Deizer4
Decapat
Daha fazla
Sorun laptopumun kendini gereksiz yorarak fazla ısınması. ASUS TUF Dash F15 laptopum Forza 5'i Full ayarlarda 100 FPS açabiliyorken ayarları ortaya çekip FPS limitini de 72 olarak ayarlamama rağmen CPU sıcaklığı yine de 90 derecelere kadar çıkıyor. Ben de çareyi Armoury Crate'de aradım.
Panele girdiğimde beni slient, performans ve Turbo mod karşılıyor ancak bunlar istediğim sonuçları vermediğinden dolayı manuel modda kendi ayarlarımı yapma kararı aldım. Bu işler çok anladığım işler değil ancak fan ayarlarını fulleyip diğer ayarları düşürürsem belki istediğim soğutmayı elde edebilirim diye düşündüm, ayarları uygulamaya kalktığımda da donanıma zarar verebilirsiniz şeklinde bir uyarı çıktı. Ben de korkup işlemi iptal ettim.
Şimdi sorum şu:
Laptop: ASUS TUF Dash F15 - FX517zr.
Panele girdiğimde beni slient, performans ve Turbo mod karşılıyor ancak bunlar istediğim sonuçları vermediğinden dolayı manuel modda kendi ayarlarımı yapma kararı aldım. Bu işler çok anladığım işler değil ancak fan ayarlarını fulleyip diğer ayarları düşürürsem belki istediğim soğutmayı elde edebilirim diye düşündüm, ayarları uygulamaya kalktığımda da donanıma zarar verebilirsiniz şeklinde bir uyarı çıktı. Ben de korkup işlemi iptal ettim.
Şimdi sorum şu:
- Uyarıda belirttiği gibi bu işlem cidden donanıma zarar verir mi?
- Vermemesi için ayarları nasıl yapmalıyım?
- Fan ayarlarını köklemek ses çıkartma dışında uzun ömür için bir sorun oluşturur mu?
- Ya da Armoury Crate dışında başka bir çözüm var mı?
Laptop: ASUS TUF Dash F15 - FX517zr.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: