ASUS TUF FX506LI mavi ekran

İşletim sistemi
Windows 10

Umutk19

Femtopat
Katılım
25 Ocak 2022
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
ADATA SX8100NP
Ekran kartı
GTX160ti
Anakart
-
İşlemci
i5 10300h
Laptopu 6 aydır falan kullanıyorum aslında memnunum ama son zamanlarda çok mavi ekran oluyor hata bilgileri toplanma ekranında %100 oluyor ve kalıyor. Güç tuşuna basılı tutarak kapatıyordum. Forumda gezince driverlardan olacağını düşünüp Driver Booster kurdum en doğrusunu indirir diye ama Driver Booster, PC'ye sürücüleri kurarken mavi ekran aldım. Yeniden başlatsam da mavi ekran devam etti açılmadan ve PC'yi kurulum öncesi haline önyükleyerek kurtarabildim minidump dosyalarını yüklüyorum yardımcı olur musunuz?

 
Hocam aynı laptopu kullanıyorum. DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası alıyordum. Ben de burada konu açtığımda MediaTek kaynaklı dediler. Ancak ben mouse pad Driver'ını güncellediğimde bir daha mavi ekran sorunu almadım. Aldığınız hata bu mu bilmiyorum, Minidump'dan da anlamam ama yardımcı olmak adına yaşadığım tecrübeyi aktarmak istedim.

Bende de bu şekilde yazıyordu daha sonra forumda yazılım kaynaklı sorunlar olup minidump istendiğini görünce buraya konu açtım ve sağ olsun @KojiroHyuga04 hemen yardımcı oldu. Googl'a Technopat minidump yükleme yazdığınızda bu dosyaların konumu da buraya nasıl atacağınızda görülüyor çok basit bir şey zaten.
 
Bende de bu şekilde yazıyordu daha sonra forumda yazılım kaynaklı sorunlar olup minidump istendiğini görünce buraya konu açtım ve sağ olsun @KojiroHyuga04 hemen yardımcı oldu. Googl'a Technopat minidump yükleme yazdığınızda bu dosyaların konumu da buraya nasıl atacağınızda görülüyor çok basit bir şey zaten.

Ben de onu dedim zaten. Ben de burada konu açtım, minidump yükledim. Bana da MediaTek dediler. Ama ben bu üstte yazdığım sorunun daha çok mouse pad driver'ından kaynaklandığını okudum. Bana mantıklı geldi çünkü bu hatayı almadan hemen önce mouse pad ile gezinirken imleç donmuştu. Onu güncelledikten sonra düzeldi.

Kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın. Eğer önerilen çözüm işe yaramaz ise bir de mouse pad sürücüsünü güncelleyin dedim.
 
@KojiroHyuga04 bir de RAM alacağım ama şu an 515 TL'ye geliyor. Şu sıralar yapay şekildede olsa dolar düşürülüyorya, sence fiyatı biraz daha ucuzlar mı yoksa alayim mi kararsız kaldım Kingston KVR32S22S8/8 8 GB DDR4 3200 MHz CL22 Notebook Ram Fiyatları ve Özellikleri
Öneri için teşekkürler, ama dosya açık açık MediaTek diyor.

ASUS'u hakikaten anlamıyorum ya.
012722-12437-01.rar
Selam, akşam yine mavi ekran aldım bunun sebebine bakabilir misin?
@KojiroHyuga04
 
Son düzenleme:
Kartta değiştirilecek bir şey yok. Şu an aynı laptop'u ve dolayısıyla MT7921'i kullanarak WiFi'ye bağlıyım ve aylardır bir mavi ekran hatası almadım. Ancak hatırladığım üzere bir bluetooth sorunu da yaşamıştım. Bluetooth sıkıntılarından dolayı format atıp tekrar kurdum (geri yükleme değil temiz kurulum). Bence siz de bir format atın. Driver Booster'a bulaşmayın. Asus sitesinden tüm güncel sürücüleri yükleyin.
 
Kartta değiştirilecek bir şey yok. Şu an aynı laptopu ve dolayısıyla MT7921'i kullanarak Wi-Fi'ya bağlıyım ve aylardır bir mavi ekran hatası almadım. Ancak hatırladığım üzere bir Bluetooth sorunu da yaşamıştım. Bluetooth sıkıntılarından dolayı format atıp tekrar kurdum (geri yükleme değil temiz kurulum). Bence siz de bir format atın. Driver Booster'a bulaşmayın. ASUS sitesinden tüm güncel sürücüleri yükleyin.

Ya Bluetooth zaten aldığından beri bozuk. Wi-Fi'de bazen uçak moduna almisim gibi hiç ağ görünmüyor falan. Zaten bu mavi ekrani aldıktan sonra PC açıldığında ağ görünmüyor bir daha res atiyorum o zaman düzeliyor. Yani mis gibi laptop yapmışlar şu Wi-Fi karti neden var anlamıyorum sinir oldum ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı