ASUS TUF Gaming 27" VG27BQ vs Dell 27" S2721DGF

Bütçe
3500-4500
Tek önde olduğu nokta galiba siyahlar. Diğer özelliklerini görmezden gelmeye değer mi bilemedim. @LaMorte
Dediğim gibi. Düşük bir siyah performansı ve renk gamutu olan bir panele sahibim ve ETS 2, FH4 ve Assetto Corsa'da zevk aldığım iddia edilemez.
 
Ben kendisinin de fikrini merak ediyorum. Yani siyahların kötü olması o kadar mı kötü yapıyor monitörü? Ben gözüm kapalı Dell tercih ederdim çünkü bu skorlara bakarak.

Hocam öyle bir durum olsa piyasadaki monitörlerin yarısından fazlası çöp olacak, tabii ki yapmıyor.
Attığım linkteki kanal da monitörü öneriyor.
 
VX2758
uniformity-small-1.jpg

S2721DGF
uniformity-small.jpg


Ayrıca RTİNGS S2721DGF'ye 3.8 puan verirken VX2758'e 7 puan vermiş. S2721DGF yorumu:
Unfortunately, our Dell S2721DGF has bad black uniformity. There's significant clouding throughout the screen, and some light bleed in the corners (commonly called IPS glow). Local dimming makes it worse, due to the limited number of zones, causing significant clouding around the test cross. This varies between units, though, so let us know if you get one that's better than ours.
27 inç için 1080p yeterli değil, ciddi anlamda piksel sayılıyor. Bu duruma takılmam derseniz bilemem. Dell, LG 27GL850 ile aynı panel. Mini handikap olarak diyebileceğim tek şey hazır profillerin fabrikasyon renk kalibrasyonu biraz kötü ama yurtdışı forumlarında son kullanıcıların çoğu memnun. Freesync / G-sync bu panelde problemsiz çalışıyor, bu önemli bir faktör. Fazla kafa bulandırmadan gözüm kapalı Dell öneririm.
27GL850-B LG Display LM270WQA-SSA1, S2721DGF LG Display LM270WQA-SSA2 panelini kullanıyor. Aynı değiller.
 
Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Artıları ve eksileri anladım sanıyorum. Buna göre karar veririm. Bu siyah performansının önemli bir nokta olduğunu kabul ediyorum ama tek kıstas olmamalı. Daha optimum özelliklere sahip bir monitör bakacağım bulamazsam Dell S2721DGF satın alırım.
Tekrardan merhabalar. Biraz daha araştırma fırsatı buldum ve aşağıya eklediğim monitöre denk geldim. Dell marka olanla karşılaştırmasını da ekliyorum aşağıya. Konuştuğumuz şekilde baktığımda Tuf marka monitörün siyah performansları daha iyi ama mesela 8 bit renk sunuyormuş. Bulabildiğim en uygun fiyat 4000 TL civarı oldu bu model için. Ama indirimle daha ucuza geldiği olmuş hatta Dell'den bile daha ucuza satılmış. Dell marka olan en düşük 3600 TL oluyor indirimde şu an bitmiş ama tekrardan gelir. Bu yeni eklediğim TUF marka ile Dell arasında seçim yapmaya çalışıyorum şu an. Fikirlerinizi bekliyorum @General Pong Krell. @LaMorte hocam sizin de siyah performansına önem verdiğinizi biliyorum artık ve acaba 10 bitten vazgeçip daha iyi bir siyah performansına nasıl bakıyorsunuz?


 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı