ASUS TUF FX706LI-HX175 vs FX706LI-HX200

Merhaba. Ben de aylardır hatta günlerdir araştırma yapıyorum kesinlikle tavsiyem ASUS, henüz bugün sipariş verdim. Forumda rastlayınca şimdi Lenovo'ya da baktım ancak kronik sorunları ve hoparlörünün kötü olduğunu yazmışlar, ASUS içinse ben herhangi bir kronik sorun veya eksi sayılabilecek başka bir duruma rastlamadım. Ek olarak ekranı 144 Hz ve 17.3" ayrıca araştırdığım tüm bilgisayarlar içinde F/P olarak açık ara şu an en iyisi ve en sorunsuzuydu.
Merhaba bende günlerdir hatta aylardır araştırma yapıyorum kesinlikle tavsiyem Asus Fx706lı-Hx200, henüz bugün sipariş verdim. Forumda rastlayınca şimdi Lenova'ya da baktım ancak kronik sorunları olduğunu ve hoparlörünün kötü olduğunu yazmışlar yorumlarda. Asus içinse ben herhangi bir kronik sorun veya eksi sayılabilecek başka bir duruma rastlamadım. Ek olarak ekranı 144 hz ve 17.3" ayrıca araştırdığım tüm bilgisayarlar içinde f/p olarak açık ara şu an en iyisi ve en sorunsuzuydu. Merak ettiğiniz başka bir marka veya model varsa sorabilirsiniz, araştırdığım kadarıyla ve kullanan arkadaşlarımın deneyimleri dahilinde elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.
Hocam aynı şeyi iki defa yazmışsınız. Dikkatinizden kaçmış galiba.
 
Merhaba bende günlerdir hatta aylardır araştırma yapıyorum kesinlikle tavsiyem ASUS FX706LI-HX200, henüz bugün sipariş verdim. Forumda rastlayınca şimdi Lenovo'ya da baktım ancak kronik sorunları olduğunu ve hoparlörünün kötü olduğunu yazmışlar yorumlarda. ASUS içinse ben herhangi bir kronik sorun veya eksi sayılabilecek başka bir duruma rastlamadım. Ek olarak ekranı 144 Hz ve 17.3" ayrıca araştırdığım tüm bilgisayarlar içinde F/P olarak açık ara şu an en iyisi ve en sorunsuzuydu. Merak ettiğiniz başka bir marka veya model varsa sorabilirsiniz, araştırdığım kadarıyla ve kullanan arkadaşlarımın deneyimleri dahilinde elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.

Lenovo'nun kronik bir sıkıntısı olduğunu ilk defa sizden duydum açıkçası. Sorunlarla karşılaşanlar var ama hepsinin sebepleri BIOS'u Update etmemeleriydi. ASUS F serisi ile ısınmanın önüne önemli ölçüde geçilse de hala teknik servisi berbat. 17.3" özelliğini saymazsak Lenovo hem teknik servis hem de soğutma olarak daha iyi.
 
Hocam bende kullanıyorum hem de plastik kasasını bende öyle aşırı bir ısınma sorunu yok. Bazı insanlar Cyberpunk açayım ama 70 derecede cihaz kalsın istiyorlar. Bu arada ilk Ryzenlerde gerçekten bir ısınma sorunu vardı çünkü cihazın altındaki delikler azdı ancak daha sonrasında düzelttiler.
Hâlâ az menfezler. Tasarımı böyle. Throttle yapsın diye öyle yapılmış
 
Arkadaşlar bu iki model bilgisayarın birinden 1 diğerinden 2 adet aldım. Kablosuzda, lag spike diye geçen olayı yaşıyorum. Kablolu kullanmak zorunda kalıyorum. Başka bir arkadaş daha yaşıyormuş birlikte aradık çözümünü bulamadık. Bilgisi olan var mı? Lütfen kablosuzda ping yüksek olur vs. gibi şeyler söylemeyin ilk defa laptop kullanmıyorum. Bahsettiğim her şey normal giderken pingin aniden 1000'lere çıkıp hemen düşmesi. Dakikada bir belki 20 dakikada bir gerçekleşiyor. Dandik bir Wi-Fi adaptörü takınca bile düzeliyor. Yaşayıp çözümünü bilen varsa yardımınızı bekliyorum.

Güncelleştirmeler yapılı, Windows güncel, tasarruf için bilgisayar bu aygıtı kapatsın seçeneği aktif değil.
 
Arkadaşlar benden başka sorunu yaşayan olursa diye yazayım, ben sorunu çözdüm. Wi-Fi 6 destekli Router aldım ve sorunum çözüldü. Normal modem alınca çözülmemişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı