ASUS TUF Gaming B760M Plus D4 alınır mı?

umut.640

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming B760M Plus DDR4 anakart almayı düşünüyorum. İşlemcim Intel i5-13400F. İleriye dönük olsun istiyorum. Eski anakartım MSI Pro H610M-E DDR4. bu anakarta geçsem faydası olur mu? Performans olarak nasıl olur?

İleriye dönük olmasını istiyorsan eğer DDR4 değil DDR5 anakart bakmalısın. Bu durumda da RAM'lerini de değiştirmen gerekecek.

İleriye dönük olmasını istiyorsan eğer DDR4 değil DDR5 anakart bakmalısın. Bu durumda da RAM'lerini de değiştirmen gerekecek.

Şimdilik DDR5 geçmeye düşünmüyorum Cinebench R24 testi yaptım sonuçlar normalin altında çıktı anakart giriş seviyesi olguğu için sanırım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 6
Şimdilik DDR5 geçmeye düşünmüyorum Cinebench R24 testi yaptım sonuçlar normalin altında çıktı anakart giriş seviyesi olguğu için sanırım.
Anakartın VRM sıcaklıklarına bakın eğer sınıra dayanıyorsa evet anakarttan dolayıdır. Fakat günlük kullanımda pek sınıra dayanmaz. Sırf Sinebench için anakart almak çok mantıklı olmayabilir.

Anakartın VRM sıcaklıklarına bakın eğer sınıra dayanıyorsa evet anakarttan dolayıdır. Fakat günlük kullanımda pek sınıra dayanmaz. Sırf sinebench için anakart almak çok mantıklı olmayabilir.

Oyun oynayan birisiyim mesela Fortnite %60-70 kadar çıkıyor işlemci kullanımı 4 GHz geçmiyor.

Oyun oynayan birisiyim mesela Fortnite %60-70 kadar çıkıyor işlemci kullanımı 4 GHz geçmiyor.
Oynadığınız oyunlarda OCCT'den veya başka bir programdan VRM sıcaklıklarını kontrol edin, eğer thermal throttle oluyorsa evet anakartla alakalı diyebiliriz. Fakat öyle bir durum yoksa anakartla alakası yoktur.

İ5 13600k 14600k gibi birşey kullanıcaksan al onun dışında işlemcine h610 yeterde artar. Occt ile test yap bak vram sıcaklıklarına ama o islemcinin sorun çıkaracağını sanmam işlemci sıcaklığı sana engeldir muhtemelen.
@yusuf7878 bu zeki hanımefendi mesela h610 ile 13600k kullanıyordu başta o yüzden zorlanıyordu ve tahmin edebilirsinki aradaki güç farkı çok fazla.

Normalde ne kadar olması gerekiyor sıcaklık.
15dk. sonunda kaç görüyor? anakarttan anakarta değişiyor ama 120 görüyorsa kesin sıkıntı var diyebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı