ASUS TUF F15 laptopta yükte CPU 95 derece GPU 85 oluyor

Bütçe
-
Daha fazla  
Merhaba, 1 haftadır ASUS TUF F15 I7 13620H RTX 4060 laptopu kullanıyorum. Birazcık sıcaklık değerlerini gözlemledim. Ağır yük altındayken CPU 95 derecelere kadar çıkıyor. GPU'da ise maksimum 85 gördüm. Bunun için çözüm ararken Armoury Crate uygulaması alternatifi G-Helper'i kurdum ve fan ayarları yaptım.

Bu ayarlardan sonra genellikle ağır yük altında 85 derecelerde çalışıyor. Kafama takılan noktalardan biri sizce bu fan ayarları fana zarar verecek kadar fazla mı ? Eğer öyleyse öneriniz nedir.(Anlık olarak 95-95 Dereceye fırlıyor ve 1 saniye içinde 85'e düşüyor. HWMonitör ile gözlemliyorum)

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar eğer çözüm bulabildilerse yardımcı olurlarsa sevinirim. Çözüm bulamayıp 95 Derecede kullanamaya devam edenler varsa da tecrübelerini yazarsa bana yardımcı olmuş olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
G-Helper'de sıcaklık limiti kısmı var limit koy öyle kullan derim

Güç Sınırlandırması anladığım kadarıyla çalışmıyor.

Bir sorun yaratıyor mu peki yoksa bu seride stabil olarak 95 derecede çalıştırmamda sorun var mıdır ?
Bende a15 var o kadar olmasada benimkide ısınıyor altına kitap koyunca ama 6 derece falan düşüyor. Watt sinirlandirmasi yerinde altta uygula diye bi kutucuk var oraya tıklaman gerekiyo uygulanması için kontrol et istersen bi orayı.

Tıkladığımda çalışmıyor. Çözüm olarak ThrottleStop uygulamasını kullanacağım ancak i713620H için ideal watt kaçtır bilemedim.

Düzenleme: Bu fan ayarları da işime yaramadım hala 95-98 dereceleri görüyorum. Bir çözümü olan veya TUF serisi kullananlar bu durum hakkında bilgi verebilir mi?
Eğer ki merak eden arkadaşlar varsa yetkili servis ile konuştum kısacası 100 derece üstüne geçmediği sürece problem yoktur dediler. Bazen ağır yükteyken anlık 100 dereceye gelip hemen iniyor.

Boş yükte bu halde. Normalde 55-60 derecelerde çalışıyor ama klima altına geçince 45-50'lere düştü malum havalar 36 derece biraz normal geldi ısınması.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…