ASUS TUF FX506HCB HN144 laptop için Linux dağıtımı önerisi

ASUS TUF FX 506 hcb hn144.
i5 11400H.
RTX 3050.
SSD.
16 GB RAM 8X2.

Bu sisteme hangi Linux dağıtım yüklemeliyim? Bazı yerlerde fan sorunları falan olduğunu duydum. Sorun yaşar mıyım?
Fan sorunu olmaz, NVIDIA kullandığın için iyi bir şekilde optimize olmuş EndeavourOS tercih edebilirsin. İstersen Linux Mint'te dene, sürücüleri kurmak kolay olacaktır. EndeavourOS'dan kolaydır.

Fan sorunu olmaz, NVIDIA kullandığın için iyi bir şekilde optimize olmuş EndeavourOS tercih edebilirsin. İstersen Linux Mint'te dene, sürücüleri kurmak kolay olacaktır. EndeavourOS'dan kolaydır.
Linux Mint Cinnamoon 64 bit yüklüyorum. Dediğim gibi çift işletim sistemi olacak. Daha sonrasında Linux'u kaldırabilirim. Daha öncesinde gurub silindiği için sorun yaşamıştım. Bu sefer aynı sorunu yaşamamak için ne yapmalıyım?

Linux Mint Cinnamoon 64 bit yüklüyorum. Dediğim gibi çift işletim sistemi olacak. Daha sonrasında Linux'u kaldırabilirim. Daha öncesinde gurub silindiği için sorun yaşamıştım. Bu sefer aynı sorunu yaşamamak için ne yapmalıyım?
Diğer diski silip Windows Boot Manager'dan EFI system'i temizlemeniz yeterli. bootrec gibi komutlarla halloluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı