ASUS TUF Gaming A15 vs MSI Katana 17

Bütçe
45 bin

semih3rnandez

Femtopat
Daha fazla  
Ben makine öğrencisiyim ve AutoCAD vb programları kullanmam için ve oyun oynamam için hangi laptopu tercih etmeliyim?
Mi almalıyım yoksa.
Mi almalıyım?

Bir de R7 mi i5 mi daha iyi? Cevremdeki herkes i5 diyor ama bence R7 daha yeni ve kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler. ❤️

Asus malzeme kalitesi MSI'dan iyidir. Ryzen işlemcide batarya ömrü daha uzun olur. Ancak diğer makine de kötü değil, ben olsam Asus'u alırdım.

Ben makine öğrencisiyim ve AutoCAD vb programları kullanmam için ve oyun oynamam için hangi laptopu tercih etmeliyim?
Mi almalıyım yoksa.
Mi almalıyım?

Bir de R7 mi i5 mi daha iyi? Cevremdeki herkes i5 diyor ama bence R7 daha yeni ve kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler. ❤️

İkisi de asiri derecede ısınan cihazlar. Bu ikisinden ASUS daha iyi ama ikisi de alınmaz. Tam bütçeniz nedir?

ASUS malzeme kalitesi MSI'dan iyidir. Ryzen işlemcide batarya ömrü daha uzun olur. Ancak diğer makine de kötü değil, ben olsam ASUS'u alırdım.

Ryzen 7 7435HS için çok da geçerli bir durum değil, zira bu işlemci APU bir işlemci değil ve cihaz sadece RTX 4060'ı kullanıyor bu da 7735HS'li modele kıyasla gündelik kullanımda 2.5 kat daha fazla pil tüketimine sebep oluyor.

Birisi 15.6" diğeri 17.3".
Okula getir götür yapacaksanız MSI problem çıkartır.
Ağırlık sorun değil soğutma ve ekran büyüklüğü benim için daha önemli diyorsanız MSI tercih edin.
İşlemci hariç donanımsal özellikleri benzer zaten.
12. nesil intel işlemcinin bir sene daha eski olduğunu da unutmamak lazım.

Birisi 15.6" diğeri 17.3".
Okula getir götür yapacaksanız MSI problem çıkartır.
Ağırlık sorun değil soğutma ve ekran büyüklüğü benim için daha önemli diyorsanız MSI tercih edin.
İşlemci hariç donanımsal özellikleri benzer zaten.
12. nesil intel işlemcinin bir sene daha eski olduğunu da unutmamak lazım.
Teşekkür ederim dikkate alacağım fakat Asus gerçektende çok mu ısınıyor onu merak ettim ben kullanırken stand ile kullanacağım zaten ama bilmek istedim

Teşekkür ederim dikkate alacağım fakat ASUS gerçektende çok mu ısınıyor onu merak ettim ben kullanırken stant ile kullanacağım zaten amabilmek istedim.

Hocam bende 7735HS'li modeli var, zaten temelde aynı işlemci tek fark Radeon 680M APU'suna sahip. Ben surpac kullanıyordum okulda ve fan dahi açmıyordu, ancak cihaz tam yük altına girerse o zaman 96 dereceye kadar çıkıyor. Bunda bir etkende cihazın sürekli olarak sessiz kalmak için daha düşük fan devirinde kalması. İşlemciye watt limiti koyarsanız veya işlemcinin Turbo modunu kapatırsanız o zaman sessiz çalışmaya devam ediyor ve birkaç oyun dışında performansı etkilediğini görmedim. Başlarda sıcaklık thermal throttle sorunlarına sebep oluyordu ancak BIOS güncellemesi ile bu sorun ortadan kaldı, yani sıcaklık performans sorununa sebep olmuyor. Stant konusuna gelirsek cihazın alt kapağında yetersiz havalandırma açıklığı olduğunda stant ya da fanlı bir soğutma bu cihazda ısıya çok da etki etmiyor. Kendimde monitöre bağladığım için bir stant kullanıyorum ve ısıya etkisini görmedim. ASUS'un 7735HS'li modeli benzer fiyatlarda bulunabiliyor ona bakın derim, zira MUX ile RTX 4060'ı kapattığınızda dahi pek çok tasarım programını sorunsuz çalıştırıyor ve ciddi oranda şarj ve ısınma problemi ortadan kalkıyor.

Hocam bende 7735HS'li modeli var, zaten temelde aynı işlemci tek fark Radeon 680M APU'suna sahip. Ben surpac kullanıyordum okulda ve fan dahi açmıyordu, ancak cihaz tam yük altına girerse o zaman 96 dereceye kadar çıkıyor. Bunda bir etkende cihazın sürekli olarak sessiz kalmak için daha düşük fan devirinde kalması. İşlemciye watt limiti koyarsanız veya işlemcinin Turbo modunu kapatırsanız o zaman sessiz çalışmaya devam ediyor ve birkaç oyun dışında performansı etkilediğini görmedim. Başlarda sıcaklık thermal throttle sorunlarına sebep oluyordu ancak BIOS güncellemesi ile bu sorun ortadan kaldı, yani sıcaklık performans sorununa sebep olmuyor. Stant konusuna gelirsek cihazın alt kapağında yetersiz havalandırma açıklığı olduğunda stant ya da fanlı bir soğutma bu cihazda ısıya çok da etki etmiyor. Kendimde monitöre bağladığım için bir stant kullanıyorum ve ısıya etkisini görmedim. ASUS'un 7735HS'li modeli benzer fiyatlarda bulunabiliyor ona bakın derim, zira MUX ile RTX 4060'ı kapattığınızda dahi pek çok tasarım programını sorunsuz çalıştırıyor ve ciddi oranda şarj ve ısınma problemi ortadan kalkıyor.
Zamanını ayırdığın için teşekkür ederim hocam

Yeni konular

Geri
Yukarı