ASUS TUF Gaming B550 PLUS BIOS güncelleme sorunu

James Fischer

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2020
Mesajlar
180
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba.
Konuyla ilgili tüm yazılanları okudum fakat problem devam etmekte. ASUS TUF Gaming B550 anakart ve Ryzen 5600X işlemciyi toplama rehberindeki şekilde topladım. PSU açtığımda anakarta elektrik geliyor fakat bilgisayar açılmıyor. HDMI sinyal yok uyarısı veriyor. BIOS güncelleme yapmam gerektiğini biliyorum. Tek çarem de USB ile bunu yapmak. Fakat FAT32 ve ayırma birimi varsayılan ve diğerlerini denememe rağmen BIOS tuşuna 3 saniye basınca 3 kere yanıp sönüyor ve sonra sabitleniyor. Sabitlenmesi USB'yi tanımadığı demekmiş, ASUS sitesinde "Fat16/32 ve tek bölümlü bellek kullanın" diye uyarmış. Nedir bu tek bölümlü bellek olayı bilemiyorum. Anakartın BIOS'u en sevmediğim şey, bir de komple tuğlaya çevirmekten korkuyorum işin açığı. Var mıdır yardımcı olabilecek birileri?
Arkadaşlar durum halloldu, umuyorum bu konuda benzer sorun yaşayıp bir de sıfır kartı servise göndermek zorunda kalan dostlara da yardımcı olur.
İlk etapta, sözgelimi B550 Plus modelse, B550M, Plus Wifi gibi diğer modellerin bioslarını indirmeyin, yok canım demeyin ilk yaptığım hata oydu.
8 Gb'lık eski bir bellek üzerine Fat32 varsayılan ayarlarda format attıktan sonra, B550 Plus için gereken bioslara girdim, en güncel olanı indirdiyseniz o olmuyor. En azından o ve bi altındaki bende olmadı. Yani BETA SÜRÜM yazanları kart okumadı.
1202 Bios versiyonunu bu belleğe atıp süreci tekrarlarsanız, tuşa 3 saniye basınca yanıp sönmeye başlayacak ve daha sonra yanıp sönmeye devam edecek, biraz hızlanıp birkaç dakika sonra da tamamen sönecek yeşil led. Bios yüklenmiş olacaktır. Dediğim gibi, her şeyi denedim fakat beni yanıltan Asus sitesinde en güncel olarak beta sürümlerinin konması oldu. 1212 ve 1216 idi sanırım, onlara bulaşmadan 1202 versiyonunu deneyin. Umarım yardımı olur.
 
Güzel bir araştırma olmuş teşekkürler. Tam anlamak açısından soruyorum bilgisayar açıkken fat32 formatında olan usb içindeki anakarta ait 1202 sürümünü anakartın arkasına takıp 3 saniye boyunca basılı tutup bırakacağız ta ki yeşil ışık olana kadar.
 
Güzel bir araştırma olmuş teşekkürler. Tam anlamak açısından soruyorum bilgisayar açıkken fat32 formatında olan usb içindeki anakarta ait 1202 sürümünü anakartın arkasına takıp 3 saniye boyunca basılı tutup bırakıcağız ta ki yeşil ışık olana kadar.
Bilgisayar açık olmayacak, sadece güç kaynağı açık olsun, anakarta güç gitsin yeterli. Bios yazan USB yerine belirttiğiniz belleği takın, 2-3 saniye basılı tutun. Zaten bir süre yanıp söndükten sonra hızlı şekilde yanıp sönmeye başlıyor, öyle olduysa 3-5 dakika bekleyin yüklüyor demektir. Birkaç yanıp sönmeden sonra duruyorsa, versiyonu okumamıştır. Ben çözdüğümde güncel BIOS 1202 idi, diğerleri beta sürümdü. Şuan beta olmayan en günceli de deneyebilirsiniz bu olmazsa.
 
Yardımın için teşekkür ederim. Birazdan deneme yapacağım olursa geri dönüşte mutlaka bulunacağım. Önemli bir konuyu aydınlatmış oldun :)
Dediğiniz gibi sorunsuz şekilde 1202 ver. yükleme yaptı ve ekran geldi.
 
Merhaba
Aynı anakart ve işlemci var, işlemciyi takmadan anakarta sadece atx kablosunu takarak bütün adımları sizin de dediğiniz gibi önce en güncel (1802 beta) ile başlayarak 1202'ye kadar deneyerek yaptım ancak her seferinde usb ışığı bir kere yanıp sönüyor, sonra sönük kalıyor, bios ışığı ise sabit yanık kalıyor. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır?
 
Merhaba
Aynı anakart ve işlemci var, işlemciyi takmadan anakarta sadece atx kablosunu takarak bütün adımları sizin de dediğiniz gibi önce en güncel (1802 beta) ile başlayarak 1202'ye kadar deneyerek yaptım ancak her seferinde usb ışığı bir kere yanıp sönüyor, sonra sönük kalıyor, bios ışığı ise sabit yanık kalıyor. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır?
USB Fat32 ve varsayılan ayarlarda formatlayın. Ben 8 GB bir bellek kullanmıştım. Sonra da beta olmayan en güncel sürümü (1202) yüklemiştim o şekilde oldu. USB'ye attığınız bios dosyasının adını sitede belirttiği gibi değiştirmeyi unutmayın (değiştirici programı da RAR'dan çıkıyor).
Benim aklıma gelenler bunlar.
 
USB FAT32 ve varsayılan ayarlarda formatlayın. Ben 8 GB bir bellek kullanmıştım. Sonra da beta olmayan en güncel sürümü (1202) yüklemiştim o şekilde oldu. USB'ye attığınız BIOS dosyasının adını sitede belirttiği gibi değiştirmeyi unutmayın (değiştirici programı da RAR'dan çıkıyor).
Benim aklıma gelenler bunlar.

Bendeki sorunu çözdüm, tam da yazmaya gelmiştim.

Yine 1801 beta ile denedim ancak sorun USB'nin GPT olmasındaymış, (nedense) bayağı bir uğraşarak USB'yi MBR yaptım. Şu an yanıp sönerek yapıyor (inşallah).
 
selamın aleyküm b550m anakart sahibiyim bios flbk olan yer düğmemi yoksa dokunmatik şeklinde birşeymi çünki benim başka sıkıntım var ama orasıda gözüme denk geldi yani dümdüz bir çubuk gibi koymuşlar biosda o şekilde güncelleme denemedim sadece orasu düğmemi yoksa temas ederekmi çalışıyor yani bendeki dügme gibi durmuyorda
 

Yeni konular

Geri
Yukarı