ASUS TUF Gaming F15 laptopa kola döküldü

Bloody99

Centipat
Daha fazla  
Bugün ağalara CS oynarken ASUS TUF Gaming F15 bilgisayarıma yanlışlıkla bardaktaki koladan biraz döktüm touchpadin sol alt kısmına girdi ve peçeteyle temizledim. Sonra 2.5 saat falan daha oyun oynadım touchpad çalışıyor ve bilgisayarda bir sıkıntı şimdilik yok sizce içini açmalı mıyım?
Herhangi bir oksitlenme durumu olabilir mi?

Hocam bence içinin temizlenmesi çok daha sağlıklı olacaktır, Garantisi var ise aldığınız yere götürün kendiniz açarsanız garanti gidiyor diye biliyorum. İleride sorun yaratabilir içine sıvı kaçması.

Olabilir de olmayabilir de. Zamanla koladaki şeker nedeniyle bazı hareketli parçalar dahi etkilenebilir. Temizlenmesi ileride oluşacak bir çok problemin önüne geçecektir.
Merhaba. Benim bilgisayarım Asus Rog Strix G16. Geçen gün meyve suyu döktüm yanlışlıkla. Tamirciye götürdüm bir kaç kısa devre var dediler düzelttiler. Ana kartta da kısa devre oluşmuş. Benim korkum klavyeden yana. Orda meyve suyunun kalıntıları kaldıysa oksitlenip tekrar enakarta zarar verir mi?

Klavyedekiler tekrar karta zarar vermez. Akan akmış kuruyan lurumuştır. Klavyeler bir blok gibidir. Yani onun bağlantı kablolarını söküp vidalarını söktüpğünüzde dirkt elinize gelir blok halinde, sonra yenisi yerine takılır. O blok zarar görürse işte tüm klavye takımı değiştirilmek zorunda. O da ayrıca bir maliyet. Ama membran sistem sahip olduğu için öyle içini açayıp siliyim düzezltiyim gibi bir şey kolay kolay yapamıyorsunuz. Şu an klavyenizdeki tuşlarda bir yapışkanlık hissederseniz tuşları sökmenin videoları var, o videolardaki gibi söküp belirli yerlerini izopropil alkolle silebilirsiniz. Laptoplar gibi ciklet tuşları olan klavyemi benzer şekilde temizlemiştim ve tuşların yapışması düzelmişti.

Hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Klavyeden hızlıca anakarta meyve suyunuz sızması neyden kaynaklanıyor? Klavye gömülü olduğundan mı ya da dediğiniz bloğun belirli yerlerinde delikler bulunuyor mu? Bir sorum daha olacak. Anakart ve benzer sistemlerdeki kısa devreler mudahale edilip, termal macun, temizlik yapıldıktan sonra bilgisayarım sorunsuz çalışır mı? Aslında oyuncu bilgisayarı ben mimarlık okuyorum, haliyle render yaparken bilgisayar bayağı bir ısınıyor. Böyle çalıştığında düzeltilen yerler tekrar bozulma gösterme ihtimali var mı? Evimdekilere söyleyemiyorum kendim götürüp düzelttirdim. Cevabıbız için önceden teşekkürler.

Hocam sıvı tabii ki herhangi ince bir yerde her türlü sızabilir anakarta. Eğer hizmetine güvendiğiniz bir yer gereken müdahaleleri yaptıysa tamir edilen yerlerde bir sıkıntı çoğunlukla olmaz. Tüm anakartı inceleyip bir müdahalede bulunmuşlardır zaten. Sadece dediğim gibi klavyenizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Belki ömür boyu hiç bir şey olmaz, sıvı bir şeye zarar verseydi zaten klavyede anlardınız, sıkıntı yaratırdı. Şimdi yaratmıyorsa uzunca bir süre de yaratmayacaktır. Boşuna değiştirmeyin. Onu klavyeye bir şey olursa o zaman düşünürsünüz. Gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama size tavsiye özezllikle Render işleri yapıyorsanız ekstra kaliteli, büyük ve tek fanlı bir laptop altlığı kullanın. Büyük ve tek fanlı olanlar daha sessiz oluyorlar ve güzel bir hava akımı sağlıyorlar.

Cok teşekkür ederim. Kolay gelsin

Uptade: Kola dökülmesinin üzerinden 9 ay geçti laptopta hiçbir problem yok ayrıca touchpadin altında batarya olduğunu öğredim sanırım altına falan sızmadı bu yüzden şanslıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…