ASUS TUF Gaming FX506LH-HN004 laptop alınır mı?

i5 10300h işlemcili bu laptopu almayın. Aynı laptopun ssd ve ekran kartı yönünden farklı bir modelini kullanıyorum. Çok ısınıyor. Turbo modda bu kış günü bile işlemci ağırlıklı oyunlarda 95 dereceye geliyor ve orada bile işlemci kendini kısıyor. Performans modunda 3.5 ghz civarı geziyor (4.2 yerine) ortalama ve bu kış günlerinde 90'ı geçmiyor. Yazın ise o da yetmiyor. Yazın çok daha fazla ısınıyor. Isınma yönünden bariz şekilde sorun yaşıyorum.
 
Ne diyebilirim ki yazıklar olsun.
Hocam mesajı güncelledim yazdıkalarıma bakabilirsiniz.
i5 10300H işlemcili bu laptopu almayın. Aynı laptopun SSD ve ekran kartı yönünden farklı bir modelini kullanıyorum. Çok ısınıyor. Turbo modda bu kış günü bile işlemci ağırlıklı oyunlarda 95 dereceye geliyor ve orada bile işlemci kendini kısıyor. Performans modunda 3.5 GHz civarı geziyor (4.2 yerine) ortalama ve bu kış günlerinde 90'ı geçmiyor. Yazın ise o da yetmiyor. Yazın çok daha fazla ısınıyor. Isınma yönünden bariz şekilde sorun yaşıyorum.

Hocam sıkıntı sizde ben 65 70 derece arası kullanıyorum oyunlarda.
 
Hangi oyunları oynuyorsunuz?
@atomhuro Bulunduğunuz ortama göre sıcaklık olabilir. Vallahi ilginç geldi bana. Servis ile görüşebilirsiniz büyük ihtimalle sorunlu model geldi size. Ben bahsi geçen laptopla en fazla 89 derece görüyorum ki giriş düzey laptoplar için çok iyi değer.
Performans modunda en fazla 89 derece demişsiniz. Turboda?
 
Performans modunda 65 70 turbo da 85 90 derece hocam bende almıştım.
Turbo boost u kapatırsanız 65 70 derece demişsiniz. Turbo boost'u işlemciye yüklenen battlefield 5 gibi bir oyunda kapatırsanız nolur acaba? Ben söyleyeyim fps yerlerde sürünür. Onun dışında turbo boost u kapattığım sessiz modda benim de 70 derece. Ekran kartına yüklenen oyunlarda turbo boost kapalı olabilir anca...

İşlemcinin turbo boostundan bahsediyorum armory crate değil.
 
Turbo Boost'u kapatırsanız 65 70 derece demişsiniz. Turbo Boost'u işlemciye yüklenen Battlefield 5 gibi bir oyunda kapatırsanız ne olur acaba? Ben söyleyeyim FPS yerlerde sürünür. Onun dışında Turbo Boost'u kapattığım sessiz modda benim de 70 derece. Ekran kartına yüklenen oyunlarda Turbo Boost kapalı olabilir anca...

İşlemcinin Turbo Boost'undan bahsediyorum Armoury Crate değil.

Arkadaşlar Monster Abra A5 v18.1 almaya karar verdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı