ASUS TUF Gaming F15 termal macunu değiştirilmeli mi?

denizhanhaol

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU İ5 12400F GPU Asus Dual Geforce Rtx 3060 Ram G.skill 8*2 Psu Megamax 600w Anakart asus prıme h610k d4
Cihazım 4 yıllı doldurdu ve çok ısınıyor termal macun değiştiremeliyi midir? Değiştirirsem ne ile değiştireyim?

1746197539500.png

Daha önce RAM değiştirdim ve SSD yükseltim.

Dosya Ekleri

• 1746197470190.png
    1746197470190.png
    3,3 KB · Görüntüleme: 21
Cihazım 4 yıllı doldurdu ve çok ısınıyor termal macun değiştiremeliyi midir? Değiştirirsem ne ile değiştireyim?

Eki Görüntüle 2482547

Daha önce RAM değiştirdim ve SSD yükseltim.

Evet değiştirmelisiniz en az 6 ayda bir termal macun değişmelidir laptop için termal macundan daha çok termal pad öneriyoruz ama termal macun uygulayacaksanızda MX4 kullanmanızı öneririm.

Evet değiştirmelisiniz en az 6 ayda bir termal macun değişmelidir laptop için termal macundan daha çok termal pad öneriyoruz ama termal macun uygulayacaksanızda MX4 kullanmanızı öneririm.

MX-4 pump Out'a yatkınlığı sebebi ile bu tarz cihazlara önerilmez, kaldı ki 6 ayda bir termal macun da değiştirilmez. Termal macun cihazın fan bakımı yapıldığı ve tozlanması olmadığı halde ısınmaya devam ediyorsa ve ısınma bazlı throttle, kapanma gibi sorunlar yaşanıyorsa yani termal macun işlevselliğini yitirdiğinde değiştirilir. Ortalama bir termal macunun ömrü 6 aydan çok daha uzundur.

MX-4 pump Out'a yatkınlığı sebebi ile bu tarz cihazlara önerilmez, kaldı ki 6 ayda bir termal macun da değiştirilmez. Termal macun cihazın fan bakımı yapıldığı ve tozlanması olmadığı halde ısınmaya devam ediyorsa ve ısınma bazlı throttle, kapanma gibi sorunlar yaşanıyorsa yani termal macun işlevselliğini yitirdiğinde değiştirilir. Ortalama bir termal macunun ömrü 6 aydan çok daha uzundur.

Zaten bende genelde laptoplara termal pad öneriyoruz dedim ve genelde normal macunlar 6 aydan daha uzun gittiğini ben de biliyorum fark ettiysen en az altı aynı dedim maximum 6 ay demedim.

Boşta 98dereceyi gördüğü oluyor.

Üretici tavisyeleri bu yönde laptoplar için. Kimseye de bir zararı olmaz değiştirmenin.

Üretici tavisyeleri bu yönde laptoplar için. Kimseye de bir zararı olmaz değiştirmenin.

Üretici tavsiyesinin olduğu kaynağı benimle paylaşabilir misiniz? ASUS TUF laptopumda da ısınma sorunu var ancak servis ile iletişime geçtiğimde ısınma sorunu macundan kaynaklı değil de toz vs ise ilave ücret talep edeceklerini belirttiler ki cihazım 1.5 yıllık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı