ASUS TUF Gaming RTX 3070 Ti sistem oyundayken çöküyor

PatricBateman

Decapat
Oyun oynuyorum ve mesela 1 saat geçiyor. Ekran kartı Isınıyor. Sonra çöküyor ve ekranım siyah oluyor. Ve kasadan fan sesleri yükseliyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.
Bunun sebebi nedir?

Önceden olmuyordu. Son aylarda olmaya başladı. RDR oynarken çok oluyor mesela.

Ekran kartı: ASUS TUF Gaming NVIDIA RTX 3070 Ti

OCCT ile her donanımı test ediniz.

Hocam şu an size yazarken bile test devam ediyor 15 dakika kadar oldu. Önceden oyunlarda aşırı ısınıp kapanmazdı. Aşırı ısıdan olduğunu düşünüyorum açıkçası. Güzel bir temizleyeceğim başka ne yapmalıyım veya neden olur? NVIDIA sürücüleri ile alakalı mı?

EDT: Ekran kartı testi bitti şuan 1 saat oldu. Bir sorun bulamadı.

Son düzenleme:
Hocam şu an size yazarken bile test devam ediyor 15 dakika kadar oldu. Önceden oyunlarda aşırı ısınıp kapanmazdı. Aşırı ısıdan olduğunu düşünüyorum açıkçası. Güzel bir temizleyeceğim başka ne yapmalıyım veya neden olur? NVIDIA sürücüleri ile alakalı mı?

EDT: Ekran kartı testi bitti şu an 1 saat oldu. Bir sorun bulamadı.

Ramlerinizi slottan çıkarıp tek tek RAM testi yapınız, ekran kartı ile güç kaynağı arasında ki kabloyu kontrol edin, gevşemiş olabilir. İşlemci soğutucunuz varsa, söküp işlemciyi kontrol ediniz. Soketten çıkmış veya termal macun bitmemiş olabilir. Soğutucuyu düzgün montajladığınızdan emin olun. Oyunu oynarken, oyun içinde donanımların kullanımına bakın. İşlemci veya ekran kartı mı fazla ısınıyor, yoksa RAM kullanımımı yüksek. DDU veya Nvclenınstall ile sürücüleri temizleyip yenisini kurabilirsin. Hata raporu paylaşırsan, detaylı bilgisi olan kullanıcılarda sana yardımcı olacaktır(Sistemi yeniden başlatmasına neden olan hata).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı