ASUS TUF Gaming F15 FX507VU-LP141 vs HP Victus Gaming 15-FA1082NT

berkesoker

Zeptopat
Daha fazla  
Asus TUF Gaming F15
HP Victus Gaming 15

İlk tercihim Asus TUF Gaming F15 FX507VU-LP141 (38.299,00 TL) idi ama sonradan HP Victus Gaming 15-fa1082nt (32.999,00 TL) baya kafamı karıştırdı ki şu an onu almaya daha yakınım. Her yere baktım ama bir türlü Intel Core i7 13620H RTX4050 140W ve Intel Core i5 12500H RTX4060 75W kıyasını yapan bir yer bulamadım. Asus marka laptopun i7 13. nesil işlemciye, DDR5 4800 MHz rame ve RTX4050 140W bir ekran kartına sahip olması sanki daha cazip geliyor gibi. Öte yandan HP marka laptop hem daha şık hem 5300 lira daha ucuz. Aynı zamanda hem de diğerine kıyasla daha iyi bir soğutma performansı verir diye düşünüyorum genel yorumlar üzerinden. Bu konuya hakim olmamakla birlikte birkaç ay önceki gelişmelerden dolayı Intel 13. ve 14. nesil işlemciler de pek güven vermiyor açıkçası. O yüzden benim gönlüm şu an HP marka olandan yana ama sizin yorumlarınızı bekleyeceğim. Bu laptopların bildiğiniz kronik sorunları var mı ve eğer başka cihaz önerilerinde bulunacaksanız da belirtmek isterim ki taksit olaylarından dolayı ürünleri Hepsiburada sitesinden ve resmi Hepsiburada satıcısından almaya çalışıyorum.

hocam victusun asus tuf'dan daha ucuz olmasinin sebepleri ekraninin daha kotu olmasi, malzeme kalitesinin daha dusuk olmasi ve islemcisinin daha kotu olmasi. fakat 75 watt olsa bile 4060 4050 den daha iyi performans verecektir suphesiz. sogutma olarak hp victus daha soguk olacagi kesin 75 watt nasil olsa. eger dediklerim sizin icin cok da onemli degilse hp i gayet de alabilirsiniz, turkiyede cok kisi aliyor victus'u. fakat butcenizi biraz arttirabilirseniz su laptop'a da goz atin isterseniz ben kendim kullaniyorum gayet memnunum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...rada&utm_source=pc&utm_medium=epey&wt_pc=epey

ayrica hocam almadan once mutlaka bi teknosa mediamarkt falan bi gidip gozunuzle gorun laptop'u almadan once. sayet ben victusun salincak gibi sallanan ekranini gorunce vazgecmistim almaktan ama cogu kisi pek sorun etmiyor. ayrica isterseniz RTX4050 140W ile RTX4060 75W performans kiyasini atabilir merak ediyorsaniz

hocam victusun asus tuf'dan daha ucuz olmasinin sebepleri ekraninin daha kotu olmasi, malzeme kalitesinin daha dusuk olmasi ve islemcisinin daha kotu olmasi. fakat 75 watt olsa bile 4060 4050 den daha iyi performans verecektir suphesiz. sogutma olarak hp victus daha soguk olacagi kesin 75 watt nasil olsa. eger dediklerim sizin icin cok da onemli degilse hp i gayet de alabilirsiniz, turkiyede cok kisi aliyor victus'u. fakat butcenizi biraz arttirabilirseniz su laptop'a da goz atin isterseniz ben kendim kullaniyorum gayet memnunum.

https://www.hepsiburada.com/asus-tu...rada&utm_source=pc&utm_medium=epey&wt_pc=epey

ayrica hocam almadan once mutlaka bi teknosa mediamarkt falan bi gidip gozunuzle gorun laptop'u almadan once. sayet ben victusun salincak gibi sallanan ekranini gorunce vazgecmistim almaktan ama cogu kisi pek sorun etmiyor. ayrica isterseniz RTX4050 140W ile RTX4060 75W performans kiyasini atabilir merak ediyorsaniz
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ama Asus laptopla aslında bütçemin üstüne çıkacağım zaten. Dediğiniz gibi bugün zaten gidip bakacaktım laptoplara. HP Victus'un yorumlarında ekran sallanma sorununun halledildiğini okumuştum, kendi gözümle bir görmüş olacağım onu. RTX4050 140W ile RTX4060 75W kıyaslamasına gelince RTX4060 75W daha iyi çıkacaktır elbette ama benim merak ettiğim şey RTX4060 75W ekran kartı ve Intel Core i5 12500H işlemcili laptop mu RTX4050 140W ve Intel Core i7 13620h işlemcili laptop mu daha fazla performans verir idi ki İşlemcileri kafa kafaya kıyasladığımda i7 diğerinden öyle aşırı bir farkla önde değil gibi. O yüzden laptoplar aşağı yukarı aynı performansı verir diye düşünüyorum ben.

Yeni konular

Geri
Yukarı