ASUS TUF Gaming A15 FA507NU RAM ve SSD önerisi

DisueR

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 2 adet ASUS TUF Gaming A15 FA507NU model laptopum var. RAM'leri 8 GB olduğu için 16 GB'a yükseltmek istiyorum. Laptoplardan bir tanesi ablam kullanıyor ve kullandığı programlar için 16 GB RAM yeterli oluyor. Ben kendi laptopumda ki 8 GB RAM'i söküp, ablamın laptopunun 2. RAM slotuna takmayı düşünüyorum. Kendi laptopuma da hem SSD hem RAM takmayı düşünüyorum. Aşağıda linkini vereceğim ürünleri takmak istiyorum önerir misiniz ya da şunu taksan daha iyi olur diyebileceğiniz RAM'ler ve SSD'ler var ise önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Takmayı düşündüğüm RAM linki: https://www.amazon.com.tr/Crucial-CT16G48C40S5-4800MHz-dizüstü-bilgisayar/dp/B09S2MN8JH/ref=asc_df_B09S2MN8JH/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510195794817&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=1442316166792605092&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1642940510051&psc=1

Takmayı düşündüğüm SSD linki: Amazon.com.tr

Aynı laptop ile aynı RAM ve SSD'yi kullanıyorum ve tavsiye ederim. RAM olarak 32GB yapmayı düşünüyorsunuz değil mi?
Şuan için 16 GB yapmayı düşünüyorum. Sonrasında belki 32 GB'a yükseltmeyi deneyebilirim. Bir de sende de bilgisayarda 8GB RAM varken kullanılabilir RAM 5.7 GB olarak gözüküyor muydu? Öyle bir durumla karşılaştın mı hiç?

970 Evo Plus un bazı modellerinde isinma sorunu var anladigim kadariyla.
Yaklaşık iki sene önce kontrolcü değiştirdiler ve yeni kontrolcü eskisine göre daha çok ısınıyor. Buna rağmen elimdeki yeni kontrolcülü SSD oyun oynarken 60 °C, 500 Mb/s ile indirme yaparken 70 °C civarlarında takılıyor. Eğer SSD'yi çok fazla kullanan bir kullanım alanı varsa sıkıntı çıkartabilir fakat oyun için şu zamana kadar bir sorun görmedim.
Şuan için 16 GB yapmayı düşünüyorum. Sonrasında belki 32 GB'a yükseltmeyi deneyebilirim. Bir de sende de bilgisayarda 8GB RAM varken kullanılabilir RAM 5.7 GB olarak gözüküyor muydu? Öyle bir durumla karşılaştın mı hiç?
Karşılaşmadım. İsterseniz kullanılabilir ram az gözüküyor konularına bakın, çözemezseniz kendiniz yeni konu açın.

Yaklaşık iki sene önce kontrolcü değiştirdiler ve yeni kontrolcü eskisine göre daha çok ısınıyor. Buna rağmen elimdeki yeni kontrolcülü SSD oyun oynarken 60 °C, 500 Mb/s ile indirme yaparken 70 °C civarlarında takılıyor. Eğer SSD'yi çok fazla kullanan bir kullanım alanı varsa sıkıntı çıkartabilir fakat oyun için şu zamana kadar bir sorun görmedim.
Ben yeni Elpis kontrolcünün daha iyi olduğunu duydum ilk defa Phoneix savunan gördüm ama ikisini de test ettiyseniz siz daha iyi bilirsiniz.

Ben yeni Elpis kontrolcünün daha iyi olduğunu duydum ilk defa Phoneix savunan gördüm ama ikisini de test ettiyseniz siz daha iyi bilirsiniz.
Yeni kontrolcü daha yüksek SLC önbelleğe sahip fakat bu önbellek dolduğu zaman hızı çok daha yavaş(1)(2). Bu değerler normal kullanıcı için önemsiz çünkü normal bir kullanıcının o hızlarda o kadar çok veri yazması zor. Önemli olan şey yeni kontrolcünün daha sıcak çalıştığı söyleniyor olması (3). Ek olarak yeni kontrolcü, 980 Pro'nun kullandığıyla aynı kontrolcü.

Bu arada elimdeki SSD yeni kutu ile gelmesine rağmen Phoenix kontrolcü kullanıyormuş. Eski üretim olmadığı ve yeni kutu ile geldiği için açıp kontrol etmemiştim.

Linkler:
(1)Samsung 970 EVO Plus 1 TB Specs
(2)Samsung 970 EVO Plus 1 TB Specs
(3)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni kontrolcü daha yüksek SLC önbelleğe sahip fakat bu önbellek dolduğu zaman hızı çok daha yavaş(1)(2). Bu değerler normal kullanıcı için önemsiz çünkü normal bir kullanıcının o hızlarda o kadar çok veri yazması zor. Önemli olan şey yeni kontrolcünün daha sıcak çalıştığı söyleniyor olması (3). Ek olarak yeni kontrolcü, 980 Pro'nun kullandığıyla aynı kontrolcü.

Bu arada elimdeki SSD yeni kutu ile gelmesine rağmen Phoenix kontrolcü kullanıyormuş. Eski üretim olmadığı ve yeni kutu ile geldiği için açıp kontrol etmemiştim.

Linkler:
(1)Samsung 970 EVO Plus 1 TB Specs
(2)Samsung 970 EVO Plus 1 TB Specs
(3)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam yeni kontrölcünün daha az ısınıyor diye biliyorum ben.
@Lord Raiden Hocamla da konuşmuştuk onda da aynı 970 EP Phonix kontrölcülü SSD var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı