ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi BIOS güncellenmiyor

batu811

Kilopat
ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi anakartımın BIOS'unu güncellemek istiyorum ancak güncelleyemiyorum. Normal USB girişinden denedim olmadı arkadaki BIOS flaşdan denedim olmadı. BIOS dosyasını seçip okeylediğimde alltaki yükleme cubugu gözüküyor ve PC kapanıyor geri açılmıyor. Bunun sebebi nedir, BIOS'u nasıl güncellerim?

Normal flash ile güncellerken FAT32 olarak biçimlendiriyorum.
Anakart porttan güncellemeye çalışırken gerekli adımlar da doğru.

Ayrıca arkadaki 4'lü 10G USB portlarına klavye fare bağladığım da klavye fare çalışmıyor.

Güç yetersiz mi diye düşündüm.
Bu sisteme 650W PSU yeterli mi?

CPU AMD Ryzen 7 7800x3D.
CPU cooler MSI MAG CoreLiquid I240.
Anakart ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
RAM Adata XPG Lancer Blade RGB 32 GB (2 X 16 GB)
M.2 SSD Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
HDD 2 TB.
Ekran kartı RX 6650 XT.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi anakartımın BIOS'unu güncellemek istiyorum ancak güncelleyemiyorum. Normal USB girişinden denedim olmadı arkadaki BIOS flaşdan denedim olmadı. BIOS dosyasını seçip okeylediğimde alltaki yükleme cubugu gözüküyor ve PC kapanıyor geri açılmıyor. Bunun sebebi nedir, BIOS'u nasıl güncellerim?

Normal flash ile güncellerken FAT32 olarak biçimlendiriyorum.
Anakart porttan güncellemeye çalışırken gerekli adımlar da doğru.

Ayrıca arkadaki 4'lü 10G USB portlarına klavye fare bağladığım da klavye fare çalışmıyor.

Güç yetersiz mi diye düşündüm.
Bu sisteme 650W PSU yeterli mi?

CPU AMD Ryzen 7 7800x3D.
CPU cooler MSI MAG CoreLiquid I240.
Anakart ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
RAM Adata XPG Lancer Blade RGB 32 GB (2 X 16 GB)
M.2 SSD Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
HDD 2 TB.
Ekran kartı RX 6650 XT.

Güç kaynağınız yeterli. Doğru BIOS dosyasını indiriyorsunuz değil mi?

Güç kaynağınız yeterli. Doğru BIOS dosyasını indiriyorsunuz değil mi?
Evet doğru bios dosyası siteden girip indiriyorum flash fat32 biçimde ez flash da dosyayı seçip onayları verdikten sonra altta bios yüklemesini gösteren bar gözüküyor ve pc kapanıyor.
Anakartın arka portlarındaki bios tuşuyla da denedim olmuyor onda da indirilen uptade i adını değiştirerek flaşın içine bırakıyorum ilgili usb ye takıp 3 saniye bios tuşuna basıyorum yeşil ışık yanıp sönerken 3.saniye sürekli yanmaya başlıyor ve uzun süre beklememe rağmen sönmüyor.

Akşama bios sıfırlamayı deneyeceğim

Evet doğru BIOS dosyası siteden girip indiriyorum flash FAT32 biçimde EZ Flash da dosyayı seçip onayları verdikten sonra altta BIOS yüklemesini gösteren bar gözüküyor ve PC kapanıyor.
Anakartın arka portlarındaki BIOS tuşuyla da denedim olmuyor onda da indirilen Update'i adını değiştirerek flaşın içine bırakıyorum ilgili USB'ye takıp 3 saniye BIOS tuşuna basıyorum yeşil ışık yanıp sönerken 3.saniye sürekli yanmaya başlıyor ve uzun süre beklememe rağmen sönmüyor.

Akşama BIOS sıfırlamayı deneyeceğim.

Dosyayı nereden indirdiğinizi link olarak paylaşır mısınız? Bir de Windows arama çubuğuna msinfo32 yazıp görsel paylaşın.

Dosya Ekleri

• 1685afd2-477f-4d2c-8c99-523b9667e3f3.jpeg
    1685afd2-477f-4d2c-8c99-523b9667e3f3.jpeg
    128,5 KB · Görüntüleme: 15
Şu an işteyim eve gider gitmez deneyip bilgi vereceğim.

CMOS reset de işe yaramadı bir eski güncel versiyon 1079 denedüm yine aynı şekilde kapanıyor.

PSU nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı