ASUS TUF Gaming FX706LI-HX199 alınır mı?

Şurada anlaşabiliriz belki. Firma bize cihaz satarken o ürünün sunduğu tüm özelliklerin parasını alıyor. Biz de bu ürünün parasını ödüyorsak tüm özelliklerinden faydalanabilmeliyiz. ASUS TUF serisi alınmaz falan demiyorum burada. Yakın dönemde yapılan incelemelerde, açılan konu başlıklarında frekans düşüşlerine dair şeylere pek denk gelmedim. Diğer taraftan 90 derecelere vuran bir cihaz, ki dizüstünde özellikle yaz aylarında çok olası, frekans düşürüyorsa can sıkıcı olur.
95 derecede bile hala 4,2 GHZ'yi sunup %1 bile frekans kısmıyor.
 
Bence burada önemli olan bu işte. Tüketiciler daha ince kasalarda, daha yüksek performans bekliyor. Üreticiler de buna göre piyasaya ürün sunuyor. Tüm bunların da bir bedeli var. Biraz yüksek ısı değerleri. Birkaç sene öncesine kadar 3-4 KG ağırlığında ürünler vardı ve çok ısınmıyordu doğal olarak. O ürünler artık karşımıza pek çıkmıyor. Pek kimse aynı özelliklerdeki ürünün iki katı ağırlığında olanı tercih etmiyor. Dolayısıyla performansta sıkıntı çıkmıyorsa biraz ısıyı göze alacağız. :)
 
Bence burada önemli olan bu işte. Tüketiciler daha ince kasalarda, daha yüksek performans bekliyor. Üreticiler de buna göre piyasaya ürün sunuyor. Tüm bunların da bir bedeli var. Biraz yüksek sıcaklık değerleri. Birkaç sene öncesine kadar 3-4 kg ağırlığında ürünler vardı ve çok ısınmıyordu doğal olarak. O ürünler artık karşımıza pek çıkmıyor. Pek kimse aynı özelliklerdeki ürünün iki katı ağırlığında olanı tercih etmiyor. Dolayısıyla performansta sıkıntı çıkmıyorsa biraz ısıyı göze alacağız. :)

Kesinlikle doğru bakış açısı, ancak benim anlayamadığım kesinlikle alınmaz diyen arkadaşların uzun süreli veya hiç kullanmayıp, kendim kullanıcısı olduğum bilgisayar hakkında yorum yapması. Bakın şakasız 9 aydır bu bilgisayar günlük 12+ saat kullanım süresine sahip, bunun yarısı oyunda geçiyor bazı zamanlar açık bırakıp gidiyorum ama dediğim gibi ne düşük FPS aldığım bir oyun oldu ne de üst üste droplar yediğim oldu. Başka modellerin aynı konfigürasyonlarıyla aynı performansa sahip, hatta ekran kartı tarafında NVIDIA Boost ile frekans 1935 MHz'ye kadar çıkıyor, diğer modellere baktığımda 1800 MHz'leri maksimum olarak gördüm belki daha yükseği de vardır ancak görmedim. Aradaki 135 MHz'lik fark bana performans artışı olarak geri dönüyor, sizin de dediğiniz gibi performans artışı olunca ısınma da oluyor.
 
2009'dan kalma sistemin Cyberpunk oynattığını yazan genç bir arkadaş da olmuş. Her şeyi kontrol edemeyiz. Kullanan deneyimlerini, araştıran sonuçlarını, trol kafasına göre paylaşacak, başlığı açan da bir şekilde fikrini oluşturacak. Bu tarz bir mecrada ne kadar uğraşırsan uğraş steril bir ortam yaratmak mümkün değil. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı