ASUS TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 XT OC FurMark sonuçları

Berkay528

Centipat
Yeni topladığım sistemde ekran kartında FurMark testi yaptığımda görseldeki gibi bir sonuçla karşılaştım.
1.png

Görselde görüldüğü üzere ilk dakikalar itibari ile herhangi bir dalgalanma söz konusu değil. Fakat GPU sıcaklığı belli bir değere geldiğinde hem sıcaklıkta hem GPU voltajında bir dalgalanma söz konusu oluyor ve bu şekilde 15. dakikaya kadar devam ediyor. Test biraz kısa evet fakat bir değişiklik olacak gibi görünmüyor( en azından iyi anlamda).

Bu dalgalanma büyük ihtimalle normal bir sonuç değil ve bunu gidermek için yapılabilecek bir ayarlama söz konusu mu veya bu ekran kartının gücündeki dalgalanma bir ayarla mı ilgili? Bilgisi olan varsa eğer. Teşekkürler.

ASUS TUF Gaming X3 Radeon RX 5700 XT OC 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı
ASUS ROG STRIX B450-E GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 RGB Wi-Fi M.2 HDMI ATX Anakart
GSKILL 32GB (2x16GB) SniperX Gri Kamuflaj 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
AMD Ryzen 7 3700X 8-Core işlemci.
CORSAIR RM750x 750W 80 Plus Gold Full Modüler Beyaz PSU

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    896,2 KB · Görüntüleme: 134
  • 4.png
    4.png
    895,3 KB · Görüntüleme: 119
  • 6.gif
    6.gif
    22,7 KB · Görüntüleme: 164
Umarım yaşadığım sorunları sizde yaşamazsınız hayırlısı olsun diyorum. Ek olarak önerilmeyen bir model seçmişsiniz soğutma anlamında.

TUF, Dual ve Phoenix serilerindeki soğutma blokları çok kalitesiz ve bu yüzden ucuz oluyorlar. Undervolt deneyebilirsiniz.
Kesinlikle doğru tuf serisi kart bendede var.85 görüyor hemen bunun için oyuna girmeden önce fanı %60-70 alın öyle çözdüm ben şuan ısınmıyor.Max 74 görüyorum artık sanırım otomatik ayarlamasımı kötüdür bilmiyorum,böyle çözebilirsiniz dahada ısınırsa 80-90 çıkarıp girersiniz.

Kesinlikle doğru tuf serisi kart bendede var.85 görüyor hemen bunun için oyuna girmeden önce fanı %60-70 alın öyle çözdüm ben şuan ısınmıyor.Max 74 görüyorum artık sanırım otomatik ayarlamasımı kötüdür bilmiyorum,böyle çözebilirsiniz dahada ısınırsa 80-90 çıkarıp girersiniz.
TUF serisi anca %100 fanla serin çalışır belki :D Fan sesinin sorun olmaması için sağır bir insan olmanız lazım ama.

TUF serisi anca %100 fanla serin çalışır belki :D Fan sesinin sorun olmaması için sağır bir insan olmanız lazım ama.
Asus bunu bilerek yapıyor o zaman bizde tam performans sıcaklıkta kullanalım garanti kapsamında kendi kendine bozulursa benim günahım yok kart kendine kendine bozuldu derim servise veririm.Garanti varken kullanın sonuna kadar bişe olursa onlar bu sorumluluğu alıyorlar.

Asus bunu bilerek yapıyor o zaman bizde tam performans sıcaklıkta kullanalım garanti kapsamında kendi kendine bozulursa benim günahım yok kart kendine kendine bozuldu derim servise veririm.Garanti varken kullanın sonuna kadar bişe olursa onlar bu sorumluluğu alıyorlar.
Kartın ne kadar sıcak çalıştığından haberi olmayan insanlar için yapmışlar bu kartı. Ucuza satıyorlar, bilmeyen adamda alıyor işte ucuz diye.

Kartın diğer modellerine göre soğutma konusunda kötü olduğunu biliyorum satın alma döneminde şartlar onu gerektirdi. Asıl sorum sıcaklık yükseldiği için fanlar hızlı çalışıyor ama anında sıcaklıkta ufak bir azalma sonucu geri mi yavaşlıyor bu da güç dalgalanmasına mı sebep oluyor ve güçteki bu dalgalanma ileride donanımsal bir hasara sebep olur mu yoksa fan hızı ayarıyla çözebilir miyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı