ASUS TUF Gaming FX505DT donuyor

Aykan5498

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2019
Mesajlar
188
Merhaba arkadaşlar, AMD Radeon Software programını çoktandır sürücü uyumsuzluğu hatası nedeniyle açamıyordum. Sürücüyü güncellemek istedim nereden güncelleyeceğimi bilemedim. Zaten güncellemeleri yapsın diye indirmiştim. Tekrardan indirdim kurarken sürücü güncelleştirmesini yapıyor diye o kurulurken bilgisayardan kalktım geldiğimde siyah ekran vardı ve ekran gelmiyordu hiçbir şekilde. Power tuşundan kapatıp açmak zorunda kaldım. Birkaç saat sonra yazılım ile uğraşırken arkada Chrome'da birkaç sekme açıktı.

Chrome'a geçerken aniden dondu ve yine kendine gelmedi. Power tuşuyla yeniden kapatmak zorunda kaldım. Akşam ise aynı şekilde Discord ve bluestack açıkken başıma geldi. Bunun sebebi nedir? Bilgisayar daha 3 aylık.
 
Ben de anlayamadım maalesef. Eğer çözebilirsen lütfen yazmayı unutma.

Ben de anlayamadım maalesef. Eğer çözebilirsen lütfen yazmayı unutma.

AMD sürücüsünü silip önceki güncellemeyi yükleyeceğim AMD'den mi kaynaklı göreceğiz. Ama dün gece ASUS'un sistem güncellemesini yaptım Windows üzerinden ve ondan sonra sorun başladı. Muhtemelem ASUS'un sistem güncellemesinden kaynaklı maalesef yeni güncelleme bekleyeceğiz gibi duruyor. ASUS'a mail attım cevabı da yazacağım.

Ben de anlayamadım maalesef. Eğer çözebilirsen lütfen yazmayı unutma.

Şu an Radeon Software 20.10.1 güncellemesine geri döndüm. 20.11.2 sürücüsünü dün sabah yüklemiştim ve aynı sorunu bir iki kişide daha gördüm. Muhtemelen Radeon Software güncellemesinden kaynaklı sorun. AMD sitesinden bir önceki sürümü yüklemeni tavsiye ediyorum.

WHQL onaylı en güncel sürücüyü yükleyin ve kullandığınız bütün uygulamaların en güncel sürümünü yükleyin.

Dostum WHQL onaylı güncel sürücüyü yükledi AMD ve ondan sonra bilgisayar durduk yere 5 saatte iki kere dondu bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Ve eski sürücüyü yükledim şu an sorun çözüldü gibi. Sence WHQL onaylı sürücüyü yüklememe rağmen neden oldu? AMD güncellemesinden sonra bu laptop da aynı şikayetleri gördüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu sorunun nedeni bios 3.16 güncellemesi diye düşünüyorum. Windows Update ile geldiğinde fark etmemiştim ve sürekli donmalar yüzünden boşuna temiz kurulum yapmak zorunda kaldım. Daha sonra biosu eski sürümüne döndürdüm ve çoğu donma sorunu ortadan kalktı. Bugün belki düzelmiştir diye tekrar 3.16 sürümüne güncelledim ve sorun aynı devam ediyor.
Özet olarak 3.16 sürümüne güncellemeyin.
Ek bilgi olarak, hayatımda yaptığım en kötü seçim sanırım bu laptop ( FX505DT). Her güncellemeden sonra daha kötü yapmayı nasıl başarıyorlar anlamak mümkün değil. Hiç mi test yapmıyorlar.
 
Merhaba, bu sorunun nedeni BIOS 3.16 güncellemesi diye düşünüyorum. Windows Update ile geldiğinde fark etmemiştim ve sürekli donmalar yüzünden boşuna temiz kurulum yapmak zorunda kaldım. Daha sonra BIOS'u eski sürümüne döndürdüm ve çoğu donma sorunu ortadan kalktı. Bugün belki düzelmiştir diye tekrar 3.16 sürümüne güncelledim ve sorun aynı devam ediyor.
Özet olarak 3.16 sürümüne güncellemeyin.
Ek bilgi olarak, hayatımda yaptığım en kötü seçim sanırım bu laptop ( FX505dt). Her güncellemeden sonra daha kötü yapmayı nasıl başarıyorlar anlamak mümkün değil. Hiç mi test yapmıyorlar.

Dostum bayağı bir zaman geçti bende 3.16 sürümü kullanıyorum ama herhangi bir donma yok laptopta. Benim sorunum AMD sürücüsünden kaynaklı. Laptopu güvenli modda başlatıp AMD sürücülerini kaldırdım. Ve ASUS'un sitesinden AMD driverlerini indirdim. Ne zaman AMD yeni sürüm çıkartsa ve kursam laptop donuyor. AMD sürücüsünü de dün güncellediysen sorun muhtemelen ondandır. Ayriyeten evet ne zaman Armoury Crate veya ASUS sistem güncellemesi gelse bir şeyler ters gidiyor. Maalesef ASUS FX serisine yeterli ilgiyi göstermiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı