ASUS TUF F15 FX507ZC4 95 derece

vhtberathsahin

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 12700H~RTX 4060~980Pro 1Tb~lenovo legion r25-i 30
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar elimde ASUS TUF F15 FX507ZC4 modeli var alalı daha 3 4 ay oldu içinde i7 12700H var ve PC çok kısa sürede 95 derece oluyor. Yaklaşık 5 dk içerisinde 95 olabiliyor. Termal macuna daha ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum çünkü daha yepyeni bir bilgisayar. 12.nesil Intel işlemcilerde Windows 11 daha stabil diye duydum fakat geçsem mi bilmiyorum. Bilgisayarın arkasını 3 5 cm yukarıda tutarım her zaman hava girşinde de bir sorun yok bulunduğum ortamda sıcak değil kısava ısınması için bir sebep yok fanlar hep Turbo modda kullanıyorum. ASUS'u aradım değişim yapalım dediler fakat 10 15 gün diyorlar ve aktif olarak kullandığım için pek sıcak bakmıyorum. Bir de sizlere sorayım dedim.

Son düzenleme:
Boşta olan cihaz mı bu durumda yoksa yük altında veya program/oyun açarken mı bu durumda oluyor ?

Merhaba arkadaşlar elimde ASUS TUF F15 FX507ZC4 modeli var alalı daha 3 4 ay oldu içinde i7 12700H var ve PC çok kısa sürede 95 derece oluyor. Yaklaşık 5 dk içerisinde 95 olabiliyor.
100 dereceyi geçmiyorsa sorun yok Tuf modelleri için 90-96 arası normal.

Boşta olan cihaz mı bu durumda yoksa yük altında veya program/oyun açarken mı bu durumda oluyor?

Yük sırasında ama çok kısa bir sürede fanlar Full'ken olması tuhaf ve düşürmeye çalışıyor PC bu yüzden de performans düşüyor.

ASUS servisi çok kritik dediler. TUF'ların sıcak çalıştığını biliyorum fakat direkt 95 olması normal mi sizce.
Direkt den kastınız ne? Eğer stres testi filan açıyorsanız normal, oyunda 5 dakikada 95 derece oluyorsa o da normal. Yaşadığınız şehir, laptop un konumu gibi etkenler de var.

İlk attığım mesajı güncelledim gördünüz umarım yanlışlıkla bitirmeden atmıştım ilk başta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…