Çözüldü ASUS TUF Gaming A15 siyah ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

evapoine

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Akşam laptopu kapatacakken güncelleştir ve kapat yazısına basmıştım sonra bir şeyler yolunda gitmedi gibi bir yazı göründü ekranda. Bekledikten sonra şifre ekrani geldi, şifreyi girdim ama bu sefer ana sayfada sadece ekran resmi ve siyah ekran arasında takılı kaldı. Kapatıp tekrar açtım ama yine aynı kalıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Markası ASUS TUF A15

Çözüm
Hocam tahminimce güncelleme esnasında yaşanan bir sorun işletim sisteminin kısmen bozulmasına sebebiyet vermiş ve bunun bildiğim tek çözümü Windows'u tekrar kurmak ya da diğer adıyla format atmak.

Bilgisayarda önemli dosyalaranız varsa ve bilgisayarda 2. bir depolama sürücüsü mevcutsa format esnasında bu önemli dosyaların silinmemesi için bu diski kullanabilirsiniz. Bilgisayarı açtığınız zaman ASUS yazısından sonra gelen siyah ekranda ard arda F9 tuşuna basın.

Daha sonra karşımıza çıkan siyah ekrandaki Windows Setup EMS yazan ekranda ENTER’a basın.
Bilgisayar yeniden başlar gibi olduktan sonra gelen ekranda dil ayarınızı Türkçe olarak ayarlayın.

ASUS Önyükleme sihirbazı yazan ekranda ise Windows’u nereye nasıl kuracağınızı seçmenizi isteyecektir. Böylece bahsettiğim gibi D sürücüsünü yedekleme için kullanabilirsiniz hocam.

Ama öncelikle mümkünse servise ulaşmanızı tavsiye ederim. Oradaki arkadaşlar kesinlikle daha profesyonel bir yardımda bulunacaklardır.
Hocam bir fotoğraf atar mısınız? tam olarak ne olduğunu görmemiz iyi olur.

Dosya Ekleri

• IMG_20250427_124629.jpg
    IMG_20250427_124629.jpg
    140,6 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20250427_124613.jpg
    IMG_20250427_124613.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 11
Hocam tahminimce güncelleme esnasında yaşanan bir sorun işletim sisteminin kısmen bozulmasına sebebiyet vermiş ve bunun bildiğim tek çözümü Windows'u tekrar kurmak ya da diğer adıyla format atmak.

Bilgisayarda önemli dosyalaranız varsa ve bilgisayarda 2. bir depolama sürücüsü mevcutsa format esnasında bu önemli dosyaların silinmemesi için bu diski kullanabilirsiniz. Bilgisayarı açtığınız zaman ASUS yazısından sonra gelen siyah ekranda ard arda F9 tuşuna basın.

Daha sonra karşımıza çıkan siyah ekrandaki Windows Setup EMS yazan ekranda ENTER’a basın.
Bilgisayar yeniden başlar gibi olduktan sonra gelen ekranda dil ayarınızı Türkçe olarak ayarlayın.

ASUS Önyükleme sihirbazı yazan ekranda ise Windows’u nereye nasıl kuracağınızı seçmenizi isteyecektir. Böylece bahsettiğim gibi D sürücüsünü yedekleme için kullanabilirsiniz hocam.

Ama öncelikle mümkünse servise ulaşmanızı tavsiye ederim. Oradaki arkadaşlar kesinlikle daha profesyonel bir yardımda bulunacaklardır.

Çözüm

Bilgisayarda önemli dosyalaranız varsa ve bilgisayarda 2. bir depolama sürücüsü mevcutsa format esnasında bu önemli dosyaların silinmemesi için bu diski kullanabilirsiniz. Bilgisayarı açtığınız zaman ASUS yazısından sonra gelen siyah ekranda art arda F9 tuşuna basın.

Daha sonra karşımıza çıkan siyah ekrandaki Windows setup ems yazan ekranda Enter'a basın.

ASUS önyükleme sihirbazı yazan ekranda ise Windows'u nereye nasıl kuracağınızı seçmenizi isteyecektir. Böylece bahsettiğim gibi D sürücüsünü yedekleme için kullanabilirsiniz hocam.

Cok sağ ol vallahi sayende hallettim düzeldi🙏🙏

Yeni konular

Geri
Yukarı