ASUS TUF F15 FX507zc Turbo Boost kapatılmalı mı?

missy5566

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir laptopum var ASUS TUF F15 FX507ZC4 Turbo Boost açıkken işlemci dereceleri yüksek oluyor ama kapatınca bayağı bir düşüyor. Valorant'ta FPS'te çok düşmüyor gibi. Bir de GPU sıcaklıklarından pek anlamıyorum ama Ultimate mod yaptım GPU performansını Armoury Crate'ten.

Dosya Ekleri

• açıkkene.png
    açıkkene.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 25
  • gpu.png
    gpu.png
    60,9 KB · Görüntüleme: 18
  • kapalıykene.png
    kapalıykene.png
    29,3 KB · Görüntüleme: 25
Merhaba bir laptopum var ASUS TUF F15 FX507ZC4 Turbo Boost açıkken işlemci dereceleri yüksek oluyor ama kapatınca bayağı bir düşüyor. Valorant'ta FPS'te çok düşmüyor gibi. Bir de GPU sıcaklıklarından pek anlamıyorum ama Ultimate mod yaptım GPU performansını Armoury Crate'ten.

Görüntü kaç Hz ise ona sabitle Turbo açmana gerek yok gibi Valorant'ta.

144Hz ama bir de şey var diğer oyunlarda nasıl olacak bir de GPU'yu Ultimate moda aldım doğru yapmışıyım Valorant da FPS yükseldi bayağı.

Size tavsiyem 144 FPS'nin altına düşmeyecek kadar laptopu rahat bırakmanız. 😁
Zira 300 alsanız da faydası olmayacak farklı oyun oynamak isterseniz açarsınız cihazınızı yormayın rahat çalışsın.

Zira 300 alsanız da faydası olmayacak farklı oyun oynamak isterseniz açarsınız cihazınızı yormayın rahat çalışsın.

O zaman kapatayim mi bir de bu GPU'yu Ultimate yapınca GPU sıcaklığı arttı GPU sıcaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz.

FPS arttıkça gecikme azalıyor ama FPS oyunlarında ne kadar yüksek ve stabil olursa o kadar iyi.

O zaman kapatayim mi bir de bu GPU'yu Ultimate yapınca GPU sıcaklığı arttı GPU sıcaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz.

Ultimate modda direkt olarak ekran kartından çalışıyor bilgisayar oyun oynarken açın.
Benim tavsiyem G-Helper indirip kullanmanız FA507NU da ghelper kullanıyorum.

Performans moduna alıyorsunuz ekran kartı çok ısınabilir bu yüzden hikaye oyunu ağır oyunlar oynamayacaksan düşük modda çalışsin.

Yani standar a mı alayım ama ben GPU'yu Ultimate yapmadan önce Valorant'ta 130 FPS'lerde alıodum öyle yaptım böyle oldu şimdi hem Turbo'yu kapatıp hem onu kapatırsam FPS düşer.

Ultimate modda direkt olarak ekran kartından çalışıyor bilgisayar oyun oynarken açın.
Benim tavsiyem G-Helper indirip kullanmanız FA507NU da ghelper kullanıyorum.

Ultimate'ye ve standar değiştirirkene yeniden başlatmam gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı