Asus TUF Gaming VG259QM Ghosting Sorunu

rootsh

Kilopat
Katılım
13 Haziran 2014
Mesajlar
361
Arkadaşlar merhaba bugün Asus TUF Gaming VG259QM model 280hz 1ms IPS oyuncu monitörüm geldi. DisplayPort 1.2 ile bağladım, ekran kartım ise GTX 750 Ti.

Öyle büyük oyunlar oynamıyorum hatta oyun oynamıyorum sadece webde surf felan güzel gözüksün diye bu monitörü satın aldım. Şimdi sorun şu, ufotest sitesine girdiğimde blur testleri felan inanılmaz iyi, monitörde baya baya motion blur vs. yok. Ama sıkıntı şu ki, ufo testte motion blur göstermeyen monitör, mouse'u hızlı hızlı çevirince arkasında 7-8 tane gölgesini bırakıyor. Mouse ayarlarından baktım, o gölgeleme özelliği de açık değil. 280hz 1ms monitörde ne kadar hızlı çevirirsem çevireyim tek bir mouse göreceğimi düşünüyordum ancak öyle olmadı.

Ayrıca bir text dosyasına rastgele metinler yazıp text dosyasını hızlı hızlı salladığımda yine ghosting oluşuyor okuması güç bir hale geliyor.

Sorun nedir?

Ekran kartı vs. her şey güncel. Acaba sorun Windows 7 kullanıyor olmam mı? Açıkçası 7'de çözümü varsa 10'a geçmek istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver'ları kaldırıp tekrar yükleyin. DP kablosunda da sorun olabilir. Bunlar bir çözüm getirmezse servise ya da iade hakkınız dolmadan iadeye gönderin.
 
Driver'ları kaldırıp tekrar yükleyin. DP kablosunda da sorun olabilir. Bunlar bir çözüm getirmezse servise ya da iade hakkınız dolmadan iadeye gönderin.

Driverlar güncel. Ufotest sitesinde en ufak ghosting, blur vs. yok zaten. Galiba ben 240 ya da 280'i yanlış anladım. Ya da tamamen ekran kartıyla alakalı. Çünkü kendi içinden çıkan HDMI ile 240hzde denediğimde de aynı sorun oluştu. Zaten o mouse olayı normalmiş 240 ve 280'de. Şöyle anlatayım.

1595053269103.png



Ama pencereyi sallayınca yazıları okuyamama olayı aklımı karıştırmadı değil.
@Recep Baltaş Bir fikrin var mı?
ÇÖZÜM!

BlurBusters sitesinde bu sorunu anlattığımda site sahibinden şöyle bir cevap aldım.

If the mouse is 125Hz, that means the windows are going to move at that rate as well. Worse, when you move the mouse in a game that have mouse-controlled camera (like an FPS game), then you're gonna get 125Hz movement as well. So you're not making full use of your monitor's Hz without a faster mouse.

Kısaca diyor ki, eğer 125hz mouse varsa, 280hz değil 360hz monitör de kullansan mouse imlecini 6-7 kere görürsün. En kısa zamanda 2000hz bir mouse satın alacağım. Malumunuz 1000hz mouse, monitör bazında 120hz'ye denk geliyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba ASUS 24, 5" VG259QM bahsettiğin monitörü bugün ben de aldım ghosting problemi bende de var çözümünü bilen yok mu acaba? İlk açtıgımda 59 Hz deydi ondan mı yapıyor shosting dedim bütün degerleri denedim tek tek HDMI ve DP kablolarını tek tek denedim ama çözemedim devam ediyor sorun lütfen yardımcı olsun bilen birisi.
 
Mouse ile alakalı. Ben 1000hz mouse alınca sorunu çözdüm artık eskisi kadar olmasa da gayet akıcı oluyor imleç. Ancak tabi 280hz bir ekran için mouse'un 2000hz, 3000hz felan olması lazım ki tam anlamıyla performans verebilsin görüntüye göre.
 
Merhaba ASUS 24, 5" VG259qm bahsettiğin monitörü bugün ben de aldım ghosting problemi bende de var çözümünü bilen yok mu acaba? İlk açtıgımda 59 Hz deydi ondan mı yapıyor shosting dedim bütün degerleri denedim tek tek HDMI ve DP kablolarını tek tek denedim ama çözemedim devam ediyor sorun lütfen yardımcı olsun bilen birisi.

Kanka eğer ekran kötü bir ekran kartıysa ne kadar destekliyorsa otomatikmen o kadar verir mesela bende GeForce 9500 GT var 10 yıl önceki ekran kartı 60 Hz kadar desteklediği için monitör otomatikmen 60 Hz sabitliyor kendini. Yeni bir PC alacağım ben bu monitörü o yüzden aldım eğer aldığım zamanda aynı problemi yaşarsam bilgilendiririm garantiye falan yollarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı