@WhoAmI, laptop BIOS'larında XMP ayarı yoktur, zaten anakart desteklediği maksimum değerlere göre ayarlar RAM'leri. Muhtelemen 4800 Mhz alacağım, nasıl olsa 5600 Mhz alsam dair 4800'e kadar destekleyecek.BIOS'tan bir kontrol et acaba cihaz 4800 de çalıştırıyor olabilir mi? Çünkü genelde TR cihazlar düşük GB MHz RAM ile geliyor fiyat düşürmek için ama anakart daha yükseğini destekliyor genelde, yurt dışı olanlar da daha yüksek oluyor TR baz modellere göre.
Ha şu da olabilir, parçalar toplu alındığı için tek model alıp alış fiyatını düşürüyorlardır. Farklı cihazlara aynı RAM'i takıyorlardır. Yani değil 5600, 7000 MHz de olsa, o RAM 4800 de çalışabiliyor nasıl olsa. Yine fiyat düşürmek için yapıyor olabilirler.
Bir de YouTube incelemesinde Type-C şarj oluyor deniyor, sen böyle deyince iyice karıştı kafam. Kitapçığında falan yazıyor mu kontrol etme şansın var mı?
Bu arada çok özür diliyorum; Type-C ile şarj olabiliyormuş, Anker 336 Powerport 67W ile şarj ediyorum şu anda. Kitapçıkta yazıyordu da ben çok yanlış anlamışım. Benim hatam...