4

Decapat
Daha fazla  
Sorun laptopumun kendini gereksiz yorarak fazla ısınması. ASUS TUF Dash F15 laptopum Forza 5'i Full ayarlarda 100 FPS açabiliyorken ayarları ortaya çekip FPS limitini de 72 olarak ayarlamama rağmen CPU sıcaklığı yine de 90 derecelere kadar çıkıyor. Ben de çareyi Armoury Crate'de aradım.
Panele girdiğimde beni slient, performans ve Turbo mod karşılıyor ancak bunlar istediğim sonuçları vermediğinden dolayı manuel modda kendi ayarlarımı yapma kararı aldım. Bu işler çok anladığım işler değil ancak fan ayarlarını fulleyip diğer ayarları düşürürsem belki istediğim soğutmayı elde edebilirim diye düşündüm, ayarları uygulamaya kalktığımda da donanıma zarar verebilirsiniz şeklinde bir uyarı çıktı. Ben de korkup işlemi iptal ettim.

Şimdi sorum şu:
  • Uyarıda belirttiği gibi bu işlem cidden donanıma zarar verir mi?
  • Vermemesi için ayarları nasıl yapmalıyım?
  • Fan ayarlarını köklemek ses çıkartma dışında uzun ömür için bir sorun oluşturur mu?
  • Ya da Armoury Crate dışında başka bir çözüm var mı?

Laptop: ASUS TUF Dash F15 - FX517zr.

Dosya Ekleri

• image_2023-04-28_050727755.png
    image_2023-04-28_050727755.png
    225,3 KB · Görüntüleme: 54
  • image_2023-04-28_050757865.png
    image_2023-04-28_050757865.png
    82,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun laptopumun kendini gereksiz yorarak fazla ısınması. ASUS TUF Dash F15 laptopum Forza 5'i Full ayarlarda 100 FPS açabiliyorken ayarları ortaya çekip FPS limitini de 72 olarak ayarlamama rağmen CPU sıcaklığı yine de 90 derecelere kadar çıkıyor. Ben de çareyi Armoury Crate'de aradım.
Panele girdiğimde beni slient, performans ve Turbo mod karşılıyor ancak bunlar istediğim sonuçları vermediğinden dolayı manuel modda kendi ayarlarımı yapma kararı aldım. Bu işler çok anladığım işler değil ancak fan ayarlarını fulleyip diğer ayarları düşürürsem belki istediğim soğutmayı elde edebilirim diye düşündüm, ayarları uygulamaya kalktığımda da donanıma zarar verebilirsiniz şeklinde bir uyarı çıktı. Ben de korkup işlemi iptal ettim.

Şimdi sorum şu:
  • Uyarıda belirttiği gibi bu işlem cidden donanıma zarar verir mi?
  • Vermemesi için ayarları nasıl yapmalıyım?
  • Fan ayarlarını köklemek ses çıkartma dışında uzun ömür için bir sorun oluşturur mu?
  • Ya da Armoury Crate dışında başka bir çözüm var mı?

Laptop: ASUS TUF Dash F15 - FX517zr.

Reis işletim sistemini öğrenebilir miyim sürüm numarası ile birlikte.

Windows 11 Home 22H2.

Öneclikle Windows 10 geçmenı öneririm ben de TUF ve Armoury Crate kullanıyorum 11 de 6 ay durdum 2 gün önce 10'a geçtim fanlar boştayken hiç çalışmıyor neredeyse. Sistem çok hafif 11 de hayır hayır boştayken bile zorlanıyordu. Buradan fayda alaiblirsin. Bir de TUF'lar zaten ağır yükte uzun süre çalışmak için hazırlanmış bilgisayarlardır. Fanları çok abartma ama 90'a gelince de en son ayarda çalışsınlar onun dışında çok bir şey fark etmez aldığın sıcaklık değeri normal eğer 80 olsaydı frekans düşürdüğünden dolayıdır.

Öneclikle Windows 10 geçmenı öneririm ben de TUF ve Armoury Crate kullanıyorum 11 de 6 ay durdum 2 gün önce 10'a geçtim fanlar boştayken hiç çalışmıyor neredeyse. Sistem çok hafif 11 de hayır hayır boştayken bile zorlanıyordu. Buradan fayda alaiblirsin. Bir de TUF'lar zaten ağır yükte uzun süre çalışmak için hazırlanmış bilgisayarlardır. Fanları çok abartma ama 90'a gelince de en son ayarda çalışsınlar onun dışında çok bir şey fark etmez aldığın sıcaklık değeri normal eğer 80 olsaydı frekans düşürdüğünden dolayıdır.
Yani bildiğime göre gpu yada cpu lar ısındıkça kullanım ömrü azalıyor ben şahsen bundan kaçınmak için soğuk kalmasını istiyorum ki bu sıcaklık değerleri havaların serin olduğu zamanlar. Manisadayım kısmeten türkiyenin en sıcak illerinden biri yazın bu sıcaklık çok daha yüksellicek diye korkuyorum. Bundan dolayı cpu/gpu ya az enerji gitsin ama fanlar çok çalışsın istiyorum. manuel olarak bunu ayarlayabiliyorum evet ancak 2. fotoğrafta gördüğüm uyarıyı alıyorum e bu da beni haliyle korkutuyor. sence korkmakta haklımıyım yada o manuel ayarları nasıl yapmam gerek? bir bilgin var mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı